Що означає воскресіння Христа для мене сьогодні

Що означає воскресіння Христа для мого життя сьогодні? Це про перемогу життя над смертю. Шлях, який Бог відкрив для людства.

Що воно змінило і що воно означає особисто для мене сьогодні?

"Отож, ми поховані з Ним хрищенням у смерть, щоб, як воскрес Христос із мертвих славою Отця, так щоб і ми стали ходити в обновленні життя. Бо коли ми з'єдналися подобою смерти Його, то з'єднаємось і подобою воскресення," До Римлян 6:4-5


Сутність воскресіння – дарувати людям нове життя. Саму можливість жити новим життям неможливо уявити та практикувати без воскресіння Ісуса. Воскресіння Ісуса дає можливість та спосіб жити новим життям, не на небі, а на Землі.


"А коли ми померли з Христом, то віруємо, що й жити з Ним будемо, знаючи, що Христос, воскреснувши з мертвих, уже більш не вмирає, смерть над Ним не панує вже більше! Бо що вмер Він, то один раз умер для гріха, а що живе, то для Бога живе. Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога в Христі Ісусі, Господі нашім. Тож нехай не панує гріх у смертельному вашому тілі, щоб вам слухатись його пожадливостей, і не віддавайте членів своїх гріхові за знаряддя неправедности, але віддавайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші Богові за знаряддя праведности." До Римлян 6:8-13

Якщо ми сподіваємось жити з Ним – треба з Ним померти, інакше неможливо буде жити з Ним. Ми хрестились в Його смерть та воскресіння. Нам подобається воскресіння і те, що Він нам дарує, але у цей спосіб життя є двері. Щоб бути благословенним, то потрібно увійти, ти не опиняєшся в цьому стані автоматично.

Як ми можемо спиратись на Христа? Ми можемо пов’язати своє життя з Ним вірою, віруючи що Він воскрес. Нам треба визначитись та прийняти рішення: щоб ожити для Бога треба померти для гріха. Гріх не пускає тебе у Його присутність. Коли ти раб гріха, ти не можеш жити оновленим життям у Христі.

Гріх прокладає собі дорогу до царювання. Сутність гріха у тому, що він поглинає людину цілковито. Гріх буде розповсюджуватись в нашому житті поки не оволодіє повністю. Як тільки гріх опанує людину – він починає знищувати її, з гріхом не можна домовитись. Природа гріха є такою, що гріх не зупиниться, а стане ще гірше, бо почне вбивати усіма можливими способами. Якщо не зупинитись якомога раніше, то гріх поглине вас.

Христос показав нам інший шлях – нам не потрібно підкорюватись гріху, Христос дав нам щось краще.

"Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога в Христі Ісусі, Господі нашім. "

Це важлива розумова установка. Як тільки хочеться гріха – нагадай собі, що ти собі не належиш. Це єдиний спосіб обійти його. Я можу жити для Бога тільки одним чином, якщо я вважаю Христа моїм Господарем, тобто  Тим, Кому я належу.

Моя добровільна залежність від Христа – єдине, що може позбавити мене від влади гріха. Я не можу забрати себе у Христа. Я собі не належу.

Моя добровільна залежність від Христа – єдине, що може позбавити мене від влади гріха.

"і не віддавайте членів своїх гріхові за знаряддя неправедности, але віддавайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші Богові за знаряддя праведности."

Чи може це статись автоматично? Ні. Молитва завжди працює, але у вустах праведника, а молитва нечестивих – це не те, на що Бог реагує. Якщо нечестивий щиро звернеться до Бога – тоді Він зверне увагу, але це лише зі щирості.

Не може автоматично твоє життя та твій час бути віддані Богу – ти маєш бажати того і робити вчинки у покорі Богу.

Якщо я повстану проти влади гріха у своєму життя власними силами – я швидко зламаюсь і відчую межу своїх можливостей. Ми маємо бунтувати проти темряви та гріха, дияволу потрібно протидіяти твердою вірою у те, хто я у Христі.

Біблія говорить, що віра без справ – мертва. Тобто наші вчинки мають протистояти дияволу, спираючись на нашу віру, вчинки у покорі Богу. Якщо я не повстану проти гріха – то він (гріх) продовжить володіти мною.

У світі диявол зіштовхнув Бога з п’єдесталу серця людини та поставив туди людину, почавши це ще в Едемі. Єва не померла одразу – але ї дух занепав і зв’язок з Богом розірвався.

 

Я маю робити вчинки у покорі Богу і бажати того – тоді я буду жити новим життям.

"Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!" До Римлян 6:23

Ціна диявола – смерть.

Дару вічного життя в Христі не може бути, якщо Він не є наш Господь. Дар працєює і перебуває в мені у той спосіб і час, коли я підкоряюсь Ісусу Христу як Господарю мого життя. Якщо ти погодишся на брехню диявола – ти відрізаєш себе від Бога.

Біблія говорить, що «пізнав Господь своїх», і хтось прийде, і Він скаже «увійди у радість Господаря свого», а іншим скаже «я не знаю тебе». Він не стане миритись з іншим положенням у твоєму житті крім позиції Бога. Покора Господу у земному життя – це двері у життя вічне. Той, хто перебуває з Христом зараз – той перебуватиме з Ним безкінечно.

Той, хто перебуває з Христом зараз – той перебуватиме з Ним безкінечно.

Істина у тому, що я можу жити з Христом як Господарем свого життя саме зараз і навіть смерть не розірве цього зв’язку. Але якщо зараз немає цих стосунків з Богом, то нічого більше не буде у майбутньому. Єдиний день, в який ти живеш – це просто зараз. Бог – є сущий, Той, Хто існує прямо зараз.

Християнство справжнє – якщо воно існує для мене сьогодні.

Воскреснуть всі, і мертві отримають своє засудження і буде друга смерть. І Біблія каже «блаженні ті, над ким друга смерть не має влади».

Як жити так щоб бути впевненим у Спасінні.

"Тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом,  бо закон духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха й смерти." До римлян 8: 1-2

Суд над гріхом у житті того, хто ходить з Богом відбувається прямо зараз, він засуджує гріх у своєму житті власними вчинками, протистоянням. Христос каже: «хто вірує в Мене – той перейшов зі смерті у життя», Павло дублює цю істину в цьому місці Писання.

Як це жити «не за тілом а за духом»?

Люди часто деградують до рівня існування біології. Ісус каже своїм учням: не шукайте того, що їсти, пити і одягнути. Христос прийшов, щоб людину відірвати від тваринного світу, відрізнити від тварин. Диявол зробив усе, щоб люди скотились до рівня тварин з найголовнішою цінністю вижити. Але Христос каже, що є щось важливіше за все земне життя. Єдиний спосіб, яким я можу належати Христу – якщо я Духом шукаю Його голос.

Христос зробив Своє служіння і Свій приклад, щоб відірвати нас від цього нікчемного тваринного існування. Ти обираєш, що поставити на перше місце: потреби Духу чи потреби тіла. Тому Біблія підказує нам «пост і молитву».


Ти отримаєш силу від Бога протистояти гріху, але це теж вимагає певної підготовки. Отже нам треба жити не за тілом, не за душею, а за Духом. Душевність – це людяність, гуманізм, возвеличення людини. А Дух – це Дух Божий.


«Закон Духа життя в Христі Ісусі» - у чому він полягає? Дух Святий прийшов щоб прославити Сина Божого, нагадати нам про істину, про все що вчив Ісус Христос.

Можна жити зовні тіла Христа, а можна – всередині тіла Христа, і це різний спосіб життя і рішень. Коли ти відвідувач, спостерігач чи слухач – це інше ніж належати Христу. Можна жити всередині його тіла, намірів та цілей. «Закон» - це не разовий крок, за ним мають слідувати інші вчинки та спосіб життя.

"Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі;" До Римлян 8:14

Справжні діти Божі – ті, хто керуються Його Духом. Той, кому віддаєш себе у покору, той є твоїм Господарем.

Вічне життя – це те, яке ми прийняли через Ісуса Христа і почали практикувати прямо зараз. Наша сутність у вічному житті не зміниться. Ми будемо так само Христу належати. І люди, які практикують своє життя з Христом у цьому житті, вони будуть з Ним назавжди і ніщо не розірве ці стосунки.

Там на небі вже неможливо буде довести вірність Йому.

Що означає воскресіння Христа для мого сьогоднішнього життя? Життя на Землі серед гріха виявляє мою сутність. Там на небі вже неможливо буде довести вірність Йому.  Робити вибір між Христом і гріхом ми можемо лише на землі, саме це життя виявляє нашу сутність.


Той, хто почне жити з Христом у сьогоднішньому дні, той перебуває з Ним назавжди. Той, хто з’єднується з Христом у Його смерті (принесення у жертву свого его, корисливості) , той з’єднується з Ним у воскресінні.


Христос прийшов на землю, щоб виконати волю Батька, а не Свою, щоб показати людям приклад.

Христос принизив себе до образу раба і виконував волю Батька. Завдяки цьому вибору ми всі благословенні. І, якщо я з’єднаю себе з Христом, я залишусь з Ним з’єднаним назавжди.

Воскресіння Ісуса Христа означає - жити як Він - померти для гріха та жити для правди. Ми сьогодні обираємо Христа, Його спосіб життя. Бо якщо ти обираєш правильну сторону, ніхто тебе не зупинить, навіть смерть, бо надалі тебе чекає вічне життя з Христом.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *