Сила поклоніння

"Та близький той час, і він уже настав, коли справжні прихильники поклонятимуться Отцю в дусі та істині. Таких людей і прагне Отець в богомольці собі." Від Іоана 4:23
Вклонятися в дусі та істині - це означає для нас, що ми знаємо Духа Святого.
"Коли спускалися до околиці міста, Самуїл сказав Саулу: «Накажи слузі йти попереду». Слуга так і зробив. Самуїл сказав Саулу: «А ти зупинись на хвильку, щоб я міг тобі передати послання від Бога». 1 Книга Самуїла 9:27
"З цими словами Самуїл витягнув посудину з оливою, полив нею Саулову голову й поцілував його, промовивши: «Хіба не Господь посвятив тебе у проводирі Свого спадку. Після того, як ти мене залишиш сьогодні, тобі зустрінуться двоє чоловіків біля гробу Рахилі в Зелзі на кордоні з Веніаминовими землями. Вони тобі скажуть: „Ті віслюки, яких ти вирушив шукати, знайшлися. А батько вже ними не переймається, за тебе хвилюється. Він сказав: „Що з моїм сином?” Потім звідти ти підеш далі, аж доки не дійдеш до великого дуба Таворського. Тобі зустрінуться троє чоловіків, які йдуть до Бетела побачитися з Богом. Один нестиме трьох козенят, другий — три буханці хліба, а третій — бурдюк вина. Вони з тобою привітаються й запропонують дві хлібини, які ти приймеш. Після цього ти прийдеш до Гівеат-Елогіма, де стоїть филистимська сторожова башта. Коли ти наблизишся до міста, зустрінеш гурт пророків, які спускатимуться з узвишшя. Перед ними будуть арфи, бубни, сурми та ліри, а самі вони пророкуватимуть. На тебе потужно зійде Господній Дух, і ти почнеш пророкувати разом з ними, постанеш іншою людиною. Як тільки сповняться ці прикмети, роби все, що забажаєш, бо з тобою буде Бог." 1 Книга Самуїла 10:1‭-‬7
Дух Святий у Старому Заповіті був лише над царями і пророками. Вони були помазані Духом Святим. Саул став іншою людиною. Коли ми вклоняємось Богу в дусі і істині, ми стаємо іншою людиною.
Коли Саул відвернувся від Самуїла, щоб повертатися додому, Бог замінив йому серце, і того ж дня відбулося все передбачене Самуїлом. Коли вони прибули до Ґівеа, його зустрів гурт пророків. Божий Дух потужно зійшов на нього, і він шаманив між іншими. 1 Книга Самуїла 10:9‭-‬10
Він став іншим. Це благословіння, і я хочу стояти серед такої громади, яка прославляє Господа в дусі і істині.
Ми знаємо, що Саул не впорався.
Тоді Самуїлу було слово Господнє: «Я передумав щодо призначення Саула царем, адже він відвернувся від Мене і не виконав Моїх наказів». Самуїл стривожився; цілу ніч він говорив з Господом. 1 Книга Самуїла 15:10‭-‬11
Він не затверджувався у Слові Божому.
"Але Самуїл відповів: «Хіба Господь втішається всеспаленнями й жертвами більше, ніж послухом твоїм? Послухатися Бога — краще, ніж жертву до вогню тягти, і послух ліпший, аніж жир ягняти. Бо непокірність — наче ворожбитства гріх, сваволя — як вина бовванам поклоніння. Відринув слово ти Господнє, тому й тебе Він як царя відкинув»." 1 Книга Самуїла 15:22‭-‬23
Жертва - це добре, це благословіння, але якщо ми жертвуємо, але не в послусі Слову Божому - це погано.
"непокірність — наче ворожбитства гріх, сваволя — як вина бовванам поклоніння. Відринув слово ти Господнє, тому й тебе Він як царя відкинув»."
Господь обрав нового царя Давида. Пророк прийшов у його дім помазати на царя, але ніхто й не міг подумати такого. За людським мірками не він мав стати царем.
Давид вклонявся Господу в дусі і істині. Він був поклонником Богу. Ось тому Господь обрав його.
"Саула покинув Дух Господній, злий дух, посланий Господом, його мучив." 1 Книга Самуїла 16:14
"Слуги Саулові порадили йому: «Послухай-но, злий дух, насланий Богом, тебе вимучує. Нехай наш володар накаже слугам знайти когось, хто вміє грати на арфі. Він заграє, коли на тебе зійде злий дух від Бога, і тобі стане краще». То Саул сказав слугам: «Знайдіть когось, хто майстерно грає, і приведіть до мене». Якийсь слуга запитав: «Я бачив, що син Єссея з Віфлеєма вміє грати на арфі. Він хоробрий воїн, добрий боєць. Він уміє говорити та ще й гарний з виду. І Господь з ним». Тож Саул послав людей до Єссея з проханням: «Пришли до мене сина, Давида, який отару пасе». 1 Книга Самуїла 16:15‭-‬19
Відтоді як тільки дух від Бога сходив на Саула, Давид брав арфу й починав грати. Саул відчував полегшення, йому відлягало, ставало краще, а злий дух відступався від нього. 1 Книга Самуїла 16:23
Коли людина поклоняється в дусі і істині, приходить до людини, яка хвора, то злі духи відступають. Поклоніння в дусі і істині змінює серце, злі духи в інших людей відступають.
Чому Саул став одержимий? Він не послухав Господа. Він впустив у своє серце злих духів.
Подивимось на іншу історію з Біблії.
Стіни Єрихона були 9 м у висоту, 6 м у ширину.
"Брама Єрихона була зачинена. Місто було замкнене перед ізраїльтянами. Ніхто не входив і не виходив.: Господь сказав Ісусу: «Я віддаю тобі Єрихон і царя його, і мужніх воїнів його. Ти маєш обійти місто ходом з усіма своїми воїнами раз на день. І робити так треба шість днів підряд. Хай семеро священиків несуть сурми, зроблені з баранячих рогів, перед ковчегом Заповіту. На сьомий день ви пройдете ходом навколо міста сім разів, а священики тим часом мають сурмити в сурми. Потім хай священики засурмлять у баранячі роги на одній ноті. І як почуєте ви звуки сурм, тоді хай люди голосно закричать, і стіни міста впадуть, і люди зможуть ввійти просто в місто». Книга Ісуса Навина 6:1‭-‬5
Ісус Навин почув Слово Боже. Бог дав чітку інструкцію, що робити. Він міг не послухати Слова Божого. Вони повинні були сурмити, тобто вклонятися Богу Своєму.
Вони послухалися Бога. Люди сповнені Духа Святого, послухалися Бога і прославляли Його. Вони проголошували перемогу Господню.
"І як віддав Ісус наказ народу, сім священиків, що несли сурми, зроблені з баранячих рогів, рушили поперед Господнього ковчегу й засурмили в сурми. А слідом за ними понесли ковчег Заповіту. Перед священиками йшли озброєні воїни, а священики сурмили в сурми. Варта йшла за ковчегом Господнім. І весь час сурмили сурми. Ісус наказав народу: «Не кричіть і голосу вашого не повинно бути чутно, і слово нехай не злетить з уст ваших, аж до того дня, коли Я скажу вам: „Кричіть!” Отоді ви маєте закричати». Отож Ісус звелів обнести навколо міста ковчег Заповіту Господнього один раз. А потім вони повернулися в табір, де й заночували." Книга Ісуса Навина 6:8‭-‬11
Всі слухалися. Всі були єдині і слухали свого Пророка Ісуса Навина.
" Ісус підвівся рано-вранці, а священики взяли знову ковчег Заповіту Господнього. Сім священиків, що несли сім сурм, зроблених із баранячих рогів, ішли поперед ковчегу Заповіту Господнього. І сурмили вони в сурми свої без упину. Озброєні воїни йшли поперед них, варта йшла за ковчегом Заповіту Господнього, а священики сурмили в сурми без упину. І на другий день обійшли вони місто один раз, а потім повернулися у табір. І так робили шість днів." Книга Ісуса Навина 6:12‭-‬14
На сьомий раз, коли священики засурмили в сурми свої, Ісус наказав людям: «Кричіть! Бо Господь віддав вам це місто." Книга Ісуса Навина 6:16
Вони робили так, як сказав їм Господь.
"Місто і все, що у ньому, повинно бути повністю знищено в жертву Господу. Тільки розпусниця Рааб і всі, хто в її оселі, мають лишитися в живих, бо вона сховала вивідників, яких ми посилали. І люди закричали, а священики засурмили в сурми. І як тільки почулися звуки сурм і пролунав голосний крик народу, стіна впала. І люди ввійшли просто в місто і захопили його." Книга Ісуса Навина 6:17‭, ‬20
Не потрібно було нікого вбивати, була сила силенна від поклоніння в дусі і істини.
Сьогодні впадуть усі ваші "стіни". Стіни непримирення, хвороб, нерозуміння впадуть від поклоніння в дусі і істини.
Війна в Україні може закінчитися так, як і почалося все, в один день. Коли всі діти Божі стануть і почнуть вклонятися Йому  в дусі і істині.
Я закликаю Вас, щоб ми спільно, як церква Божа, встали і вклонилися у дусі і істині.
Історії становлення Ісуса Навина передувало те, що він жив наприкінці історії гноблення євреїв у Єгипті. Він був свідком казней єгипетських, блукання в пустелі, супроводжував Моісея на гору Сінай, він був у числі розвідників Хананського краю. Він був серед тих, хто рішуче протистояв словам невіри, тих, які казали що неможливо увійти в землю обетовану. Але 2 млн людей так само бачили те, що бачив Ісус Навин. Вони усі мали ту можливість, яку мав він, але обраним був Ісус Навин.
Нас небагато тут, але якщо ми будемо вклонятися в дусі і істині, ми отримаємо свою землю.
Те саме і в вашому житті, якщо є якісь мури, вони будуть зруйновані, злі духи вийдуть.
Що передувало тому, що Ісус ввів в Ієрихон народ:

"І сталося по смерті Мойсея, раба Божого, і сказав Господь до Ісуса, сина Навинового, Мойсеєвого слуги, говорячи:

Мойсей, раб Мій, помер. А тепер уставай, перейди цей Йордан ти та ввесь народ цей до того Краю, що Я даю їм, Ізраїлевим синам. Кожне місце, що стопа ноги вашої ступить на ньому, Я дав вам, як Я говорив був Мойсеєві.  Від пустині й цього Ливану й аж до Великої Річки, річки Ефрату, увесь край хіттеян, і аж до Великого моря на захід буде ваша границя.  Не встоїть ніхто перед тобою по всі дні життя твого. Як був Я з Мойсеєм, так буду з тобою, не залишу тебе й не покину тебе.  Будь сильний та відважний, бо ти зробиш, що народ цей посяде той Край, що Я присягнув був їхнім батькам дати їм.  Тільки будь дуже сильний та відважний, щоб додержувати чинити за всім тим Законом, що наказав був тобі Мойсей, Мій раб, не відхилишся від нього ні праворуч, ні ліворуч, щоб щастило тобі в усьому, де ти будеш ходити.  Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі." Книга Ісуса Навина 1:1‭-‬8

Ось те, що сказав Бог Ісусу Навину.
Коли ви - поклонники в дусі і істині, тоді ви стаєте щасливими, злі духи відходять, мури руйнуються.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *