Різниця Заповітів

Я хочу, щоб Пасха наша сповнилася справжнім сенсом, тим сенсом, який Христос заклав у неї. Я хочу сьогодні говорити про різницю в Заповіті.
Нам потрібно розуміти різницю.
Біблія говорить, що закон прийшов через Мойсея, а благодать явилася через Ісуса Христа.
У учнів Христа були лише книги Старого Заповіту. У них не було письма Павла, щоб зрозуміти, що Вони чинять щось неправильно.
Ми читаємо Біблію і бачимо, що Господь приходить у хмарі. Чому так? Щоб не вразити нас, бо ми не переживемо Його святість, Його присутність.
Це ніби контакт з великою напругою. Не кожен електрик може працювати з такою напругою. Для цього потрібні особливі знання і досвід.
Коли Ісус взяв з собою учнів і пішов на гору, Господь знову спускається у хмарі. Він покриває хмарою Іллю і Мойсея.
Батько навів фокус на Того, через Кого прийшло справжнє життя.
Старий Заповіт приніс закон благословення і прокляття. Він милістю Своєю дозволив нам не життям своїм експериментувати, не на досвіді досягати мудрості, а в один день дав зрозуміти, відкрив закони життя і смерті. В один момент Він надав скарб, через який дав розуміння причинн-наслідкового зв'язку, звідки у твоєму житті прокляття, і як приходить благословення.
Ці правила дали людям можливість будувати нове життя.
"Благословіння і прокляття надав Я тобі обрати. Обери життя. " - сказав Господь, даючи розуміння, що хоче саме Він для тебе.
Джерелом всього є Бог. Якщо ти прислухаєшся до законів, які відкрив тобі Бог, вони будуть працювати на тебе і наслідком буде благословіння.
"Пилип Нафанаїла знаходить та й каже йому: Ми знайшли Того, що про Нього писав був Мойсей у Законі й Пророки, Ісуса, сина Йосипового, із Назарету."  Вiд Iвана 1:45
Старий Заповіт вказує нам на Христа. Якщо ми цього не бачили, то з нами щось не так. Є певні обов'язки, які ми маємо робити, щоб благословіння прийшло в наше життя.
Новий заповіт розповідає про те, що Бог зробив заради нас. Новий заповіт розповідає про те, що ми маємо прийняти, щоб благословіння увійшло в наше життя.
Новий заповіт - це нова реальність стосунків з Богом, де Сам Господь усуває головну перепону між Собою і нами. Він дає людині можливість жити новим життям.
"Ви самі є нашим листом, написаним у серцях наших. Його знають і читають усі люди. Ви показуєте, що ви — лист Христовий, результат служіння нашого, написаний не чорнилом, а Духом живого Бога, не на кам’яних скрижалях, а на тих скрижалях, якими є серця людські." Друге Послання до Коринтян 3:2‭-‬3
Коли приходить покаяння, коли Дух Святий торкається, щось всередині людини змінюється, що вона перестає цінувати те, що раніше цінувалася і робить це добровільно, ніхто її не змушує. Її не потрібно перевиховувати насильницькими методами відмовитися під пагубних звичок.
Перстом на камені Бог написав Свій перший Заповіт. Сьогодні Дух Божий пише Новий Заповіт, але на твоєму серці. Тому так важливі відносини з Духом Святим. Він нагадує нам про покликання, Він говорить про стосунки з Христом. Є Той, заради Кого я бажаю жити і творити Його волю.
"Бог дав нам здатність служити Новому Заповіту. Цей Заповіт не складається з писаних законів, а грунтується на Духові. Бо письмовий Закон вбиває, а Дух дає життя." Друге Послання до Коринтян 3:6
Християни у 1-2 столітті не мали Нового заповіту. Як же вони були людьми Нового Заповіту, якщо вони і не читали його? Новий Заповіт - це зовсім інші правила і співвідносини з Богом. Вони покладались на Духа Святого.
"Я даю вам нову заповідь: любіть один одного. Як Я вас полюбив, ви повинні любити один одного. Всі знатимуть, що ви Мої учні, якщо ви любитимете один одного». Від Іоана 13:34‭-‬35
Ісус фокусує нас на тому, щоб любити один одного, як це робить Він. Ісус любив так, що не ставив передумов. Так, хтось не приймав, але Він давав любов усім берез передумов "якщо". Ніколи Він так нікому не сказав: "Я буду любити тебе, якщо..". Це твій вибір, що ти з цим зробиш, але Христос тебе полюбив.
"Якщо я роздам усе своє майно, а тіло своє віддам на спалення, але при тому не матиму любові, я не дістану нічого." Перше Послання до Коринтян 13:3
Потрібно усе, що ти робиш привести до любові. Христос хоче, щоб відносини з Ним були живими. Продуктивність не має хоронити відчуття.
Бог бажає для нас стосунків, які живлять нас, а не спустошують. Я приношу Йому плід і я сам від цього наповнююсь. Ми маємо на це орієнтуватися.
Чому іноді, коли ми маємо відчувати задоволення від служіння Богу, ми відчуваємо втому?
Інколи,  коли ми рухаємося "швидше" за Бога, то так буває. Якщо ти не хочеш, щоб тебе "ковтнула" метушня, то трохи підгальмуй. Бог визначає здоровий темп мого життя, який не виснажує, а лишає мене живим. Цей темп визначає Дух Божий. Я відчуваю, що Він рухається, і я рухаюсь з Ним, якщо ні, я зачекаю, поки я наповнюсь Богом, поки натхнення наповне мене і я буду любити натхненно, я буду служити з натхненням.
Любов - це сутність Нового Заповіту. Це те, що має бути основою для нашої віри.
Без любові віра мертва, бо не виявляє справ. Не лише ми маємо народитися з гори, наші справи мають народитися з гори, від Духа.
Нехай життя ваше буде наповнене. Богом.
Христос воскрес, і це мені говорить про те, що смерть більше не має повноти влади. Є частина твоєї особистості, яка не помирає ніколи.
Христос нам показав, що смерть більше не може втримати нас ніколи. Душа або з'єднається з Богом, або віддалиться  і залишиться на відстані від Нього назавжди.
Ми обираємо сьогодні нашу вічність.
Сила воскресіння доступна для нас сьогодні і вона знаходиться сьогодні в наших серцях. Христос повстав із темряви і смерті, і ця сила воскресіння доступна нам. Воскресіння - це реальність. Сила Божа  - це реальність. Це більше ніж релігія, це справжнє життя, це присутність Бога у нашому житті.
Сила Божа, сила воскресіння доступна для нас сьогодні і вона знаходиться сьогодні в наших серцях.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *