Спокуси

Найголовніше - не те, щоб відчувати себе частиною церкви, а бути її частиною, не читати Євангеліє, а звершувати Своє спасіння.

"Отож, мої любі, як ви завжди слухняні були не тільки в моїй присутності, але значно більше тепер, у моїй відсутності, зі страхом і тремтінням виконуйте своє спасіння."Филип’ян 2:12


Не домінація мене спасе, не пастор, а мої особисті кроки на звершення спасіння.


Що має змінитися в нас в першу чергу - зовнішня людина чи внутрішня?

"Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя." Приповістей 4:23

В першу чергу має змінитися внутрішня людина, за нею зміниться і зовнішня.

Подивимось на спокуси Христа. 

А Ісус, повний Духа Святого, вернувсь з над Йордану, і Дух на пустиню Його попровадив." Луки 4:1

Христос виповнився Духом Святим після хрещення в Йордані.  Він відділяє Себе для Бога. Тоді ще Ісус був невідомим чоловіком у порівнянні з Іоаном Христителем. І ось після хрещення Він йде в пустелю. Це завжди так - як тільки ти приймаєш рішення, присвячуєш Його Богу, воно буде перевірене, буде випробування твоєї справи.

"Сорок день там диявол Його спокушав, і за тих днів Він нічого не їв, а коли закінчились вони, то вкінці зголоднів. І диявол до Нього сказав: “Якщо Ти Син Божий, — скажи цьому каменеві, щоб хлібом він став!” А Ісус відповів йому: “Написано: Не хлібом самим буде жити людина, але кожним Словом Божим!”Луки 4:2-4

Диявол спокушає Христа голодом. І через справи виявляється володіння Христа Своїм тілом.

Перше, що показує нам Христос, що тіло - не головне. Нам потрібен піст і молитва, щоб тіло нам підкорювалося. Тіло не має керувати нами.

"Тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом, бо закон духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха й смерти" . Римлян 8:1-2

"Через те вам кажу: Не журіться про життя своє — що будете їсти та що будете пити, ні про тіло своє, — у що зодягнетеся. Чи ж не більше від їжі життя, а від одягу тіло? Матвія 6:25


Тобою не повинні керувати інстинкти. Тобою повинні керувати переконання. 


Мої переконання домінують над моїми потребами. Звідки у Христа такий самоконтроль? Звідки Він черпає силу? 

Від Духа Святого, від Батька. Якщо ти не черпаєш силу від Батька, ти не встоїш.

На що ти здатний заради свого комфорту? 

В церкві, в якій тебе Бог насадив, ти змушений будеш робити кроки, які можливо тобі не сподобаються. Воно тобі насправді потрібно, але на початку так не буде це виглядати. Христос прийшов в Ізраїль не для комфорту.


Чи замислювалися над тим, що хтось не увійде в Царство Боже тому, що це для них було не занадто комфортно.


"І він вивів Його на гору високу, і за хвилину часу показав Йому всі царства на світі. І диявол сказав Йому: “Я дам Тобі всю оцю владу та їхню славу, бо мені це передане, і я даю, кому хочу, її. Тож коли Ти поклонишся передо мною, то все буде Твоє!” І промовив Ісус йому у відповідь: “Написано: Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!” Луки 4:5-8

Це не поверхнева спокуса. Спочатку він розпалює спокусу очей. Він показує Йому через очі, чим Він може володіти. Це сутність всякої реклами.

Диявол показує те, що насправді вражає. Це була не фізична гора. Немає такої вершини, з якої ви б бачили усі царства світу.

"Усяке добре давання та дар досконалий походить згори від Отця світил, що в Нього нема переміни чи тіні відміни." Яков 1:17

Нам подобається усе красиве, бо наш Бог досконалий. Він прекрасний, і звідси наші такі почуття.

Христос не вклоняється.

Диявол пропонує красу, велич царств, але це все не належить дияволу. Це належить Богу. Але шляхи отримання цього різні - від Бога, чесним шляхом чи не по закону, від диявола?

Певну дорогу річ можна купити в ламбарді і в магазині, але історія цих речей різна. Деякі речі навіть не купували.

  Диявол пропонує красу, велич царств, але це все не належить дияволу. 

З рук диявола чи можна щось брати?


Усі мирські царства тимчасові і не мають ніякої цінності у вічності, але за цим тимчасовим володінням стоїть рабське поклоніння дияволу. 


Вся влада у Бога. Диявол опутує людей брехнею, що він начебто чимось володіє. Думайте над тим, коли якісь можливості штовхають вас до відступності.

Диявол спокушав Христа способом отримання усього по-швидкому. Не розмінюй справжнє, вічне Боже на тимчасове людське.

"І повів Його в Єрусалим, і на наріжнику храму поставив, та й каже Йому: “Як Ти Син Божий, — кинься звідси додолу! Бо написано: “Він накаже про Тебе Своїм Анголам, щоб Тебе берегли!” і: “Вони на руках понесуть Тебе, щоб коли не спіткнув Ти об камінь Своєї ноги!” А Ісус відказав йому у відповідь: “Сказано: Не спокушай Господа Бога свого!” І диявол, скінчивши все цеє спокушування, відійшов від Нього до часу.А Ісус у силі Духа вернувся до Галілеї, і чутка про Нього рознеслась по всій тій країні." Луки 4:9-14

Саме так вони очікували прихода Месії - з спецефектами. Фактично, диявол каже показати їм диво, щоб справити на них враження. Тобто, використати силу Богу, щоб прославити диявола.

Стережіться бажання мати положення серед людей за будь-яку ціну. Якби Христос його послухався, це було б чаклунство, а не диво Боже.

Христос зробив багато див, але жодне з них не було здійснено для того, щоб шокувати уяву людей і прославити Себе.

  Христос зробив багато див, але жодне з них не було здійснено для того, щоб шокувати уяву людей і прославити Себе.   

Навіть після того, як Ним були зроблені великі дива, Він наказує учням нікому не розповідати про це. Коли натовп сприймає це як ажіотаж, це не добре.

Коли Христос входив в Єрусалим і Його вітали, це був ажіотаж, а не справжнє вклоніння, бо пізніше Його розпинають.

Коли прийшли арештовувати, навіть не знали, кого арештовувати. Він нічим не відрізнявся від Своїх учнів. Для Христа це було не зазорно - бути як усі. Він не хотів, щоб люди Його впізнавали за зовнішнім виглядом. Лжехристи приходять якраз із спецефектами, щоб тебе вразити.

Диявол каже про враження, а Христос - про сутність. 

Христос через звичайну людину створить диво.

Іоан говорить про все, що пройшов Христос у 3-х віршах :

"Не любіть світу, ані того, що в світі. Коли любить хто світ, у тім немає любови Отцівської,  бо все, що в світі: пожадливість тілесна, і пожадливість очам, і пиха життєва, — це не від Отця, а від світу. Минається і світ, і його пожадливість, а хто Божу волю виконує, той повік побуває! " 1 Іван 2:15-17


У світі є різні види любові, але Божої любові на землі немає.


Вона родом не з землі. Єдиний, Хто може наповнити нас цією любов’ю - це Батько.

У нашому серці є місце лише одному. Тож не розмінюйтеся. Воно того неварте. Збережіть себе, щоб наповниться Батьком.

З цим не можна бавитися. "Минається і світ, і його пожадливість, а хто Божу волю виконує, той повік побуває! " 

Я хочу жити повік.

"І диявол, скінчивши все цеє спокушування, відійшов від Нього до часу." Луки 4:13

Чи один раз диявол спокушав Ісуса. Ні. Він повернувся через певний проміжок часу не раз. Він промовляв до Нього через людей, навіть через Петра.

Христос не мав постійного контакту і спілкування з Батьком під час перебування на землі. Через це були боріння і сумніви. Щоб Йому почути небесного Батька, Христос докладав зусилля. Навіть Мойсей і Ілля прийшли з Ним спілкуватися.

Як людині зміцнити себе, щоб устояти спокусам, коли прийде випробування?

"Як гострить залізо залізо, так гострить людина лице свого друга." Приповістей 27:17

Людині потрібна людина. Людина, яка сподіваєттся на себе, це самонадіяна людина. Удвох краще ніж одному. "Як гострить залізо залізо, так гострить людина лице свого друга."

Нам потрібна поряд правильна людина.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *