Покликання. Помазання. Плоди. 4

Ми потребуємо Бога. Наскільки сильно? Абсолютно, немає міри в якій би ми могли визначити це. Ми потребуємо Його досконало. Якщо я хочу відчути життя таким, яким Він мене створив, я потребую Його. Хтось має навчити мене, Ким я створений, підказати найкоротший шлях до благословіння, забезпечення і світла Божого. Ми шукаємо цей шлях власноруч, але Бог знає краще.

Ми говоримо про тему Покликання – Помазання – Плоди

Римлянам 11:29 «Дари і покликання Божі непорушні»

Для чого приходить помазання?

Помазання можна порівняти зі спеціальною одежею, як у рятувальника. Там, де інші люди отримують опіки, рятувальник має спеціальний одяг і навіть серед полум’я може бути неураженим, щоб рятувати людей. Його тіло не має таких властивостей – лише цей одяг і обладнання може захистити його.

Яким чином люди народжені від плоті могли б виконати бажання Боже на цій землі власними силами?

Душевних сил часто може нам не вистачати, без Божих обладунків ми безнадійні. «Одягніться у спорядження Боже». Обставини не завжди будуть найсприятливішими – вони будуть ворожими, і якщо ми хочемо йти за Богом і не бути ураженими цим світом – нам знадобиться спорядження Боже.

До покликання Христом Петро ловив рибу.  Після розп’яття Христа Петро хоче повернутись до цієї справи, бо розуміє власну нездатність виконати місію Христа власними людськими силами. Христос прийшов до нього і нагадав про покликання, бо Петро був важливий для служіння. Христос сказав йому не покидати Єрусалим. Дуже важливо бути на тому місці, де сказав бути Господь. На учнів виливається помазання. Господь споряджає їх для виконання Божої функції в Царстві Божому. Це можливості, які дає Дух Святий. Христос каже не відлучатись від Єрусалиму.

Після того, як Петро зраджує Христа тричі перед розп’яттям, він почуває сором. Але милістю Божою для нас є шанс від Бога. У очах Христа дієвою є лише віра, яка діє любов’ю.

«Любиш мене – паси моїх ягнят». - каже Христос.

Петро отримує надприродні обладунки після того, як Дух Святий вилився на нього. Ходження з Богом починається з цього. Можна ходити в церкву, але не знати волі Божої при цьому.  Саме через це нам потрібен Дух Святий, надприродні стосунки, які над нашим розумом, над нашою волею.

Моє примирення в тому, щоб зрозуміти абсолютну залежність від Нього, померти для себе і жити для Нього

Ми вважаємо великим Петра і Павла, але за свого життя вони не вважали себе такими, бо це Бог їх звеличив. Стефан не вважав себе великим, коли його побивали камінням. Дух Святий дає нам здатність приймати свою страту з такою гідністю.

Покликання дає нам силу виконувати функцію в силі Христа. Воно дає статус і помазання, яке дає нам важелі, таланти, дари, певну влади в Христі, які ми маємо застосовувати, виконувати функції, в якіх нас бачить Бог. В цьому можливо не буде величі і похвали від людей, але ми не їм догоджаємо.

Покликання є для кожного – багато званих але мало обраних. Дари – це помазання, яке прийшло і діє в нашому житті.

Дари і покликання Божі непорушні».

Бог завжди пропонує їх нам. Але є також і плоди. Найбільше в житті нам потрібні плоди – плоди праці, стосунків, зусиль.  Ми очікуємо, що вони нас зроблять щасливими.

Плоди Духу.

Послання до Галат 5:16 (Галати – гальські племена. Місцевий турецький цар покликав їх допомогти, але вони створили на цій території своє царство, і Павло пише їм послання, хоча вони були язичники. Тому тут Павло вчить язичників як чинити згідно Божим бажанням)

 «Кажу вам: продовжуйте ходити згідно з духом, і не піддастеся жодному плотському бажанню. Бо плоть у своїх бажаннях перечить духу, а дух — плоті; вони протидіють одне одному, і тому ви не чините того, що хочете.»

Павло попереджає – не ставтесь поверхнево до влади вашої плоті над вами навіть після покаяння. Плоть не налаштована підкорятись нам.

То як почати жити по іншому? Для цього потрібна більш могутня сила, яка буде зміцнювати. Як пограбувати будинок сильного? Хтось сильніший має прийти. Хтось сильніший за плоть має прийти, щоб допомогти тримати над нею владу. Для того, щоб йти шляхом спасіння, з тобою має йти хтось інший.

«А коли Дух вас водить, то ви не під законом.»

Це і має відбуватись з нами. Закон сіяння та жатви не можна відмінити. Гріх народжує смерть. Має бути стан, коли дія Духу в нас більша аніж дія нашого характеру.

Діла плоті:  «Учинки плоті явні. Це перелюб, нечистота, розгнузданість, ідолопоклонство, чаклунство, ворожість, чвари, заздрість, вибухи гніву, незгоди, розбрат, сектантство, спокуса, ненависть, вбивство, пияцтво, зарозумілість і подібне.»

Діла Духа: «А плід духу — це любов, радість, мир, терпеливість, доброта, великодушність, віра, лагідність, самовладання.»

Яким чином Бог зрощує Плоди Духа в моєму житті?

Яким чином я отримує те благословенне життя як наслідок Плодів Духу?

Бог триєдиний і людина так само триєдина – вона має душу, тіло і дух, і остання частина єднає нас з Богом.  Його життя перетікає в моє життя і реальність лише по каналу мого Духу, коли я з’єднуюсь з Його єством через мій Дух.

Плід Духу – це результат того, що Дух сходить на нас і в нас твориться Боже життя через під’єднання до Бога. Лише знання недостатньо. Ми можемо все знати про молитву але не бути в молитві, все знати про Бога, але бути непід’єднаними до Бога. Між розумом і практикою має перемагати практика. Павло каже, що розуміє щось лише як через тускле скло, але не страждає від цього. Він просить Бога відвести від нього сатану який заважає йому, але Бог каже, що Його благодаті достатньо, потрібно наповнюватись Духом настільки, щоб сатана нічого зробити не зміг.

Слово Боже порівнюється з їжею, а Дух Святий з живою водою. Без води ти набагато швидше загинеш. Якщо єдності з Духом немає, то християнство нежиттєздатне. Бог вилив помазання через наше покликання, то яким чином наповнитись Духом Святим.

Якщо немає молитви – то дихання зупинилось. Християнство не буде спроможним ні на що. Коли ми вклоняємось – ми створюємо атмосферу коли ми зустрічаємось з Богом. Він не прийде абикуди, для того, щоб Бог прийшов, потрібна була триєдина Скінія. І була частина скінії, куди міг заходити лише первосвященник, для нас це - Христос. Він заходив туди, щоб принеси кров жертовної тварини, і це символізувало жертву за гріхи, відтермінування на рік. Христос входить в наше серце і приносить кров Свою туди як викуп.

Плоди Духу не треба вичавлювати з себе, їх треба практикувати, з’єднуючись з Богом, бо Він зрощує на мені те, що Біблія називає Плодом Духу

«Тож якщо хтось перебуває в єдності з Христом, то є новим творінням. На зміну старому прийшло нове.» 2 Коринтян 5:17

Це означає, що в життя людини перетікає Божа сила і Божа здатність жити іншим ніж плотським способом життя. Якщо ти щира людина, то тебе вганятиме в депресію те, що без Бога ти безнадійний, живеш як усі, якщо Він не почне тебе перетворювати. Нам потрібне справжнє життя, яке підготував для нас Господь.

Скільки ти зусиль прикладаєш, щоб бути у єднанні з Богом?

Плід Духу – стриманість, самоконтроль, вона зазначена в самому кінці. І вона приходить лише, коли людина поєднується з Богом. Людина може бути спокійною і врівноваженою лише тоді, коли вона з Богом, тоді приходить справжнє володіння собою. Нам не треба проповідувати людям Плоди Духу, а показати їх собою, і можливо вони захочуть того, що є в нас. «За плодами впізнаєте їх» – не за покликанням чи помазанням. Ти виконаєш волю Бога тоді, коли ти нове творіння, бо плоди старого творіння Він не прийме.

Петро став іншою людиною, коли на нього вилився Дух Святий. Так само Саул, Самсон, Гедеон, Давид, Мойсей, Аарон – вони було іншими, коли на них був Дух Божий. Давайте не вигадувати плотського християнства, бо Христос приймає ваше життя тоді, коли Він зміг зростити у вашому дусі Свій плід. Коли відбувається єдність Духу , насіння Бождого Слова проникає в нас і починає формувати життя в нас. Так відбувається процес Божої волі. Це відбувається, коли я прихожу в атмосферу єднання з Богом. Для цього потрібна близькість, особисті стосунки. Ми не можемо прийняти від Бога щось справжнє, якщо не підійдемо достатньо близько, бо близькість пов’язана з довірою.

Бог - єдине джерело, Він - єдиний, Хто може дати відповідь. Плід Духу не може зрости на плоті.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *