Учнівство

Ми увійшли у дні святкування Песаху. Шаббат означає спокій і кожне свято мало бути Шаббатом. Коли помирав Христос було декілька Шаббатів - пасхальний і календарний.

У центрі нашого життя завжди має бути Христос.

Кожен раз, коли диявол атакує наше життя, ми маємо нагадувати собі, що на дверях нашого серця є кров Христа. Я сподіваюсь на "пасхальне ягня".

Ангел губитель увійшов у кожен дім єгипетський, але будинки, де було заклане ягня і кров його була на дверях, оминув. Вони були захищені.


Божий суд не зайде в твій дім. У твій дім не увійде ураження.


Ми святкуємо нове духовне народження і вихід із рабства гріха.

Нам потрібно справжнє учнівство.

"Як гострить залізо залізо, так гострить людина лице свого друга." Приповістей 27:17

Кожен, коли не має спротиву, може мати думку яку завгодно. Але коли є хтось, хто не згоден, то потрібно мати аргументи, щоб довести свою думку.

Христос надав мотивацію, знання Своїм учням, щоб вони зростали.

Неможливо перебільшити роль друзів.

"Правдивий друг любить за всякого часу, в недолі ж він робиться братом." Приповістей 17:17

Друг не має кровних стосунків. У певний час друг може нас рятувати.

"Друга свого й друга батька свого не кидай, а в дім брата свого не приходь в день нещастя свого, — ліпший сусіда близький за далекого брата!" Приповістей 27:10

" Утішайте тому один одного, і збудовуйте один одного, — як і чините ви!" 1 Солунян 5:11

Ця церква була досить видатна. Коли Павло до них звертається, то пише, що про їхню віру і стосунки відомі у всій Греції. Це дало їм бути прикладом віри і міцності - підтримка і настанова один одного. Глибоко, послідовно, щоденно.

"Слово Христове нехай пробуває в вас рясно, у всякій премудрості. Навчайте та напоумляйте самих себе! Вдячно співайте у ваших серцях Господеві псалми, гімни, духовні пісні!" Колосян 3:16

"Стережіться, брати, щоб у комусь із вас не було злого серця невірства, що воно відступало б від Бога Живого!

"Але кожного дня заохочуйте один одного, доки зветься “Сьогодні”, щоб запеклим не став котрий з вас через підступ гріха. Бо ми стали учасниками Христа, коли тільки почате життя ми затримаємо певним аж до кінця," Євреїв 3:12-14

На землі ми перебуваємо у часовому вимірі. Заохочуйте один одного, доки зветься “Сьогодні".


Ми спаслися, але маємо звершувати своє спасіння.


Не можна сказати, що це гарантоване спасіння і нічого більше не потрібно робити після покаяння. Написано :

" Стережіться, брати, щоб у комусь із вас не було злого серця невірства, що воно відступало б від Бога Живого!"  Євреїв 3:12

Але що робити, щоб стерегтися?

"Але кожного дня заохочуйте один одного, доки зветься “Сьогодні”, щоб запеклим не став котрий з вас через підступ гріха."

Диявол хоче, щоб наше серце зачерствіло у гріху. Коли людина творить гріх і ніщо її не зупиняє.

Ми маємо помогти один одному зберігати себе.

5 запитань, які потрібно задавати один одному щотижня, щоб не зачерствіти:

1. Що Бог відкривав мені протягом цього тижня, який вірш я візьму, щоб вивчити напам'ять? Це питання мого учнівства і вірності ученню Христа

2. Чи проявляв я практично свою любов до своєї дружини (дитини, батьків) чи чоловіка? Як я уявляю собі практичну любов?

3. Якою була найсильніша спокуса і як ти її подолав? Якщо я відверто говорю про спокусу, це допомагає мені побороти свою слабкість.

4. Як ми ділимось своєю вірою? Ми маємо ділитися своїми досягненнями. Чим більше ми стаємо зрілими, тим більше спокуса жити уособленим життям. Для когось я можу бути натхненням. Коли я подолав якийсь гріх, я можу комусь допомогти будувати особисту святість.

5. Ми маємо запитати один одного після усіх цих питань - а ти правду нам сказав?

Потрібно задавати ці питання вже зараз самому собі. А коли з'явиться правильна людина поряд, у тебе вже будуть правильні звички.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *