Творення нового "я"

Ми не маємо забути про своє покликання і про диво, що ми народилися з гори.
Якщо ти хочеш виконати волю Божу стосовно себе, то маєш навчатися у Христа.
Христос сказав :
"І хто не бере хреста свого й не йде за Мною, той не достойний Мене." Матвія 10:38
Творення нового "я" не відбудеться без мене. Є певні кроки.
"Тому віднині ми ні про кого не думаємо як мирські люди. Хоч колись ми й про Христа думали так, проте більше так не думаємо. Отже, хто перебуває в Христі, той є вже новим створінням. Старе минуло, а нове настало!" Друге Послання до Коринтян 5:16‭-‬17
"Через те відтепер ми нікого не знаємо за тілом; коли ж і знали за тілом Христа, то тепер ми не знаємо вже! Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, стародавнє минуло, ото сталось нове!" 2-е до коринтян 5:16‭-‬17
Не бачимо, не впізнаємо не споглядаємо за плоттю, за зовнішніми ознаками нікого і ніщо.
Ми споглядаємо сутність, а не оболонку.
Дивись на джерело, це найголовніше.
Як приходить нове життя?
Я його осмислюю. Це нова реальність. Нам допомагають підбадьорення людей, але потрібно щось більше. Нам потрібна віра, яка допомогає змінювати життя. Це Божа реальність. Це відмінне від того, що я відчуваю і бачу.
Осмислюю - означає приміряти Божі думки на себе і дивлюсь зі сторони. На такого себе, якого описує Біблія.
Потрібно звикнути до себе нового. Тоді це почне діяти для тебе.
"І ніхто не вливає вина молодого в старі бурдюки, а то попрориває вино молоде бурдюки, і вино розіллється, і бурдюки пропадуть." Вiд Луки 5:37
Звикати до нового нелегко. Погодитись із чимось зрозуміти - це не одне й те саме. Слово Боже починає працювати не тоді в мені, коли я погодився. Це лише перший крок. Я повинен зрозуміти.
Бог каже Ісусу Навіну перед війною :
"Будь сильний та відважний, бо ти зробиш, що народ цей посяде той Край, що Я присягнув був їхнім батькам дати їм. Тільки будь дуже сильний та відважний, щоб додержувати чинити за всім тим Законом, що наказав був тобі Мойсей, Мій раб, не відхилишся від нього ні праворуч, ні ліворуч, щоб щастило тобі в усьому, де ти будеш ходити." Iсус Навин 1:6‭-‬7.
Треба звикнути. Навіть нові черевики тиснуть на ноги спочатку. Тим більше Слово Боже бути тиснути на мозок. Потрібно, щоб мозок" прийняв форму" Слова Божого.
" Отже, хто перебуває в Христі, той є вже новим створінням. Старе минуло, а нове настало!"  Друге Послання до Коринтян
Все нове: оточення, вподобання, звички, тіло... Якщо я поремонтований, то я старий, просто підлатаний. А Слово Боже каже, що ти нова людина у Христі Ісусі. Стара людина має бути похована.
Відірвись від себе старого, у якого завжди не виходило, який завжди програвав.
Я маю звикнути до себе нового. Маю осмислити нову Божу реальність.
Спочатку невидиме, а потім видиме. Це повинно визріти у мене в голові.
«Не згадуйте того, що сталося давно, не думайте про минуле. Ось погляньте, Я збираюся зробити щось нове, воно вже з’являється. Невже ви не відчуваєте? Я прокладу дорогу в пустелі, ріки в безводних степах." Книга Пророка Ісаї 43:18‭-‬19
Ми не заслуговуємо жити старим життям. Воно вже вмерло.
Коли ти сідаєш на новий транспорт, неважливо, що це (скейт, автомобіль..), то спочатку ти звикаєш, а потім вже відчуваєш переваги нового.
Є те, що ми називаємо реальним, і є те, що Бог називає реальним. І це не завжди одне й те саме.
"А страва тверда для дорослих, що мають чуття, привчені звичкою розрізняти добро й зло." До євреїв 5:14
Слово Боже каже про мене :
"А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його, що не з крови, ані з пожадливости тіла, ані з пожадливости мужа, але народились від Бога." Вiд Iвана 1:12‭-‬13
Приміряйте на себе це Слово. Наша єдність з Богом ставить нас у владну позицію - це позиція вільної людини, коли від мене щось залежить.
"Бо кожен, хто родився від Бога, перемагає світ. А оце перемога, що світ перемогла, віра наша." 1-е Iвана 5:4.
Доки я не той, ким маю бути, я тону в цих обставинах. Коли я стою над обставинами, то вони для мене стануть трампліном.
Я не можу підкорятися своєму старому єству і новому. Кожен, хто від Бога, перемагає світ. Це природа Бога. Якщо ти поряд з Ним, зайняв своє місце, яке підготовлене для тебе, (а воно вже є, просто треба увійти), то ти не зможеш інакше, окрім як перемагати. Треба лише підкоритися Йому.
"Бо Того, Хто не відав гріха, Він учинив за нас гріхом, щоб стали ми Божою правдою в Нім!"  2-е до коринтян 5:21.
Ти не можеш зробити таку помилку, щоб Христос від тебе відвернувся.
Я маю робити багато спроб. Все випробовувати, щоб гарно триматися. Потрібно постійно приміряти на себе те, що говорить про мене Слово Боже.
".. що нас спас і покликав святим покликом, не за наші діла, але з волі Своєї та з благодаті, що нам дана в Христі Ісусі попереду вічних часів." 2-е Тимофiю 1:9
"Спас і покликав святим покликом" - тебе вже покликали. Твоя доля серед святих, твої наділ і нагорода серед святих.
"Не за наші діла" - досить вже намагатися щось додавати до своєї праведності. Це Він для тебе заробив.
Інакше, ти не сприймаєш того, що Христос для тебе зробив.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *