Тіло і кров

Коли ми виконуємо традиції без розуміння, це форма без змісту. Це наче магічний ритуал. Причастя не має бути магічним ритуалом. Він не має стати для нас мертвим чи спустошеним ритуалом.

"Бо прийняв я від Господа, що й вам передав, що Господь Ісус ночі тієї, як виданий був, узяв хліб,Господь Ісус ночі тієї, як виданий був, узяв хліб, подяку віддав, і переломив, і сказав: “Прийміть, споживайте, це тіло Моє, що за вас ломається. Це робіть на спомин про Мене!” Так само і чашу взяв Він по Вечері й сказав: “Ця чаша — Новий Заповіт у Моїй крові. Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене!” Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, — смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде. Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, — буде винний супроти тіла та крови Господньої! Нехай же людина випробовує себе, ітак нехай хліб їсть і з чаші хай п’є. Бо хто їсть і п’є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п’є!" 1 Коринтян 11:23-29

"Бо прийняв я від Господа" - Павло не ходив за Ісусом особисто. Коли Христос помер на хресті, Павла поруч не було. У цей час він навчався в Єрусалимі.

Як тоді він прийняв? Можливо через сновидіння, чи через молитви. Він впевнений у цьому і передає це як від Господа.

"Господь Ісус ночі тієї, як виданий був, узяв хліб," - хоча його там також не було тієї ночі.

“Прийміть, споживайте, це тіло Моє, що за вас ломається. Це робіть на спомин про Мене!”

Тіло Моє, що за вас ломається. Павло вчить церкву у Коринфі, хто є Тілом Христа.

Христос говорить про Свою смерть і розламує хліб і дає частину кожному, а не цілу хлібину. Кожному  - шматочок, і тим самим даючи зрозуміти, що кожен є частиною Його Тіла.

"Так само і чашу взяв Він по Вечері й сказав: “Ця чаша — Новий Заповіт у Моїй крові. Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене!”

Новий Заповіт у Моїй крові. Це інший, Новий кращий Заповіт.   Коли я п'ю чашу Господню, я нагадую собі про Новий Заповіт.

Кров Христа - це єдина кров, яка здатна стати причиною Нового Заповіту.

За Старим Заповітом згрішив твій дід, а ти відчуваєш дію цих сил, непослух його на своєму житті. Сутність же Нового Заповіту  у тому, що  кров Христа повністю змиває весь гріх попередніх вчинків предків. Дія прокляття зупинилася перед тобою.

   Сутність же Нового Заповіту  у тому, що  кров Христа повністю змиває весь гріх попередніх вчинків предків.   

"Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, — смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде."

Смерть близкої нам людини приносить жаль, сльози і смуток, але я не вірю, що коли ми пє'мо кров Христа,споминаючи Його смерть, Він хотів, щоб ми засмучувалися. Ми маємо сповіщати про порятунок, про Новий Заповіт, про викуплення.

" Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, — буде винний супроти тіла та крови Господньої!Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п’є."

Я маю досліджувати, які мої стосунки із Його Тілом (з Церквою) і з Його Заповітом. 

Як я ставлюся до діла Божого прямо зараз? Чи є я благословіння для Тіла Божого?

Я лише орган, але разом - ми - Тіло Христа. Тіло Христа - це там, де тебе Господь насадив.

Нова релігія - це індивідуалізм. "Я" стало мірилом усього. Це тоді, коли ми прагнемо особистого, відірваного від інших, життя. Це - егоїзм.

Якщо ти живеш лише для себе, а береш шматок (причастя), то ти брешеш. Господь каже: "як ти себе не судиш, Я тебе буду судити."

Він помер за нас.

Він діє у моєму житті, тому що хтось щось зробив для мене. Якщо я вірю, що я маю жити дбаючи сам про себе, навіть проголошуючи і відвідуючи зібрання церкви, не буде діяти кров Христа у моєму житті. Це егоїзм.

Я вчинками показую, у що я насправді вірю, коли співдію з братами і сестрами.

Чи буде діяти у твоєму житті "Він за нас", якщо ти живеш за принципом "кожен сам за себе"? Ні, не буде. Я зрікаюся таким чином віри своїми вчинками.

" Так само й віра, коли діл не має, — мертва в собі!

Але скаже хто‑небудь: “Маєш ти віру, а я маю діла; покажи мені віру свою без діл твоїх, а я покажу тобі віру свою від діл моїх”. Яков 2:17-18

Коли ми кажемо про віру, то це про спосіб життя.

" І сказав Господь Каїнові: “Чого ти розгнівався, і чого похилилось обличчя твоє? Отож, коли ти добре робитимеш, то підіймеш обличчя своє, а коли недобре, то в дверях гріх підстерігає. І до тебе його пожадання, а ти мусиш над ним панувати”. Буття 4:6-7

Господь поважає нашу думку і вибір. Ми нікого не мусимо заставляти, звісно, але будемо допомагати, піклуватися.

"І сталась на небі війна: Михаїл та його Анголи вчинили зі змієм війну. І змій воював та його анголи,  та не втрималися, і вже не знайшлося їм місця на небі. І скинений був змій великий, вуж стародавній, що зветься диявол і сатана, що зводить усесвіт, і скинений був він додолу, а з ним і його анголи були скинені. І я почув гучний голос на небі, який говорив: “Тепер настало спасіння, і сила, і царство нашого Бога, і влада Христа Його, бо скинений той, хто братів наших скаржив, хто перед нашим Богом оскаржував їх день і ніч! І вони його перемогли кров’ю Агнця та словом свого засвідчення, і не полюбили життя свого навіть до смерти!” Об’явлення 12:7-11

Сатана свідчив на людей до смерті Ісуса і він мав підґрунтя.

Господь би не слухав диявола, якби він Йому брехав, але він тоді казав правду.  Диявол упав з неба, бо кров Христа змила всякий гріх, і його обвинувачення не спрацьовували.

Кров Христа заплатила за мене, викупила мене, з'єднала мене з моїм Батьком. І тому я можу твердо сказати : "я не належу гріху, хворобі, прокляттю."

" тому то Ісус, щоб кров’ю Своєю людей освятити, постраждав поза брамою." Євреїв 13:12

Ціною Своєї крові Ісус відділив нас для Бога. Є оточуючий світ, а є особливі люди, до яких Бог має особливі відносини. Вони мають певні ознаки: це ті люди, які назвали Його своїм Богом, і є Його власністю .


Жебратсво, хвороба й гріх  - я не належу вам. Він викупив мене. Я відділений. Він провів межу. Ми всередині.


"впаде тисяча з боку від тебе, і десять тисяч праворуч від тебе, до тебе ж не дійде!..бо Господа, охорону мою, Всевишнього ти учинив за своє пристановище! “Що бажав він Мене, то його збережу, зроблю його сильним, — бо знає Ім’я Моє він;” Псалмів 90:7, 9, 14
"Бо як ми грішимо самовільно, одержавши пізнання правди, то вже за гріхи не знаходиться жертви,а страшливе якесь сподівання суду та гнів палючий, що має пожерти противників."Євреїв 10:26-27

Коли ви будете приймати причастя, розмірковуйте: "чи моя освята формальна, чи це мій спосіб життя? Що я маю робити, щоб служити в церкві?

Що означає "Не гідно жити стосовно Тіла"? Це означає -  не належити Тілу.

Що означає "Не гідно жити стосовно крові Христа?  - Не належити Христу і грішити. 

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *