Покликання Помазання Плоди.3

Бог знає майбутнє. Він може змінювати хід реальності. У Біблії написано, що коли це було потрібно, сонце зупинилося і тінь повернулася назад. Бог зробив це заради Своїх святих, заради здійснення Свого наміру.

Бог вчора, сьогодні і навіки той самий. Бог, який зупинив оберт земної кулі і повернув її назад. Бог, який повернув життя дівчинки, яка померла, Бог, який воскресив Лазаря через 3 дні смерті - це Той самий Бог.

Бог, який захистив нас і дав нам вистояти - це той самий Бог.

Людина може впливати на обставини, але не все залежить від нас.

Хто торкнувся людей, які допомогають нам з усіх країн? Ми розуміємо, що все в руках Бога. Ми бачимо як крок за кроком Бог дає відповідь. Чим більшого дива ми потребуємо, тим більше часу потрібно. Є певна траєкторія, якою Бог нас веде.

Наповнене, змістовне християнство - це коли Бог не займає статичне положення у нашому житті. Він увійшов у наше життя і Він продовжує йти з нами. Христос - дорога і життя. Він є вектор, яким ми рухаємося.

Покликання. Помазання. Плоди.

Ніхто з нас не опинився тут випадково. Справжнє покаяння - це дар Бога для нас. Це Його благодать. Дякую Тобі, що коли я кличу, Ти чуєш.

"Вони відповіли: Одні — за Івана Хрестителя, другі — за Іллю, інші — за Єремію або за одного з пророків. Каже їм [Ісус]: А ви Мене за кого вважаєте? У відповідь Симон-Петро промовив: Ти є Христос, Син Бога Живого! А Ісус відповів йому і сказав: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі це відкрили, а Мій Отець Небесний". Матвія 16:14‭-‬17

Як це відбулося? Духом Святим. Дух Святий - це 3-тя особистість великого Бога. Це Той самий Бог.

Покликання. Помазання. Плоди.

Ніхто з нас не опинився тут випадково. Справжнє покаяння - це дар Бога для нас. Бог дав благодать тобі покаятися. Це - не випадковість, це - милість.

" Адже Боже покликання та дари — непохитні." Римлян 11:29

Павло каже про людей, які також були покликані, але вони залишили Його. Він прямо каже, що вони полюбили цей світ більше.

Чи всіх покликаних бажає помазати Господь? Так. Багато покликаних, але мало обраних. Він обирає з покликаних тих, хто Йому відповідає.

Написано, що Дух Святий розділив дари по Своїй волі. Церква 'Тіло, у якому є органи. Якщо орган в тілі не активний, це впливає в цілому на продуктивність церкви, це впливає на твоє життя і на твоє оточення

"Був один чоловік із фарисеїв на ім’я Никодим, старійшина юдейський. Він прийшов до Ісуса вночі й сказав Йому: Равві, знаємо, що Ти прийшов від Бога як Учитель, бо ніхто не може робити таких чудес, які Ти робиш, коли би Бог не був з ним. У відповідь Ісус сказав йому: Знову й знову запевняю тебе: коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства! А Никодим Йому каже: Як може людина, будучи старою, народитися? Чи може вона вдруге увійти в утробу своєї матері й народитися? Ісус відповів: Знову й знову запевняю тебе: коли хто не народиться від води й Духа, не може увійти до Божого Царства! Народжене від тіла є тілом, а народжене від Духа є духом. Не дивуйся з того, що Я сказав тобі: Вам потрібно народитися згори. Вітер віє, де хоче, і ти чуєш його шум, але не знаєш, звідки приходить і куди прямує. Так буває з кожним, хто народжений від Духа. Відповів Никодим і сказав Йому: Як може це статися? Ісус у відповідь промовив до нього: Ти — учитель Ізраїля, і не знаєш цього? Знову й знову запевняю тебе, що ми говоримо про те, що знаємо, і про те, що бачили, свідчимо, — та нашого свідчення ви не приймаєте. Якщо про земне Я сказав вам, і ви не вірите, то як повірите, якщо скажу вам про небесне? Ніхто не підіймався на небо, тільки Той, Хто зійшов з неба: Син Людський, [Який на небі]. Як Мойсей підняв змія в пустелі, так має бути піднятий Син Людський, щоб кожний, хто вірить у Нього, [не загинув, але] мав вічне життя. Бо так Бог полюбив світ, що дав [Свого] Єдинородного Сина, щоб кожний, хто вірить у Нього, не загинув, але мав життя вічне." Івана 3:1‭-‬16

Він пішов вночі, щоб не було пліток. Він задає питання Христу і Христос відповідає: " Народжене від тіла є тілом, а народжене від Духа є духом. "

Неможливе наше християнство без підтримки і сили Духа Свчтого. Він і є саме життя. Не існувало ніякої церкви, поки Дух Святий не зійшов на апостолів.

Ми маємо залучати людей, творити добрі діла, читати Біблію, відвідувати церкву, але не це рятує. Дух Святий наповнює наше життя. Без нього неможливе спасіння, якщо я буду жити без Нього. Не наповнений Духом Святим християнин - це лицемір, який у житті грішить і ходить до церкви.

Питання натхнення  - це питання існування нашого християнства.

"Отже, хто в Христі, той нове творіння; давнє минуло, — ось постало [все] нове!" 2 Коринтян 5:17

Це - не разова робота Бога. Він звершує цю роботу усе моє життя. Нове творіння - це не я перевихований.

Що робить мене новим творінням?

Ісус створив необхідні умови для спасіння, а Господь творить  мене як нову людину, нової природи Духом Святим. Коли в мені відбувається реальне спасіння коли Дух Святий робить цей процес, Я маю виявити підкору Йому і будувати з Ним стосунки.

Ми не можемо бути християнами по розрахунку, ми не зможемо увійти в Царство Боже з таким мотивом. Там випадкових людей не буде, нам потрібно щиро Його любити.

Дух Святий прийшов, щоб відкривати нам очі, вказати нам мудрість. Бог ніколи не буде вимагати від нас покори. Він очікує довіри в стосунках. Бог не вимагає, Він кличе і очікує. Він бажає побудувати довірчі стосунки. Навіть, коли я не розумію, що буде далі, я довіряю Йому і йду Його шляхом. І Боже світло буде виявлятися у моєму житті.

"Тоді відкриються очі сліпих і почують вуха глухих. Тоді кульгавий підскочить, як олень, і мова заїк буде виразною, бо пробилася вода в пустелі, і долина — у спраглій землі, і безводне стане мочаром, і в безводній землі буде джерело води. Там — веселість птахів, місце тростини і мочарів. Там буде чиста дорога, і дорога назветься святою, і не перейде там нечистий, і не буде там нечистої дороги. А розсіяні підуть по ній і не заблукають. І не буде там лева, ані хижі звірі не підуть до неї, і не знайдуться там, але по ній підуть визволені." Ісаї 35:5‭-‬9

Шлях спасіння, по якому будуть ходити викуплені. І це така дорога, де "Розсіяні підуть по ній і не заблукають" . Недосвідчений не заблукає лише тоді, якщо йому допомагатимуть. Це - як навігатор у машині: ти його неперепровіряєш, він підказує тобі і ти не заблукаєш, навіть у новій для тебе місцевості.

Помазання.

Усі хочуть побачити плоди, і Бог бажає побачити у нас плоди. До плодів неможливо йти без помазання. Наш дух без Духа Святого мертвий. Я зростаю, живу і стаю зрілий, якщо в мені є Дух Святий. Ось що мене робить християнином.

Храм Духа Святого означає, що все, що в цьому храмі, це Його.

"І взяв Самуїл посудинку оливи, та й вилляв на його голову, і поцілував його та й сказав: Чи це не помазав тебе Господь над спадком Своїм на володаря? (І будеш ти царювати над народом Господнім, і ти визволиш його від руки ворогів його навколо. І ось тобі ознака, що Господь помазав тебе над спадком Своїм на володаря.) Потому вийдеш ти на Божий горбок, де намісники филистимські. І станеться, як ти ввійдеш там до міста, то стрінеш громаду пророків, що сходять з пагірка, а перед ними арфа, та бубон, та сопілка, та цитра, і вони пророкують. І злине на тебе Дух Господній, і ти будеш з ними пророкувати, і станеш іншою людиною. І станеться, коли збудуться тобі ці ознаки, роби собі, що знайде рука твоя, бо Бог з тобою." 1-а Самуїлова 10:1‭, ‬5‭-‬7

Необхідно було, щоб Саул став іншою людиною. "І злине на тебе Дух Господній," і тоді" роби собі, що знайде рука твоя, бо Бог з тобою."

Коли ти приходиш в церкву на тебе сходить Дух Святий. На тебе це так впливає, що ти стаєш новим творінням.

Помазвнний - це той хто живе з Духом Святим під Його впливом і натхненням.

" І прийшли вони туди до Ґів'ї, аж ось громада пророків назустріч йому. І злинув на нього Дух Божий, і він пророкував серед них. І сталося, кожен, хто знав його віддавна, а тепер побачили, ось він пророкує разом із пророками, то казали один до одного: Що то сталося Кішовому синові? Чи й Саул між пророками? І відповів чоловік звідти й сказав: А хто їній батько? Тому то стало за приказку: Чи й Саул між пророками?" 1-а Самуїлова 10:10‭-‬12

Народжене від духа є дух.

Або ти сам перестанеш себе впізнавати і дива будуть тебе оточувати, або ти марно втрачаєш час.

Бог не погодиться сидіти в коридорі твого життя. Він займе лише трон твого серця, де буде головним. Це єдине місце, на яке Бог погодиться. Не має проміжного місця і стану.

Коли ми живемо як хочемо, то зрікаємось слів, що самі сказали: "Ти - мій Господь" . Коли я чую, що Він мені щось каже і я не відкладаю мій послух Йому, тоді я кажу своїм життям : Ти - Господь мого життя ".

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *