Що для тебе є скарбом?

Сьогодні Причастя. Біблія говорить, що кожен, хто буде приймати Тіло і Кров Христа негідно, будуть винні проти крові Христа. Наша віра має бути усвідомленою.

"Коли Ісус відправився далі, підбіг до Нього один чоловік, упав перед Ним на коліна й запитав: ―Учителю добрий, що мені робити, щоб успадкувати життя вічне? Ісус відповів йому: ―Чому ти називаєш Мене добрим? Ніхто не є Добрий, окрім Самого Бога. Ти знаєш заповіді: «Не вбивай», «Не чини перелюбу», «Не вкради», «Не обманюй», «Не кривдь», «Шануй твого батька та матір». Він відповів: ―Учителю, усе це я зберіг змалку. Ісус подивився на нього з любов’ю та сказав йому: ―Одного тобі ще бракує: піди, продай усе, що маєш, та роздай бідним, і матимеш скарб на небесах; а тоді приходь та слідуй за Мною. Почувши це Слово, чоловік відійшов засмучений, бо мав багато маєтків. Ісус подивився навкруги та сказав Своїм учням: ―Як важко багатим увійти в Царство Боже! Учні були вражені словами Ісуса. Ісус знову сказав їм: ―Діти, як важко тим, хто покладається на багатства, увійти в Царство Боже." Марка 10:17‭-‬24

Ісус відповів йому: "Чому ти називаєш Мене добрим? Ніхто не є Добрий, окрім Самого Бога."  Це якось сперечається з сучасними поглядами.


Ісус говорить про те, що якщо ти шукаєш своє добро від людей, то ти їм стаєш винен, але якшо ти отримуєш добро від Бога, то ти належиш Йому цілковито, та серед людей ти - вільний. 


Хтось каже: " я товаришую з правильними людьми, вони мені допоможуть". Христос вказав чоловіку, що ніхто не є добрий, лише Бог. Він навіть відвів фокус від Самого Себе. У твоє життя приходить справжнє благо, якщо Бог працює у твоєму житті. Коли ти усім своїм життям догождаєш Богу, тоді Він є твоє забезпечення.

Ми маємо прикладати зусилля, щоб виконати волю Божу. Царство Боже силою береться. Інакше ти - в одному місці, а царство Боже - в іншому.

"Одного тобі ще бракує: піди, продай усе, що маєш, та роздай бідним, і матимеш скарб на небесах; а тоді приходь та слідуй за Мною."

Навіщо? Невже саме так треба зробити? Це не універсальний рецепт для кожного. Ми бачимо, що цей юнак засмутився після цих слів і відійшов від Христа.

Христос побачив на обличчях Своїх учнів здивування. Ніхто серед них не був жебраком:

"Учні були вражені словами Ісуса."

Ми маємо бути жебраками? Потім Христос повторює їм, щоб донести суть:

"Діти, як важко тим, хто покладається на багатства, увійти в Царство Боже."

Гроші можуть зробити багато речей,  але у питанні спасіння нашої душі вони абсолютно безсилі. Не можна купити за гроші духовні здобутки.

"Царство Небесне подібне до скарбу, захованого в полі. Чоловік, знайшовши його, знов ховає і на радощах іде, продає все, що має, і купує те поле.
Ще Царство Небесне подібне  до купця, який розшукує гарні перлини. Знайшовши одну дорогоцінну перлину, він іде, продає все, що має, і купує її." Матвія 13:44‭-‬46

Господь говорить про те, що Царство Боже подібне знайденому скарбу. Тобто, він був схований. Це не те, що приходить до нас відразу після народження. Воно не лежить на поверхні. Це прихований скарб.

Є питання, які кожен з нас має собі поставити:

1.Що для тебе є скарбом?

Що ти насправді цінуєш, бережеш, що не хочеш втратити?

Христос каже, що якщо мій особистий скарб - це лише земні цінності, я не досягну неба. Є речі, які нас контролюють, за ради яких ми від чогось відмовляємося. Спасіння - це для тебе скарб? Бог, який в тобі живе, - скарб? Божі настанови - це скарб для тебе?

"Царство Небесне подібне до скарбу, захованого в полі. Чоловік, знайшовши його, знов ховає і на радощах іде, продає все, що має, і купує те поле."

Питання не в тому, що він хотів залишитися жебраком. Він віддає те, що має зараз, щоб придбати те, чим хотів володіти у майбутньому.


  2. Чи є  у твоєму житті те, що не продається ні за яку ціну, тобто абсолютні цінності?

Чи може ти не продаєш це, бо ніхто ще не дав достатню ціну?

"Царство Небесне подібне до скарбу, захованого в полі. Чоловік, знайшовши його, знов ховає і на радощах іде, продає все, що має, і купує те поле." Матвія 13:44

Він продає це не через борги, а від радості того, що він набуває: "на радощах іде, продає все"  Чи визнаємо ми Царство Боже такою цінністю, що усі цінності перед нею у світі тьмяніють?

Цінності цього світу дуже відносні. Для кожного є свій скарб і це людина визначає, що є скарб, а що сміття. Не обов'язково позбутись матеріального майна, щоб стати духовною людиною. Господь має особисто покликати, щоб пожертвувати. Пріоритетом є те, що є цінністю моє спілкування з Богом. Питання не про гроші, питання про те, чи визнаємо ми Царство Небесне на першому місці? У переліку пріоритетів, на якому місці в моєму житті Царство Боже?

Світ буде підштовхувати нас жити як всі. Гріх зламав і спотворив світ. Система цього світу зламана. Якщо намагатись підлаштовуватись під світ, то будеш нещасним, але якщо шукати справжній скарб, осмисленно і цілеспрямовано від чогось відмовлятися ради цього  - то ти будеш щасливою людиною.

Христос запитує: "а який викуп дасте за вічне життя?" Коли ми постанемо перед Ним, то усе будемо готові віддати, але так це не працює. Гроші нікчемні в питанні спасіння.

Ми маємо уважно слідкувати за тим, на що віддаємо своє життя, чи не втратили ми Божі цінності.

Як легко забувається те, що каже Господь. Метушня дуже легко захоплює нас.

"Від днів Івана Хрестителя і дотепер Царство Небесне здобувається силою, і ті, хто застосовує силу, здобувають його." Матвія 11:12

Для Царства Божого ми маємо робити зусилля, а для метушні не потрібно зусиль.

"Чого вам одважувати срібло за те, що не хлїб, і працю вашу за те, що не засичує? послухайте вважно мене, й їжте добро, а душа ваша нехай роскошує в наїдках масних." Iсая 55:2

Згадайте про справжні цінності, нагадайте собі місце Христа у вашому житті. Воно має бути тим таємним скарбом, за який ми віддамо усі інші.

"Хто любить батька або матїр більш мене, недостоєн мене; й хто любить сина або дочку більш мене, недостоєн мене. "Матвія 10: 37

Завжди тримайте у голові думку про те, що все дуже швидко спливає і ми наближаємось до зустрічі зі Христом. Час зустрічі із Христом наближається.

 "Блаженні бідні (вбогі) Духом бо їхнє є царство небесне." Матвія 5:3

Царство небесне належить тим, хто його шукає і визнає його за найвищу цінність. Воно приходить в життя тих, хто найбільше його шукає. Воно здобувається зусиллям.

"Від днів Івана Хрестителя і дотепер Царство Небесне здобувається силою, і ті, хто застосовує силу, здобувають його." Матвія 11:12

Ніхто не використає Христа на небі. На шлюб з Христом прийдуть ті, для кого Він насправді коханий, хто продає все, щоб набути Царство Небесне.


Кожен день ми вирішуємо, на що його витратити, бо не знаємо, як побачимо завтрашній. Диявол не зможе засмутити тебе, якщо ти розумієш цінність, яку ти набуваєш.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *