Покликання. Помазання. Плоди.

"Бо дари й покликання Божі невідмінні." До римлян 11:29

Павло каже про покликання і обрання ізраїльського народу. Євреї розсіяні. Вони шукають кращої долі. Павло звертається до них, щоб сформувати їхнє бачення про кращу долю для них від Бога. Сучасний переклад :

"Адже Бог ніколи не змінює Свого рішення про Свої дарунки і покликання." До Римлян 11:29

Що означає "покликання"? Згадай про своє покликання. Ви відчували, що Бог вас кликав?

Зараз єврейський народ не сприймає Христа як Месію. Це велика трагедія. І багато з них гине через несприйняття і супротив Сину Божому.

Ми - такі самі язичники, які не належать до євреїв по крові. І те, чому ми змогли прийняти спасіння, то це через те, що євреї відпали на деякий тривалий час. І коли вони страждають, ми, як язичники, можемо спастися. "Вікно" спасіння для язичників свого часу зачиниться. Тоді вже ніхто з язичників не зможе прийняти спасіння. Але тоді євреї знову зможуть прийняти Христа як свого Месію, бо їхнє "вікно" буде знову відчинено.

Бог не змінить Свою думку. Покликання було і воно залишається. 

Бог не передумав стосовно єврейського народу через таку кількість відвертих падінь і відвертої війни з Богом. Якщо це було у житті євреїв, у нас також є шанс. Бог не викине нас із Свого покликання через наше падіння. Він ніколи не скаже: "віддай усі Мої подарунки "

Любов - це назавжди. Покликання, яке Він має для нашого життя, насправді, наше. Він дарує його нам назавжди:

"Адже Бог ніколи не змінює Свого рішення про Свої дарунки і покликання."

Бог у покликання вкладає Своє благословіння. 

Це покликання не можна порушити, відмінити чи втратити. Ти можеш втратити свою гідність, але запрошення від Бога ніколи не втратить свою цінність. Це - як Батько чекає Свого сина.

Як це відбувається? 

Він вкладає у Твоє серце бажання і спостерігає, що ти з цим робиш.  Сигнали до нашого серця від Бога не гучні, це шепіт.

Ілля, великий пророк, коли ізраїльтяни переслідували його, попросив Господа, щоб Той Сам явився йому.

Він отримав таку відповідь:

“Вийди і стань на горі перед лицем Господнім, і ось, Господь пройде, і великий і сильний вітер, що роздирає гори і розтрощує скелі перед Господом, але не у вітрі Господь; після вітру землетрус, але не в землетрусі Господь; після землетрусу вогонь, але не у вогні Господь; після вогню віяння тихого вітру, і там Господь” (3 Цар. 19:11,12).

Відповідно від того чи слухатиму я бажання, які приходять від Бога, залежить, чи прийдуть наступні.  Бог очікує, що наш розклад підкориться Його проханням.

"Отож, мої любі, як ви завжди слухняні були не тільки в моїй присутності, але значно більше тепер, у моїй відсутності, зо страхом і тремтінням виконуйте своє спасіння. Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю. Робіть усе без нарікання та сумніву," До филип'ян 2:12‭-‬14

Павло каже, звертайте увагу на те, що Бог творить у Вашому серці, які Бог вкладає бажання? Бог на небі бажає зробити щось на землі і Він вкладає це у наше серце як бажання. Якщо я людина нечутлива, то я відчуваю лише це через біль у тілі: коли щось заболіло, лише тоді я згадую про Бога.

«Бог говорить один раз і, якщо того не помітять, удруге: уві сні, у нічному видінні, коли сон находить на людей, під час дрімоти на постелі. Тоді Він відкриває в людини вухо і закарбовує Своє наставляння, щоб відвести людину від якого-небудь наміру і віддалити від неї гордість, щоб відвести душу її від прірви і життя її від ураження мечем» Іов. 33:14-18

Як Бог може тебе покликати? Це Слово, яке підкріпляє, вкладає пробудження, бажання. Ти не планував, а тобі хочеться. Так Бог натякає тобі, що Він хоче. І потім ще раз і ще раз, і, якщо ти слухаєш Його, тобі вже легше почути і слухати Його.

Буває, що ти деякий час не слухав, не шукав Бога і ти бажаєш почути Бога а воно так не спрацьовує, вже не так легко Його почути і тим більше з першого разу. Але Бог не загороджується від Тебе, якщо ти будеш шукати Його, налаштовуватися, ти почуєш Його.

Я закликаю вас уважніше слухати те, що Бог вкладає у ваше серце.

Можливо ти зараз не у тій ситуації, що Бог вкладає у Твоє серце, а ти не слухаєш, вважаєш, що ще не час. Не відкладайте послух Богу, бо саме це робить нас рідними Йому. Пам'ятаєте, комусь, хто вважає, що він живе для Бога, Він скаже: "Не знаю вас". Коли ми підкоряємось Богу, ми стаємо знайомими Йому і рідними.

"Прийшовши ж в Мисию, поривались ійти в Витинию, і не пустив їх Дух. Перейшовши ж Мисию, прийшли в Трояду. І явилось уночі видїннє Павлу: стояв один чоловік Македонець, благаючи його й говорячи: Прийшовши в Македонию, поможи нам. Як же видїннє увидїв, забажали ми зараз іти в Македонию, зрозумівши, що Господь покликав нас благовіствувати їм." Дії 16:7‭-‬10

Вони приходять в одне місце, а Господь їм каже: "Треба в інше йти". Щоб ми сьогодні на це сказали? Сказали б: "Це - не вдалий менеджмент. То раз ми вже сюди прийшли, давайте вже скажемо Слово й тут", але вони шукали Божого керівництва і послухалися. Було таке, що місто не було готове для сіяння Слова Божого, ще не прийшов час.

Ми маємо докладати зусилля, щоб догодити Богу, і на будь-якому етапі я мушу бути готовим, що Бог може вносити Свої корективи. Я маю лишати остаточне визначення за Богом.

Ми можемо передбачати щось, але справжнє бачення - від Господа. Він робить мене живим, Він оживляє Слово Боже у моєму житті. 

Зверни увагу на те, що Бог вкладає у твоє серце, уважніше дослухайся до бажань, які Бог творить в тобі. На цьому шляху Твоя віра буде зростати. Це - шлях твоїх стосунків з Богом.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *