Немає іншої основи.

"Отож, мої любі, як ви завжди слухняні були не тільки в моїй присутності, але значно більше тепер, у моїй відсутності, зі страхом і тремтінням виконуйте своє спасіння.

Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю." Филип’ян 2:12-13

Павло розмовляє з церквою. І каже, що радіє, коли він пішов, а їх християнство не закінчилось.

Розумієш, Пастор залишає церкву, а твоє християнство не закінчується. Май свою власну віру. Павло радіє, що віра, яку він насаджував, збережена.

Ми прийшли до Христа, але далі все повинно бути завдяки нашим зусиллям. Біблія каже: "Звершуйте ваше спасіння зі страхом і тремтінням".

Ісус каже, що Він - шлях, істина і життя.

Неможливо звершувати своє спасіння зверхньо чи формально. Біблія говорить як потрібно  - зі страхом і тремтінням.

Це не про нерішучість, не про страх перед обставинами. Стосовно ось чого ми маємо боятися і тремтіти:

"Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю."

Ви маєте звертати увагу на безпосереднє бажання, яке Бог вкладає у ваше серце.

"зі страхом і тремтінням виконуйте своє спасіння. Бо то Бог викликає в вас і хотіння."

Це про відношення до Бога, коли Бог починає просто говорити в моє серце. При цьому не має ніяких пророків поруч, блискавки і грому в небі, ніяких спецефектів.

І Павло каже, що радіє такій нелицемірній вірі. Просто є бажання в серці. Павло каже: ідіть далі цим шляхом, слухайте свого серця, бо саме Бог скеровує таким чином.

Якщо ти живеш досвідом спілкування з Богом 10-річної давності, то прокинься. Не живи минулим. Досить його згадувати. Бог сьогодні здатен торкнутися тебе по-новому.

"Хіба ви не знаєте, що ті, хто на перегонах біжить, усі біжать, але нагороду приймає один? Біжіть так, щоб одержали ви!" 1 Коринтян 9:24


Молись так, щоб Бог відповів. Живи так, щоб був плід. Будуй стосунки з Христом так, щоб були навколо тебе не підозра до усіх, а любов, мир, радість.


" Біжіть так, щоб одержали ви!"

Це ти обираєш, Хто ти на цій дистанції: Ти - атлет, який поставив собі мету і намагаєшся досягти її, чи ти - просто біжиш.

"І кожен змагун від усього стримується; вони ж — щоб тлінний прийняти вінок, але ми — щоб нетлінний." 1 Коринтян 9:25

За що вони біжать? Тоді переможцям давали у нагороду лавровий вінок, який у Греції взагалі є на кожному кроці. Чи за це вони змагаються? Що вони отримують? Вони готують себе, змагаються заради похвали від людей.

" Тож біжу я не так, немов на непевне, борюся не так, немовби повітря б’ючи.

Але вмертвляю й неволю я тіло своє, щоб, звіщаючи іншим, не стати самому негідним." 1 Коринтян 9:26-27

Він каже: "у мене є мета, щоб моє тіло мені підкорялося." Коли він долав величезні відстані, то це не було на комфортному автомобілі. Він додав їх пішки.

" вмертвляю й неволю я тіло своє, щоб, звіщаючи іншим, не стати самому негідним.".

Бо є проповідники, які можуть когось привести до покаяння, але самі можуть виявитися негідними. Павло каже, що можна так жити, що неважливо як ти проповідуєш.

Павло зустрів Христа на дорозі. Він мав такі одкровення, що не мали ті, хто ходили з Ним 3 роки.

" Я посадив, Аполлос поливав, Бог же зростив, тому ані той, хто садить, ані хто поливає, є щось, але Бог, що родить! І хто садить, і хто поливає — одне, і кожен одержить свою нагороду за працею своєю!"  1 Коринтян 3:6-8

Якби хотілось по-іншому, щоб все, що зробила церква, розділили порівну на усіх. Ні, ми всі - одне, але кожен отримає за своєю працею.

" Я за благодаттю Божою, що дана мені, як мудрий будівничий, основу поклав, а інший будує на ній; але нехай кожен пильнує, як він будує на ній! Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона — Ісус Христос." 1 Коринтян 3:10-11

Павло попереджає, якщо ти шукаєш спасіння, вічного життя, то немає іншої основи.

"Ніхто не приходить до Батька, окрім як через Мене." - Ісус Христос.

Східні вчення, філософія не допоможе. Люди почали видумувати додаткові  правила - не їсти свинину, обрізання, святкування шаббату.. Павло їм каже на це: "Безумні, вас зробив вільним Христос, хто вас переконав знову лізти у те саме ярмо? Ви намагаєтесь до Христа додати." Не потрібно цього робити. Вам Христа вистачить. Якщо по-справжньому, вам ніколи буде шукати чогось іншого. Не потрібно нічого додавати до Христа.

"А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи, то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об’являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є." 1 Коринтян 3:12-13

Наша віра буде випробувана. Служіння, слідування за Христом - буде перевірено.

Чому люди будують із соломи? Швидко. Але і горить швидко. З дерева легше будувати ніж з каменя, для чого будувати з каменя? З дерева важче і довше ніж із соломи, але легше і швидше, ніж із каміння.  Але єгиптяни будували піраміди з каміння, і ці піраміди ми досі можемо бачити.

Павло каже про те, що ти сам вирішуєш, як будувати своє життя. Саме ти обираєш, з чого ти будуєш своє християнство.

З чого воно? З власного досвіду чи з легенд, чи зі слів сусіда?


Будуй на Ісусі Христі.


Ми - храм Духа Святого. Дух Святий прийшов побудувати тебе (храм) і не із глини і соломи, а на Ісусі Христі. Вогонь перевірить усе. Усі неважливі справи згорять, про них навіть згадки не буде.

Що залишиться? Слово Боже. Коли Дух Святий говорить в моє серце і я роблю це. Не через рік, не через 10. Є термін придатності. Важливо знати - як і коли.


Тож, чому зі страхом і тремтінням?


Тому що якщо постукає Дух Святий, ми послухаємо.

"Пишу я вам, дітоньки, що гріхи вам прощаються ради Ймення Його. Пишу вам, батьки, бо ви пізнали Того, Хто від початку. Пишу вам, юнаки, бо перемогли ви лукавого. Пишу, діти, вам, бо ви пізнали Отця. Я писав вам, батьки, бо ви пізнали Того, Хто від початку. Писав я до вас, юнаки, бо міцні ви, і Слово Боже в вас пробуває, і лукавого перемогли ви." 1 Іван 2:12-14

У Бога є покликання для нас.

1.Ми маємо познайомитися з Ісусом.

2.Ми маємо пізнати Ісуса Христа.

Це не поверхневі стосунки. Діти, юнаки, батьки - три категорії, до яких звертається Христос. Чи знає Христос мене? Ми перед Христом - відкрита книга, але ми не знаємо так само Христа. Ми маємо відкривати Його для себе.

3. Зі страхом і тремтінням виконувати своє спасіння. 

"І не лякайтеся тих, хто тіло вбиває, а душі вбити не може; але бійтеся більше того, хто може й душу, і тіло вам занапастити в геєнні." Матвія 10:28

Іноді дорослі  довго залишаються дітьми у церкві. Вони знають, що Бог їх любить і вони навчилися просити, але за ними треба піклуватися.

Юнаки мають досвід і вони сильні, бо перемогли лукавого. Вчися вкладати Слово Боже у серце. Вчися перемагати.

Батьки, ви пізнали Того, Хто був від початку, Того, у Кого немає початку.

Все від Нього Ним, і для Нього. Це не одкровення дітей чи юнаків. Це одкровення того, хто пізнав сенс життя.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *