Невідома сторона життя

Євангеліє описує обставини народження Ісуса. Втеча до Єгипту, дитинство, хрещення, служіння, переслідування зі сторони релігійної еліти. Політики не цікавились життям Ісуса, але основний його посил був звернений до людей, які представляли Церкву.

Ірод жив маніакальним життям і постійно боявся за свій статус. Римляни дарували йому титул царя і він царював 36 років. Ірод зміг встановити в Палестині мир і деспотичний порядок. Він дбав про територію, але не про людей. Його сприймали як великого правителя, бо він збудував храм, в якому потім, як ми знаємо, був Христос. Але Ірод був патологічно підозрілим. Будь-якого його суперника одразу вбивали. Він вбив свою дружину та трьох синів. Покидаючи Єрусалим, наказав затримати найвидатніших людей Єрусалиму і стратити по його смерті, щоб всі плакали в той день.

Тому Христос зростав в Галілеї, а не в Іудеї - через політику на той час.

Євангеліє змальовує публічну і особисту частини життя Христа. Особиста частина була головною і Христос вчить нас саме невидимій частині.

Марно боротись з наслідками, якщо не усунута причина, але якщо ти бажаєш добрих видимих наслідків, то треба створювати невидимі причини.

"Стережіться виставляти свою милостиню перед людьми, щоб бачили вас; а як ні, то не матимете нагороди від Отця вашого, що на небі. Отож, коли чиниш ти милостиню, не сурми перед себе, як то роблять оті лицеміри по синагогах та вулицях, щоб хвалили їх люди. Поправді кажу вам: вони мають уже нагороду свою! щоб таємна була твоя милостиня, а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно."
Вiд Матвiя 6:1‭-‬2‭, ‬4

Якщо ти працюєш на людей і людську репутацію - ти не отримуєш нічого від Бога. За милостиню можна отримати більше благословення від Бога, якщо фокусуватись не на людей, а на Бога. Ви зможете бути наповненими Божою присутністю.
Те ж саме Ісус каже про молитву:

"А ти, коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно.
Вiд Матвiя 6:6

Христос каже також про піст:

" А як постите, то не будьте сумні, як оті лицеміри: вони бо зміняють обличчя свої, щоб бачили люди, що постять вони. Поправді кажу вам: вони мають уже нагороду свою! А ти, коли постиш, намасти свою голову, і лице своє вмий"
Вiд Матвiя 6:16‭-‬17.

Бог вчить нас будувати стосунки з людьми щиро і відкрито.

Таємна частина життя - не значить ховатись від людей. Якщо хочеш пожинати - сій.

Якщо Ви відноситесь гарно тільки до тих хто до тебе гарно відноситься, то Христос казав про це.

Я зо здорові адекватні стосунки між людьми. Хочу сказати про три речі:

"Як люблю я Закон Твій! Роздумую над ним цілий день."
Псалми 118:97

"Це - причина, а 105 вірш - наслідок :
Слово Твоє – світильник для ноги моєї і світло для стежки моєї."
Псалми 118:105

Я не в розпачі, а сконцентрований і сфокусований.

Ми не маємо просто читати Білію, а читати заради цілі - зрозуміти її.

Цілісінький день Давид роздумує про Слово Боже, а не просто читає Його. Він застосовує Слово до свого життя. Давид пояснює нам шлях - Псалом 118 - такий довгий бо детально описує відносини між Давидом і Богом і це благословення, що він такий довгий.

Просто читати Біблію мало. Біблія наставляє нас знаходитись в середовищі Божого слова, в середовищі Божих сенсів.

Якщо ти хочеш, щоб в твоєму житті знаходились видимі наслідки, тобі треба невидимі причини і це твої роздуми над Словом.

Хто може побачити, чи розмірковуюєш ти над Божим Словом? Це лише між тобою і Богом - та сама таємна частина твого життя.

Джерела, які треба створювати всередині себе - це роздуми над Божим Словом.

Про спілкування з Богом. Це фундаментальна частина, де ми черпаємо свою духовність.
Молитва - це правильна звичка, яка формує в тобі правильный спосіб життя, ти приходиш до Бога з усіма емоціями і говориш з Ним щиро, щоб відкритись і бути таким, як ти є.

Бог хоче говорити з тобою. Неможливо, щоб в сім'ї місяцями люди не спілкуватись один з одним. Люди потребують спілкування. Бог каже, почни говорити зі мною, почни вести внутрішній діалог зі мною.

Шукати волю Божу ми можемо через внутрішній діалог.

"У Кесарії був чоловік, на ім’я Корнелій, сотник із когорти, що зветься Італійською. Корнелій, як і увесь його дім, був чоловіком благочестивим та боявся Бога. Він робив багато милостині народу та постійно молився Богові. Одного дня, десь о дев’ятій годині, він у видінні чітко побачив ангела Божого, який прийшов до нього й промовив: ―Корнелію! Він подивився на нього й, злякавшись, запитав: ―Що, Господи? Ангел відповів: ―Твої молитви та милостині піднялися до Бога як жертва нагадування. Тепер надішли людей до Яффи та поклич Симона, якого називають Петром. Він перебуває в шкіряника Симона, дім якого знаходиться біля моря. Коли ангел, що говорив із ним, відійшов, Корнелій покликав двох своїх служників та одного благочестивого воїна з тих, що постійно слугували йому, і, розказавши їм усе, надіслав їх до Яффи. Наступного дня, коли вони йшли й наближалися до міста, Петро піднявся на дах будинку, щоб помолитися. Було близько шостої години. Він зголоднів та захотів їсти. Поки готували їжу, Петрові було видіння. Він побачив відкрите небо й щось схоже на велике полотно, яке опускалося на землю, підтримуване за всі чотири кінці. У цьому полотні були різні види чотириногих тварин, земноводних плазунів та птахів небесних. Потім голос промовив до нього: ―Петре, підведися, заколи та їж. Петро відповів: ―У жодному разі, Господи. Я ніколи не їв нічого скверного або нечистого. Тоді голос промовив удруге: ―Не називай скверним того, що Бог очистив. Це сталося тричі, і відразу полотно було підняте до неба. Коли Петро ще здивовано розмірковував, що може означати це видіння, ось люди, яких надіслав Корнелій, розпитавши про дім Симона, зупинилися біля воріт. Вони голосно запитали, чи тут гостює Симон, що зветься Петром. Петро все ще роздумував над видінням, коли Дух промовив до нього: «Ось троє чоловіків шукають тебе. Встань, зійди та йди з ними без жодного вагання, бо Я надіслав їх». Петро зійшов та промовив до тих людей: ―Я той, кого ви шукаєте. У якій справі ви прийшли? Вони відповіли: ―Сотник Корнелій, чоловік праведний, який боїться Бога і якого поважає весь народ юдейський, отримав настанову від святого ангела покликати тебе до свого дому та послухати твоїх слів. Тоді Петро гостинно запросив їх увійти в дім. Наступного дня він піднявся та пішов разом із ними в супроводі деяких братів з Яффи. Назавтра вони прибули до Кесарії. Корнелій уже чекав на них, покликавши родичів та близьких друзів. Коли Петро прийшов, Корнелій зустрів його та, припавши до його ніг, уклонився йому. Але Петро підняв його, кажучи: ―Встань! Я теж людина! І, говорячи з Корнелієм, увійшов у дім, де зібралося багато людей. Петро сказав їм: ―Ви знаєте, що за Законом юдеєві не дозволено спілкуватися з чужинцем або заходити до нього. Однак Бог показав мені, що я не повинен називати нечистою або скверною жодну людину. І тому, коли мене покликали, я без заперечень прийшов. Тож дозвольте мені спитати вас, з якої причини ви послали по мене? Корнелій відповів: ―Чотири дні тому, саме в цей час, о дев’ятій годині, я молився у своєму домі, і відразу переді мною з’явився чоловік у яскравій одежі. Він промовив: «Корнелію, твоя молитва почута, і милостині твої згадалися перед Богом. Тож надішли людей до Яффи та поклич Симона, якого називають Петром; він гостює в домі шкіряника Симона біля моря. Він прийде й говоритиме до тебе». Я відразу послав по тебе, і добре, що ти прийшов. Зараз ми всі тут перед Богом, щоб послухати все, що Господь тобі наказав. Тоді Петро відкрив вуста й сказав: ―Тепер я розумію, що Бог дійсно неупереджений, і в кожному народі Йому до вподоби той, хто боїться Його й чинить по правді. Він надіслав синам Ізраїлю Слово, проповідуючи Добру Звістку миру через Ісуса Христа, Який є Господом усіх. Ви знаєте про справу, що сталася у всій Юдеї, почавши з Галілеї, після хрещення, яке проповідував Іван: як Бог помазав Святим Духом та силою Ісуса з Назарета. Він ходив містами, роблячи добрі справи, та зцілював усіх підкорених дияволом, тому що Бог був із Ним. Ми є свідками всього, що Він робив в Юдейській країні та в Єрусалимі. Його вбили, повісивши на хресті. Але Бог воскресив Його третього дня і дав Йому з’являтись не всьому народові, а свідкам, обраним наперед Богом, нам, що з Ним їли та пили після того, як Він воскрес із мертвих. Він наказав нам проповідувати народові та свідчити, що Він – призначений Богом Суддя живих і мертвих. Про Нього свідчать усі пророки, кажучи, що кожен, хто вірує в Нього, отримає через Його ім’я прощення гріхів. Коли Петро ще говорив ці слова, Дух Святий зійшов на всіх, хто слухав Слово. Віруючі з обрізаних, які прийшли з Петром, дивувалися, що дар Святого Духа вилився й на язичників; бо чули, як ті говорили мовами та прославляли Бога. Тоді Петро сказав: «Чи може хтось заборонити хреститися водою тим, хто отримав Духа Святого, як і ми?» Він наказав, щоб вони були охрещені в ім’я Ісуса Христа. Тоді просили його, щоб він залишився з ними ще на декілька днів."
Дії Апостолів 10:1‭-‬48

Корнилій був військовим, але він був близьким з Богом. Він був глибокою людиною і вів діалоги з Богом, бо бачив Божі видіння. Янгол приходить і звертається до нього на ім'я, передає йому послання.

Бог кличе богобоязгену, підготовлену людину. Його стосунки з Богом впливали на тих, хто був при ньому.

Йди глибше у відносини з Богом. Він хоче вести тебе на глибину.

Ми маємо рухатися за Богом.
Нам потрібно виконувати Його волю.

Таємна частина мого життя.
Роби кроки з Господом, навіть якщо вони маленькі. Скаже Господь щось полишити, чи принести жертву, зроби це.

Головне - не просто читати Біблію, а розмірковувати над Словом, вчитися ходити з Богом. Вести внутрішній діалог з Богом, підкорюватися Йому. На ділах показувати бажання виконувати Його волю.

"Потім промовив до всіх: «Якщо хтось хоче йти за Мною, нехай зречеться самого себе, візьме свій хрест та щодня слідує за Мною."
Луки 9:23

Боже, якщо ти щось кажеш мені, я підкоряюсь. Не можна слідувати за Господом і не нести хреста.

"Почувши це, Ісус сказав йому: ―Одного тобі ще бракує: продай усе, що маєш, та роздай бідним, і матимеш скарб на небесах; а тоді приходь та слідуй за Мною."
Луки 18:22

"Іди за Мною" - сказав Ісус. Треба слідувати за Господом

Якщо ти хочеш, щоб у твоєму житті були видимі наслідки, почни слідувати за Господом. Щиро говори Господу про все пережите, і Бог буде відповідати тобі.

Коли я розумію Його, я знаю, що Він хоче. Христос сказав кожному учню, якого кликав: "іди за мною" .

"Я є шлях" - казав Ісус. Не "сиди за Мною" , а "іди". Потрібні кроки. Не зупиняйся. Навіть якщо ти зупинився, Христос продовжує йти.

Роби кроки у послуху Богу. Ти зможеш іти за Христом. Не вийде постояти за Христом, можна лише йти.

Не зупиняйся, бо стосунки з Богом охолонуть, бо в серці згасне світло.

Бережи те, що маєш.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *