Покликання. Помазання. Плоди. 5


Ми щасливі, коли виконуємо волю Божу. Покликання -це коли ми почули. Багато тих, хто чує. Багато покликаних.


Щоб прийняти покликання, потрібно прийняти помазання, силу Божу. Помазання приходить тоді, коли людина погоджується зробити курок на поклик Божий. Ті, які відповідають своєю відповідальністю. Плоди формуються у тих, хто відповідально ставиться до своїх стосунків з Богом.

Хто у Старому Заповіті приймає помазання? Люди, які чують Бога, і які відповідають вчинками.

Девора.

"І вона, Девора, проживала під фініковим деревом між Рамою і між Ветилем на горі Єфрема, і приходили туди до неї ізраїльські сини, щоб судитися. Девора послала і покликала Варака, сина Авінеїма з Кедеса нефталимового, і сказала йому: Хіба тобі не заповів Господь, Бог Ізраїля, піти до гори Тавор і взяти із собою десять тисяч мужів із синів Нефталима й із синів Завулона? Я приведу до тебе, до потоку Кісон, Сісару, вождя війська Явіна, його колісниці та його військо, і передам його у твої руки. Якщо підеш зі мною, — сказав їй Варак — то я піду, якщо ж не підеш зі мною, то не піду, бо не знаю дня, в який Господь пошле ангела зі мною! А Девора відповіла йому: Я неодмінно піду з тобою, тільки знай, що не буде твоєю слава в дорозі, якою ти підеш, бо рукою жінки Господь відплатить Сісарі! Девора встала і пішла за Вараком до Кедеса. Тож Варак закликав Завулона та Нефталима до Кедеса, і десять тисяч мужів пішли по його стопах. З ним пішла і Девора." Суддів 4:5‭-‬10

Гедеон

"Господній ангел з’явився йому і промовив до нього: Господь з тобою, могутній силою! А Ґедеон відповів йому: У мені, володарю? І якщо є Господь з нами, то чому нас спіткали всі ці нещастя? І де є всі Його чудеса, про які розповіли нам наші батьки, кажучи: Хіба Господь не вивів нас із Єгипту? А тепер нас Він відкинув і передав нас у руки Мадіяма! Господній ангел поглянув на нього і сказав йому: Іди у твоїй силі й спасеш Ізраїль! Ось я тебе послав! Тож Ґедеон взяв тринадцять мужів зі своїх рабів, і вчинив так, як сказав йому Господь. І сталося, оскільки він побоявся дому свого батька і мужів міста, щоб вчинити це вдень, то вчинив уночі." Суддів 6:12‭-‬14‭, ‬27

Павло.

Бог діє в житті того, хто діє. Хто приймає рішення рухатися. Під час цих дій Господь підтримує, сповнює силою. У цей час нам потрібно шукати зцілення, але для того щоб не сидіти, а рухатися далі.

"Хто має вухо, нехай слухає, що Дух промовляє до Церков: переможцеві дам їсти з дерева життя, що є в Божому раю." Об’явлення 2:7


Віра має власника. Віра - це те, що хтось виявив через вчинки. Вони діяли і віра стла явною.


Не можна плутати помазання і плоди.

Помазання - це коли все складається таким чином, що нам на користь.  Це ресурси, влаштування, можливості. Поряд з усім цим, який плід ти принесеш?

Плоди характеризують нас. Що залишиться після тебе? Що в результаті моїх вчинків отримає Христос? Хто на троні мого серця? Кому я догоджаю? Коли ми думаємо про це, ми думаємо про волю Божу.

"Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі. Бож ви вмерли, а життя ваше сховане в Бозі з Христом."  До колоссян 3:2‭-‬3

Спасіння пов'язане з належністю напряму. Він спасає Свій народ.

Іоан Хреститель говорить:

"Отож, учиніть гідний плід покаяння. І не починайте казати в собі: Маємо батька Авраама. Бо кажу вам, що Бог може піднести дітей Авраамові з цього каміння. Бо вже он до коріння дерев і сокира прикладена: кожне ж дерево, що доброго плоду не родить, буде зрубане та до огню буде вкинене." Вiд Луки 3:8-9

Ісус говорить те саме :

"Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині хижі вовки. По їхніх плодах ви пізнаєте їх. Бо хіба ж виноград на тернині збирають, або фіґи із будяків? Так ото родить добрі плоди кожне дерево добре, а дерево зле плоди родить лихі. Не може родить добре дерево плоду лихого, ані дерево зле плодів добрих родити. Усяке ж дерево, що доброго плоду не родить, зрубується та в огонь укидається. Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх! Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі." Вiд Матвiя 7:15‭-‬21

Коли ми говоримо про плоди, ми говоримо про те, чого саме бажає Господь.

Бог, використовуючи нас, не руйнує нас. Він цінує нас. Плід духу - це внутрішній стан твого серця - радість, мир, доброта. Бог фокусує нас на цьому знову і знову.

"Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі."

Я не можу говорити Господу свої правила, за якими я буду спасений. Він там чекає тих, ким керував на землі. Керовані Богом потраплять до Бога.

В Божих очах ознака гідного життя - це добрий плід.

" І побачив Він при дорозі одне фіґове дерево, і до нього прийшов, та нічого, крім листя самого, на нім не знайшов. І до нього Він каже: Нехай плоду із тебе не буде ніколи повіки! І фіґове дерево зараз усохло. А учні, побачивши це, дивувалися та говорили: Як швидко всохло це фіґове дерево!" Вiд Матвiя 21:19‭-‬20

Ісус зголоднів і шукав плодів. У неї не було плодів. Листя, стовбур - це не те. Він шукав конкретного плода.

Зверніть увагу, що не враховуються вік, обставини. Прийшов час і Христос прийшов за плодом.

" І Він розповів оцю притчу: Один чоловік у своїм винограднику мав посаджене фіґове дерево. І прийшов він шукати на ньому плоду, але не знайшов. І сказав винареві: Оце третій рік, відколи приходжу шукати плоду на цім фіґовім дереві, але не знаходжу; зрубай його, нащо й землю марнує воно? А той йому в відповідь каже: Позостав його, пане, і на цей рік, аж поки його обкопаю довкола, і обкладу його гноєм, чи року наступного плоду не вродить воно. Коли ж ні, то зрубаєш його." Вiд Луки 13:6‭-‬9

Можливо є якісь відтермінування і Господь комусь дасть ще рік, але Він прийде за плодом обов'язково.

І може хтось думає, що Христос злий, але це не так. Христос чесний, а не злий. Він каже і діє за правдою.

"... обкладу його гноєм, чи року наступного плоду не вродить воно", тобто, якщо у твоєму житті "запахло", тобі дають ще один шанс.

Ми говоримо не про гроші, кількість молитв, ми говоримо про плоди, для чого він мене насадив - щоб я квітнув:

"А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість" До галатiв 5:22‭-‬23

"А що впало між терен, це ті, хто слухає слово, але, ходячи, бувають придушені клопотами, та багатством, та життьовими розкошами, і плоду вони не дають. А те, що на добрій землі, це оті, хто як слово почує, береже його в щирому й доброму серці, і плід приносять вони в терпеливості." Вiд Луки 8:14‭-‬15

Коли він покличе - ми маємо пам'ятати свої пріоритети, кому ми належимо. Якщо ти починаєш належати чомусь іншому (роботі і т.д.) то це стає бур' яном, віднімає силу. Тобі треба натхнення від Бога. Коли ти робиш найважливіші кроки, ти зберігаєш більшу частину результату. "Хто має вуха слухати, нехай почує". Христос каже: "покладіть свої зусилля в правильне місце, щоб для Слова Божого була добра земля". Плід росте поступово. Він формується і визріває певний час. Для того, щоб мати плід в житті, треба очікувати з вірою і працювати на результати з терпінням. Віра - це живе Слово, яке творить життя прямо зараз і зберігає свою актуальність. Слово Боже зберігає актуальність.

" Тому кажу вам, що від вас Царство Боже відійметься, і дасться народові, що плоди його буде приносити." Матвія 21.43

"Ісус сказав: «Я є справжня лоза виноградна, а Отець Мій — виноградар. Він зрізує все галуззя, що не дає плодів." Іоана 15.1-2

Кожен рік господар посилає найманих працівників доглядати за виноградники, але вони вбивають сина Господаря коли той приходить забрати плід. *Матвія 21.43* Христос каже, що Царство Боже відбереться у них і віддасться іншому народові, який буде приносити плоди Царства Божого. Цілий народ втрачає актуальність свого покликання. Плоди Царства Божого - любов, радість, мир, і якщо ти їх маєш, тоді Бог зможе тебе використовувати. Господь спитає в якийсь момент стосовно плодів Його царства. Якщо ми торкаємось Божої присутності і атмосфери Духа, ми маємо визначити свої цінності. Коли ми віддамо себе в руки Божі,  Він виконує бажання нашого серця. Бог піклується про нас.

Христос оцінює за плодами і попереджає, що прийде шукати плоду, закликає нас жертвувати деякими речами. Ісус каже, що ти маєш живитися від Нього. Бог займається кожним з нас особисто і якщо Він щось допускає, то робить це з певною метою: не в покарання а для мети. Гілку, яка не приносить плоду він відтинає. І тому люди часто падають і не можуть піднятись, можливо, це вже після багатьох років живлення і шансів, якими не скористались.


Якщо я не буду в Христі, то не зможу принести плід, якого Він чекає.


Богу потрібно плід не твоєю силою. Коли ти палаєш вогнем Божим, ти не згориш. Треба дозволити собі загорітись вогнем Божим, який не спустошує, а живить. Гілка не може приносити плід сама по собі. Відламана гілка вже марна. Якщо я не створюватиму атмосферу, в якій зі мною говорить Бог, то я буду засихати, якщо не вважатиму Його єдиним джерелом живлення.

Любов, яку очікує Господь - ми не народжуємо її всередині себе, ми залежимо повністю від Бога, не принось Богу плоди, які на твою думку важливі, а лиш ті, які Він очікує.

"Я є лоза, а ви — галуззя. Той, хто перебуває в Мені, а Я в ньому, дає врожай багатий. А без Мене ви не зможете нічого вдіяти." Іванна 15:5-6

Насправді щасливі люди не знають, що таке незалежність від Бога. Христос сказав, що прийшов виконувати не Свою волю, а волю Батька. На землі Він присвятив себе виконанню не Своєї волі.  Він дає можливість Батьку використовувати Його так, як Він бажає.

Чи Бог джерело мого життя чи я сам? В Богові потрібно жити а не періодично з'являтись, потрібно фкнкціонувати в Його тілі як орган.

Чи я належу Йому? Це питання мого спасіння і моєї функції в тілі Христа. Ми щасливі, коли ми на тому місці, де нас насадили, де ми знаходимо місце свого покликання. Ми благословенні, коли ми на своєму місці і Бог влаштовує можливості для мене в моєму житті, коли я відповідаю його функціям.

Якщо орієнтуватись на світ навколо, то ми втрачаємо мир всередині себе.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *