Ти - лист Бога цьому світу.

Будемо сьогодні відділяти свою людську натуру від Його Божого характеру.
Ніколи Церква не зможе виконати Божу волю завдяки лише людській силі. Якби було достатньо нашого бажання, вдосконалення, сили волі, то Христос би не прийшов.
Христос каже: "Завершилося!". Завершилося те, що мало статися, те, для чого Він прийшов. Це означало лише одне - Він Свою персональну роботу завершив. Тепер справа за іншими.
Христос зараз - по правицю Свого Батька.
Ми маємо встати і робити роботу далі на цій землі.

"Потім з престолу долинув голос, який казав: «Славте Бога нашого, всі, хто служить Йому! Славте Бога нашого, великі й малі й усі, хто шанує Його!» Тоді почув я голос немовби численної громади. Він нагадував шум могутнього водоспаду або сильний гуркоту грому. Ті люди співали: «Алілуя! Господь, наш Всемогутній Бог царює. Радіймо і пишаймося, і прославляймо Бога, бо час настав — весільний час Ягняти. І Його наречена вже для Нього приготувалася. Їй дозволили вбратися у шати з чистого й сяйливого полотна». (Полотно — то праведні вчинки святих людей Божих).І сказав мені Ангел: «Запиши: Щасливі ті, кого запрошено на це весільне свято Ягняти». А потім додав: «Це істинні слова Бога». Одкровення Апостола Іоана 19:5‭-‬9

"Щасливі ті, кого запрошено на це весільне свято Ягняти».

У Новому Заповіті Христос каже: "На цьому камені Я збудую Церкву Мою, і врата пекла не здолають її". Матвія 16:18 

Термін "Церква" означає "зібрання". Христос каже, що Він побудує певну єдність, певну групу людей, об'єднає їх так, що навіть пекло не подолає їх.

Церква - це наречена Христа.

У Старому Заповіті Бог пройшов посеред тварин на жертовнику, а не Авраам. Він пообіцяв виконати домовленість між Богом і Авраамом, і поклявся Собою. Авраам не міг виконати Старого Заповіту.
Настане час і Христос покличе Свою наречену - Церкву.

"Їй дозволили вбратися у шати з чистого й сяйливого полотна». (Полотно — то праведні вчинки святих людей Божих)."

Це та праведність, яку дарував нам Христос. Біблія говорить: "Щасливі ті, кого запрошено на це весільне свято Ягняти». І якщо є щасливі, є і нещасні. Від нас буде залежати, чи ми будемо присутні на цьому святі, чи ні.
У чому покликання Церкви, як нареченої? Чому Бог не забрав нас відразу, як ми покаялися, до Себе? 

Він сказав, що ми світло цьому світу. Морально цей світ занепаде і не буде придатним це місце, якщо з нього підуть усі люди, які здатні нести світло. Пекло буде на землі. Тому, навіть після нашого покаяння, Бог залишає нас ще на землі як світло іншим.  У світлі відкривається наповнення людей, справжній сенс їхніх вчинків. 

Коли я страждаю у житті через свою впертість, лінь, байдужість - це не є страждання за Христа. Страждання за Христа - це коли ти говориш істину про Христа там, де усі вже домовились як жити, коли ти говориш правду там, де усі брешуть. 

Чи може людина прожити повністю без солі? Судоми, постійне відчуття втоми, порушення роботи серця відбудуться лише через те, що людина абсолютно не вживає сіль. Черезмірно багато солі також дуже шкідливо, взагалі ж без неї - неможливо. 

Без світла і без солі люди не можуть прожити. 

Господь бажає змінювати цей світ через Церкву. 

У нашому суспільстві люди впливають один на одного через політику, гроші, рекламу, силу, примус, пропаганду. 

Яким чином ми маємо донести цьому світу необхідність у покаянні ? 

"Послав вісників перед лицем Своїм; і вони пішли, і увійшли до села самарянського, щоб приготувати Йому.  Але там не прийняли Його, бо було видно, що йде Він до Єрусалима.  Побачивши це, ученики Його, Яків і Іоан, сказали: Господи, хочеш, ми скажемо, щоб вогонь зійшов з неба і спалив їх, як і Ілля вчинив? Але Він, обернувшись до них, заборонив їм і сказав: не знаєте, якого ви духу; бо Син Людський прийшов не губити душі людські, а спасати" Луки, 9, 49 - 56

"Син Людський прийшов не губити душі людські, а спасати"  То як Церква має впливати на людей? 

Христос впливав на Своїх учнів власним прикладом. 

"Наслідуйте мене, як я наслідую Христа." Перше Послання до Коринтян 11:1

Ми покликані набути цей світ для Бога і вплинути на нього через свій власний приклад, показати інше життя власним прикладом

"Не підкоряйтеся світу цьому. Краще нехай ваш розум зміниться і відновиться, щоб змогли ви пізнати й прийняти волю Божу, щоб збагнули ви, що є добре, досконале й бажане Богу."  До Римлян 12:2

"Не підлаштовуйтесь під цей світ, але перемінюйтеся, оновлюючи ваш розум, щоб ви могли пізнати, що воля Божа добра, приємна й досконала." Римлян 12:2

Але це не точний переклад. В оригіналі вжито слово, що означає" перетворення, трансформація".

Трансформація — зміна, перетворювання виду, форми, істотних властивостей чого-небудь. Як перетворення гусені на метелика Тобто, другими словами, це означає не "ремонтувати будинок", а "знести старий і будувати новий".

Нам потрібно будувати нові причинно-наслідкові зв'язки, нову логіку, нове мислення і тільки тоді ми почнемо приймати нові рішення у житті. Найбільше диво у нашому житті відбуваються лише тоді, коли ми дозволяємо Божому Слову змінювати себе. Ми маємо здати найголовніший іспит свого життя - ми маємо жити відповідно. І тоді ми зможемо нести Христа людям.

"Ви показуєте, що ви – лист Христа, результат нашого служіння, написаний не чорнилом, а Духом живого Бога, не на кам’яних таблицях, а на таблицях людських сердець. Не тому, що ми самі здатні й це наша заслуга. Навпаки, наша здібність – від Бога, Який зробив нас здібними бути служителями Нового Завіту – не букви, а Духа. Адже буква вбиває, а Дух оживляє." 2 Коринфян 3:3‭, ‬5‭-‬6

Господь бажає, щоб Церква вплинула на цей світ своїм власним прикладом. Лише моє наближення до Бога і наповнення Ним щодня дасть мені можливість явити своїм прикладом Христа.
Коли ми когось любимо Божою любов’ю, тоді людина стає благословенною. Реальні стосунки з Богом являють живого Христа.
Я прокидаюсь і кажу: "я хочу наповнитись Тобою, я хочу виконати Твою волю " І тоді Господь пише на нас Свого листа.

Ти - лист Бога цьому світу. 

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *