Закон винятковості

У цей жахливий час Ісус – на троні. Ми, як ніколи, маємо брати більше від Його присутності.
Є таке поняття, як національна винятковість. Це стан, при якому нація є відмінною від інших, а також теорія, яка пояснює винятковість від інших.

Останнім часом народ України дізнається про себе все більше і виникає розуміння виключності своєї нації.

"Будьте до мене подібні, браття, і дивіться на тих, хто поводиться так, як маєте ви за взір нас. Багато бо хто, що про них я вам часто казав, а тепер говорю навіть плачучи, поводяться, як вороги хреста Христового. Їхній кінець то загибіль, шлунок їхній бог, а слава в їхньому соромі... Вони думають тільки про земне! Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа"  До филип'ян 3:17‭-‬20

Життя ж наше на небесах. Ми - громадяни небес. Це не буде колись, потім, це - вже зараз. 

" дякуючи Отцеві, що вчинив нас достойними участи в спадщині святих у світлі" До колоссян 1:12

Це вже відбулося.

дякуючи Отцеві, що вчинив нас достойними участи в спадщині святих у світлі, що визволив нас із влади темряви й переставив нас до Царства Свого улюбленого Сина» До колоссян 1:12‭-‬13

Це те, що вже відбулося.

«Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого, колись ненарод, а тепер народ Божий, колись непомилувані, а тепер ви помилувані!» 1-е Петра 2:9‭-‬10

У нас є власна національність, по якій є своя мова, свої особливості, що відрізняє нас, робить нас іншими від інших націй.

Я хочу навчити вас, як оновлювати ваш розум у відповідності до Божого Слова. 

І це дуже важливо у цей час, в який ми живемо. Оновлювати наш розум там, де наше громадянство. Ісус прийшов навчати, де царство Бога.

«І ходив Він по всій Галілеї, по їхніх синагогах навчаючи, та Євангелію Царства проповідуючи, і вздоровлюючи всяку недугу, і всяку неміч між людьми.» Вiд Матвiя 4:23

«І ходив Він по всій Галілеї, по їхніх синагогах навчаючи, та Євангелії». Євангеліє - це радісна звістка. Воно важливіше за все, що існує.

"І учні Його приступили й сказали до Нього: Чому притчами Ти промовляєш до них? А Він відповів і промовив: Тому, що вам дано пізнати таємниці Царства Небесного, їм же не дано." Вiд Матвiя 13:10‭-‬11

«А Він відповів і промовив: Тому, що вам дано пізнати таємниці Царства Небесного, їм же не дано.» Вiд Матвiя 13:11 

Вам дано пізнати таємниці Царства Небесного, їм же не дано.

«Адже хто має розуміння, тому додасться ще більше, й він матиме надмірно, а хто не має, в того відніметься і той дріб’язок, що йому належить.» Від Матвія 13:12 

Релігія говорить, що ми ніколи не знаємо, що буде робити Бог. Але це не те, що говорить Біблія. 

Небесне царство функціонує відповідно до своїх законів. В Україні також є свої закони, як і в інших країнах. 

"Тож немає зараз осуду тим, хто в Ісусі Христі. Бо Закон Духа, що дає життя, звільнив мене від закону гріха, що веде до смерті."  До Римлян 8:1‭-‬2 

"Зараз" оновлюється щоразу до реального часу. 

Причина 1 вірша розкрита у 2 вірші.: бо Закон Духа, що дає життя, звільнив мене від закону гріха, що веде до смерті.

«Звільнив», означає з грецької, - бути громадянином, а не рабом, бути звільненим від зобовязень. 

Закон гріха та смерті контролює усе, що пов'язано з гріхом і смертю. Наприклад, ковід діє через закон контакту та передачі. Але в царстві Бога існує також закон контакту та передачі, коли ти контактуєш з Духом Святим. 

Дух Святий є духом сили. У нас є джерело сили, яке ніколи не закінчується. По своїй силі він завжди перевершую закон гріха і смерті. 

Послання Єфесянам 1 розділ це добре пояснює. 

«Бог обрав нас у Христі ще до створення світу, щоб були ми святими й чистими перед Ним, бо Він любить нас. Я молюся, щоб ваші серця відкрилися для сприйняття світла, і ви зрозуміли, що є надія, до якої Він закликає вас; яка багата й прекрасна спадщина, котру Бог її дарує святим людям Своїм; щоб ви збагнули, яка незрівнянно могутня влада Його для нас, хто вірить. Його сила й могутність були виявлені в Христі, коли Всевишній воскресив Його з мертвих і посадив праворуч від Себе на небесах. Він посадив Христа вище всіх правителів, влади, сили й царів, вище будь-якого звання, що може бути присвоєне, і не лише в наші часи, а й у майбутньому. Бог усе віддав під владу Христову і зробив Його Головою церкви. Церква — це Тіло Христове, яку Він наповнює Собою. І Він наповнює всесвіт.» До Ефесян 1:4‭, ‬18‭-‬23 

Навіть коли ми були мертвими через гріхи свої, Він дарував нам нове життя разом із Христом (і були ви врятовані завдяки Божій милості).

«Колись ви були такі далекі від Бога, але зараз ви — в Христі Ісусі, та стали близькими Йому через смерть Христову. Христос є нашим джерелом миру. Він об’єднав нас в один народ і зламав перешкоду, стіну ворожнечі, пожертвувавши Своїм власним Тілом. Він покінчив із законом, з його правилами та заповідями, щоб забезпечити мир, створивши в Собі один новий народ із двох." До Ефесян 2:5‭, ‬13‭-‬15 

Зараз ми не чужі, ми - співгромадян святим. 

".. щоб ви збагнули, яка незрівнянно могутня влада Його для нас, хто вірить. Його сила й могутність були виявлені в Христі, коли Всевишній воскресив Його з мертвих і посадив праворуч від Себе на небесах. Він посадив Христа вище всіх правителів, влади, сили й царів, вище будь-якого звання, що може бути присвоєне, і не лише в наші часи, а й у майбутньому."  До Ефесян 1:18‭-‬21 

Та сама сила, яка перемогла ад. Слово говорить, що усі біси накинулись на Ісуса, але Бог всесвіту сказав Слово і ад не зміг втримувати Ісуса. Він покинув ад. 

Цією самою силою Ісус винудив схилитися сатану перед Ним. Ця сила підкріплює наше громадянство. 

Біблія - це те, що Бог говорить мені. Я - той, про якого говорить Біблія. Маючи силу Божу, я можу робити те, що Біблія говорить мені робити. 

Сила закону винятковості. Ця сила робить Божий народ особливим. Вона допомогає долати сили земних законів.

Шедрах, Мешаг та Аведнего , друзі пророка Даниїла. Під час вавилонського полону, цар Навуходоносор II поставив був нового ідола та звелів вклонитися йому усім своїм підданим. Ці юнаки відмовилися і були кинуті у «вогняну піч», але були збережені

Сила вогню не мала влади над ними. 

Петро йшов по воді і не тонув до тих пір, поки дивився на Ісуса. Закон винятковості Божого царства діяв і не давав влади силі тяжіння над Петром. 

Ворон носив їжу пророку. Пророк став виключенням для закону гріха і смерті, який контролював голод на землі. У Нього було Слово від Бога. 

"Виконуйте Слово Боже, а не лише слухайте Його, бо інакше ви обдурюєте самі себе. Хто тільки слухає Слово Боже, та не виконує його, той подібний до людини, яка дивиться на своє відображення в дзеркалі. Вона пильно дивиться на себе, а як відійде, тієї ж миті забуде, як виглядає. Досконалий Закон Божий несе свободу людям. І той, хто уважно вивчає його й живе згідно з ним, хто втілює його в своє життя, а не просто, вислухавши, забуває, той неодмінно отримає благословення Боже." Якова 1:22‭-‬25 

Закон свободи - це те саме Слово, що означає бути звільненим, це наш закон винятковості. 

«Тоді Ісус почав говорити тим юдеям, які повірили в Нього: «Якщо ви будете дотримуватися Мого вчення, то насправді станете учнями Моїми. Ви пізнаєте істину, й вона принесе вам визволення».  Від Іоана 8:31‭-‬32 

Якщо будете жити в цьому, оновлювати свій розум, закон винятковості зробить тебе вільним. Винятковим робить тебе Слово. 

Ви пізнаєте істину, й вона принесе вам визволення. Вам було дане близьке, інтимне пізнання істини від Бога. 

Коли Ісус звернувся до смоковниці, то сказав, що ніхто не вкусить від неї плоду. 

Це дерево може бути й досі, але воно ніразу не приносило плоду. Ми знаємо, що це дерево засохло, але це не єдине, що могло з ним статися. 

У мене є друг місіонер. Якось у нього намагалися вкрасти машину разом з ним. Злодій заставив його вийти з машини і піти в поле, де нікого не було. Він дістав пістолет і майже в упор вистрелив в нього весь барабан. Але у друга не попала жодна пуля. Це - один з прикладів захисту. 

Закон духа життя був вивільнений і спрацював у цій ситуації. 

Не забувайте про це. 

Ключевий момент в тому, що у відповідності з законом духа життя ви можете лишатися живими у будь якій ситуації навіть зараз, в цей час

"До ніг твоїх Він кине тисячі. Десятки тисяч від твого меча поляжуть, не заподіявши тобі нічого злого. Так, ти побачиш це усе на власні очі, побачиш кривдників, які своє дістали!" Псалми 91:7‭-‬8 

Але ви повинні перебувати в цьому. Повинні жити в цьому. 

"Хто живе під покровом Всевишнього, хто в тіні Всемогутнього мешкає," Псалми 91:1 

Бог і Слово - одне. Читаючи Слово, ми живемо під Його покровом. Повинна проявлятися твоя віра, коли ти говориш Слово Бога. Інакше це не працює.  

Ісус є постійним Ходатаєм нашим. 

" той скаже до Господа: Охороно моя та твердине моя, Боже мій, я надіюсь на Нього! Бо Він тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної," Псалми 91:2‭-‬3

Псалом 91 виглядає наступним чином. 

Є Бог Отець, Ісус і людина.

Людина каже : "Охороно моя та твердине моя, Боже мій, я надіюсь на Нього!"

Ісус жив, є і завжди буде і Він ходатайствує і каже: "так як ти проголосив свою віру,  Він ( Батько) тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної. Він пером Своїм вкриє тебе, і під крильми Його заховаєшся ти! Щит та лук Його правда. Не будеш боятися страху нічного, ані стріли, що вдень пролітає, ані зарази, що в темряві ходить, ані моровиці, що нищить опівднівпаде тисяча з боку від тебе, і десять тисяч праворуч від тебе, до тебе ж не дійде! Тільки своїми очима подивишся, і заплату безбожним попобачиш, бо Господа, охорону мою, Всевишнього ти учинив за своє пристановище! Тебе зло не спіткає, і до намету твого вдар не наблизиться, бо Своїм Анголам Він накаже про тебе, щоб тебе пильнували на всіх дорогах твоїх, на руках вони будуть носити тебе, щоб не вдарив об камінь своєї ноги!На лева й вужа ти наступиш, левчука й крокодила ти будеш топтати!»

Це і є винятковість, яку Бог до нас проявляє.

І Бог Батько говорить після цього : "Що бажав він Мене, то його збережу, зроблю його сильним, бо знає ім'я Моє він; як він Мене кликатиме, то йому відповім, Я з ним буду в недолі, врятую його та прославлю його, і довгістю днів Я насичу його, і він бачити буде спасіння Моє!"

Все, що ти зробив, це те, що ти сказав своїми устами. Ти передав усю ситуацію своїми устами Своєму Пастирю. А Він захищає Своїх овець.

Спасіння - це не тільки вічне життя, це також захист, зцілення, звільнення.

Пам'ятаєте, як Бог Батько сказав: "бо знає ім'я Моє він; як він Мене кликатиме, то йому відповім, Я з ним буду". Написано, Ім'я Бога - міцна башня, біжить в неї праведний і рятується. 

Потрібно перебувати в Цьому Імені. 

"Христос для волі нас визволив. Тож стійте в ній та не піддавайтеся знову в ярмо рабства!" До галатiв 5:1

Закон свободи - це те саме Слово, що означає, бути звільненим, це наш закон винятковості. Але нам потрібно стояти в цьому.

Так само як Павла взяли в полон, і відпустили, коли дізнались, що він є громадянином Риму. Павло сказав так:

"І як його розтягли для ремінних бичів, то Павло сказав сотникові, що стояв: Хіба бичувати дозволено вам громадянина римського та ще й незасудженого? Дiї 22:25 

Диявол так само може загнати тебе в кут, заставити боятися. Ти мусиш встати, зібратися і сказати йому: “чи законно так чинити з громадянином Царства Бога?» І вся сила Божого трону стоїть в цей час за тобою. Але це має перебувати у твоєму розумі і твоїх вустах.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *