Творення нового "я" - 3 частина

Як в мені твориться нове життя?
    1.Перше над чим ми маємо працювати - думка про свою власну недосконалість.
Як правило, ми погоджуємося, що без Бога ми нічого не можемо, але як тільки покращується наше життя, ми міняємося по відношенню до Нього.
Хрест, який ми маємо брати від Христа - це розуміння - "без Нього я не можу виконати Його волю і нічого робити не можу".
Це як жертва Каіна. Це закляте. Не чини волю Бога без Бога. Бог хоче брати участь у Своїй роботі.
Хрест, це коли я прокинувся і кажу собі: "навіть якщо все навколо добре, без Нього я нічого не можу, без Нього я - не досконалий". Потрібно працювати над собою і співдіяти з Ним.
Ми не є творцями життя, навіть якщо у нас є діти.  Саме творення дитини в утробі відбулось не твоїми силами.
«Руки Твої мене склали й сотворили…» (Іов 10, 8).
Саме Він творить життя.
"Бо любов Христова вимагає від нас, судячих так, що, коли один за всїх умер, тодї всї вмерли; і (що) Він умер за всїх, щоб живі нїколи більш собі не жили, а Тому, хто за них умер і воскрес. Тим же ми від нинї нїкого не знаємо по тїлу; коли ж і знали по тїлу Христа, то тепер більш не знаємо." 2 Коринтяни 5:14‭-‬16
Коли Христос прийде вдруге, це вже буде не Той Христос, який ходив і вмовляв Словом, син теслі.
Дуже мало людей, кому дійшло, що відбулося у всесвіті. Він не народився у царській родині. Була певна ціль - не змусити нас, а запропонувати вибір. Цінність Слів Христа вирішує сама людина для себе особисто.
"Він умер за всїх, щоб живі нїколи більш собі не жили, а Тому, хто за них умер і воскрес"
Жити вже більше не для себе, а для Нього. Пріоритет - Його воля.
Думки матеріальні. Христос у Своїй нагорній проповіді говорив, що ви так живете, бо так думаєте:
"Я ж вам глаголю: Хто спогляне на жінку жадібним оком, той уже вчинив перелюб із нею в серцї своїм." Матфія 5:28
Найцінніші речі не купляються за гроші.
Матерію ми сприймаємо через свої органи. Але Бог дивиться на нас і на наші думки як вже на матерію. Коли ти щось послідовно думаєш, ти твориш певну матерію. Суд Божий може прийти за роздуми. Це - не просто психологічні трюки, це - матерія.
Христос і є Слово у плоті. Христос - Слово, яке Бог дає нам. Думки - це матерія, і коли ти послідовно про щось думаєш, ти формуєш своє життя.
Далі я промовляю свої думки, щоб почути самого себе.
Найбільше диво - зачаття дитини всередині матері. Клітини в її тілі живуть своїм життям. Але з часом вона відчуває, що щось відбувається. У її тілі щось змінилося. Те саме відбувається з Божим Словом.
Коли справжній процес "запліднення" Божим Словом відбудеться, ти відчуєш це. Матеріальний світ - це відображення духовних речей.
Слово нерозривно пов'язане з вірою: "Скажи тільки слово", "смерть і життя у владі язика " - каже Соломон.
Я роздумую і я проголошую. Чи достатньо цього? Ні. Дій не вистачає.
"Чи хочеш же зрозуміти, чоловіче марний, що віра без дїл мертва? Чи бачиш, що віра допомагала дїлам його, і дїлами звершилась віра? І сповнилось писаннє, що глаголе: "Увірував же Авраам Богові й полїчено йому (те) за праведність, і другом Божим наречено його." Чи бачите ж оце, що з дїл оправдуєть ся чоловік, а не з однієї віри?" Яков 2:20‭, ‬22‭-‬24
Той, хто не розуміє, що віра без діл мертва (безплідна) - марний, пустий, легковажний.
Чому іноді люди в церкві не мають результати? Бога нічим не заміниш. Якщо немає відносин з Богом, то все марно. Бог дивиться у серце. Для бідної вдови, яка принесла у церкву останнє, що мала, це був крок віри.
Бог особисто з кожним з нас працює. Це продовження осмислення Слова навколо мене. Якщо осмислення не завершується вчинками, то віра безплідна. Бог чекає від нас кроку. Коли настане фінальне випробування від Бога, тоді я зможу пройти його.
"То ж благаю вас, браттє, щедротами Божими, представляйте тїла ваші (яко) жертву живу, сьвяту, угодну Богові; (се) розумне служеннє ваше. І не приладжуйтесь до віку сього, а переображуйтесь обновленнєм ума вашого, щоб довідуватись, що воля Божа добра й угодна і звершена." Римляни 12:1‭-‬2
Павло звертається до римлян (освічених і впливових людей свого часу) і закликає їх віддати тіло в пожертву - з розумом служити Богу, робити це найкращим способом.
Бог використовує тіло тоді. Бог вчить нас, що є добре воля, що Йому до вподоби, а зі зрілими людьми говорить ще й про досконалі речі.
Мойсей та Ілля приходять на гору та говорять про покликання Христа і поспілкуватись з Батьком. Він був готовий до Гефсиманії.
Не піддавайся цьому світу, Павло каже: "не формуйтеся цим світом". Протидійте, формуйтеся під Божий образ. І це є змагання, Бог бореться з цим світом, щоб залишити на твоєму житі відбиток. Ти обираєш, чий відбиток залишити на собі.
Ми сприймаємо віру як відношення до когось, але коли дивимося на Новий Завіт, то люди, які радували Христа, віра в очах Божих - це не лише відчуття довіри, а вольовий акт.
Найбільший дар Божий - здатність для людини формувати свої почуття та відношення.
Любов, про яку каже Павло, інша ніж та про яку говорить світ. Ця любов - вольове  рішення, і такою любов'ю та вірою захоплювався Христос.
Жінка, що страждала кровотечею, своєю вірою взяла зцілення, не дивлячись на такі перешкоди як релігія, поганий досвід від лікарів, натовп людей.
Вартимій - сліпий жебрак, з перекладу "син Тимея" . У Біблії навіть не згадується його імя. Його ніхто не цінував і не знав. Для людей він був пустим місцем, його називали "сином Тимея", а отримав диво, яке найвідоміші і найбагатші не отримали. Він проявив ініціативу, що привернуло увагу Бога і не зупинився, поки не привернув Його увагу.
Це Богу дуже подобається!
"Хто стукає, тому відчинять. Хто шукає, той знаходить. Хто просить, тому дають." - каже Біблія.
За Новим Завітом віра - це акт моєї волі.
"Істино глаголю вам: Що хто скаже горі сїй: Двигнись і кинь ся в море, та й не сумнити меть ся в серцї своїм, а вірувати ме, що, що каже, станеть ся, буде йому, що скаже."
 Марко 11:23

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *