Творення нового "я". 2 частина

Якщо ти хочеш виконати волю Божу стосовно себе, то маєш навчатися у Христа.

Христос сказав :

"І хто не бере хреста свого (кожен день ( у іншому перекладі)) й не йде за Мною, той не достойний Мене."  Матвія 10:38

Христос віддав Своє життя по-справжньому. Д`явол немає, що пред'явити нам. Христос заплатив за все.

Християнство - це відповідність Христу

" Через те відтепер ми нікого не знаємо за тілом; коли ж і знали за тілом Христа, то тепер ми не знаємо вже! Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, стародавнє минуло, ото сталось нове!" 2-е до коринтян 5:16-17

Перший крок до творення новоя "я" - це я осмислюю нового" я" у Христі. Ми говоримо про себе - "я є праведність".

Святий - це не безгрішний, це відділений для чогось, для якоїсь справи.

Я зодягаюсь, осмислюю, приміряю Божі думки на себе і роблю крок до Божої волі.

2 крок. Я звикаю думати по-новому. Ти прикладаєш зусилля приймати те, що Він для тебе приготував. У тебе є сили, ти можеш.

3 крок - я починаю говорити у вірі. Я промовляю, проговорюю, і починаю проголошувати

Господь творив всесвіт Словом

Ми створені за образом і подобою до Нього. Ти - творець свого внутрішнього всесвіту. Він дарував тобі владу над собою. Нам потрібно також використовувати слово, щоб змінювати свій внутрішній світ.

"Життя і смерть у владі язика". - каже Біблія. 

Проголошення - це не поверхнева річ, це робота

"... так буде і Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається, але зробить, що Я пожадав, і буде мати поводження в тому, на що Я його посилав!" Iсая 55:11

Для чого ти промовояєш? Ты слухаєш сам себе.

"Слабкий нехай скаже, я сильний". - каже Біблія

Ти змінюєш свій погляд на себе. На початку - це не проголошення віри, це просто думка вголос, щоб почути ці слова. Це важливо, бо я продовжую розмірковувати над цим, коли я проговорюю це своїми устами. Це проповідь самому собі. Ти вибудовуєш фундамент своєї віри.

"Той подібний тому чоловікові, що, будуючи дім, він глибоко викопав, і основу на камінь поклав. Коли ж злива настала, вода кинулася на той дім, та однак не змогла захитати його, бо збудований добре він був!" Вiд Луки 6:48

Наповни власним голосом своє життя Словом.

Ілля будує жертовник. Він не чекає, поки це само все зробиться без нього. Він зносить каміння, дрова, вбиває жертву і приготовлює жертву для Бога. Зносить воду, у той час, коли засуха три роки і вода була великою цінністю на той час. І все це для того, щоб прийшов вогонь на жертву.

Коли я не просто читаю, а ще й промовляю, то це наче я заглиблююсь.

Наступний крок - проговорення Слова Божого про мене. Це відбувається ше без віри. Але коли ти хочеш розпалити багаття, то підкладаєш спочатку хмиз тоненький, а не товсті дрова.

І ти знову проговорюєш і наче кладеш ще тоненькі гілочки до багаття.

Ми маємо навчитися проговорювати "я нове творіння у Христі" і Бог розпалить "багаття" у твоєму житті. Коли я проговорюю, то я створюю умови, закладаю фундамент. 

Коли я працюю з Словом, я починаю проговорбвати. Є слова для віри, а є які від віри. І я маю підготувати атмосферу.

"Бо виллю Я воду на спрагнене, а текучі потоки на суходіл, виллю Духа Свого на насіння твоє, а благословення Моє на нащадків твоїх",  Iсая 44:3

Бог дивиться на наше серце, чи є спрага. Богу потрібна наша спрага. Він не втручається насильно в наше життя.

Коли Господь прийде, з Ним прийде Його воля і його присутність. І деякі речі відтворяться, але деякі зруйнуються. Чи готовий ти відмовитися від них? Чи є у тебе справжня спрага?

Від промовляння і проговорення ми приходимо до того, що Він торкнеться твого серця і воно запалає. Але це ще не відповідь. Це сила від Бога, щоб ти міг вчинити останній крок до своєї відповіді.

Підтримуй це полум'я з неба. Тобі вже легко говорити про себе істину, ти віриш вже у ці слова. Пам’ятай, що в цей час 100% прийдуть сумніви і страх. Але ти маєш проголошувати наперекір цим сумнівам і страху.

Якщо відчуваєш, що падає віра, підкидай хмиз знову, проговорюй методично про себе те, що сказав про тебе Бог. Це саме і робить пророк Божий. Ти виконуєш волю Бога як пророк для самого себе, коли проговорюєш його Слово для себе.

Ти змінюєш реальність і обставини.

І коли починає полум'яніти віра, коли Бог розпалює тебе всередині, починай промовляти з вірою, бо на тому Слові присутня сила Бога і починають змінюватися обставини, починають відбуватися події. 

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *