"Не розпалюйся гнівом своїм на злочинців"

В мирі повстають люди так, наче вони не будуть за це відповідати. Але ж ми знаємо, що є Суддя праведний.

"Не розпалюйся гнівом своїм на злочинців, не май заздрости до беззаконних," Псалмів 36:1

Чи надовго нас вистачить? Чи настане справедливість від нашого хвилювання? Чи варто втрачати на це здоров'я? Давид знав про що говорить. У його житті не було все гладко. На нього у його родині навіть не розрахували, йому довіряли лише овець. Чи нам це подобається, коли в нас не вірять?

Коли він прийшов битися з Голіафом, у нього ніхто не вірив.

"Не розпалюйся гнівом своїм на злочинців" - ми не зупинимо своїм гнівом беззаконня. Церква - це місце, де Бог вчить нас вчинкам, де Бог вчить нас шукати Його щиро.

Якщо ми будемо реагувати на усе погане, що хоче нам хтось заподіяти чи образити, то у нас не вистачить часу ні на що. Непрощення - це такий самий гріх. Не носи зло у серці. Христос спустився у самісіньке пекло, але пекло не ввійшло у Христа. Не дозволяй вчинкам інших людей вирішувати, що буде у твоєму серці.

"бо вони, як трава, будуть скоро покошені, і мов та зелена билина — пов’януть!" Псалмів 36:2

"Надійся на Господа й добре чини, землю замешкуй та правди дотримуй!" Псалмів 36:3

Неможливо чинити добро, якщо ми не надіємося на Господа. Коли люди невдячні, злі і чинять зло на твоє добро, то це не зупинить тебе, бо ти не чекав від людей. Ти сподівався на Господа.

Якщо ми очікуємо занадто багато від людей, ми обов'язково будемо розчаровані.

Живи на землі та дотримуйся істини. Є обставини, які змушують нас іти на компроміс, і потрібно прикладати зусилля, щоб йти проти течії.

"Хай Господь буде розкіш твоя, — і Він сповнить тобі твого серця бажання!" Псалмів 36:4

Можна залишитися незадоволеним і знаходячись поряд із Ним. 

  Що робити коли я не отримую те, що я хотів, або таким чином, як я сподівався? 

Треба розмовляти з Господом. Не сказано, коли і як це відбудеться, те, що ти просив. Шукай Його. Біблія говорить - втішайся Господом!. Коли тобі погано, шукай Його.

"Хай Господь буде розкіш твоя, — і Він сповнить тобі твого серця бажання!"

У моєму житті були обставини, коли я щось планував і це зовсім не спрацьовувало. Було важко, але я залишався зі своїм Господом. Просто робив те, що мусив робити, і багато бажань вже виконано. Звершилося те, навіть про що ми й думати не могли.

"На Господа здай дорогу  свою, і на Нього надію клади, і Він зробить, і Він випровадить, немов світло, твою справедливість, а правду твою — немов південь." Псалмів 36:5-6

Ви не можете пришвидшити сходу сонця, але ви його не можете і зупинити.

Якщо Бог запускає механізм твого життя, то це діє безповоротно. Це неможливо зупинити ні людям, ні дияволу, якщо я тримаюсь за Нього.

Як легше виграти забіг по стадіону - по колу чи навпростець? Звичайно по короткому шляху. Половина людства ломиться у такий шлях. Чи дадуть їм нагороду? Ні.

Не будемо гніватися на Нього і вказувати Йому що робити.

"Жди Господа мовчки й на Нього надійся, не розпалюйся гнівом на того, хто щасливою чинить дорогу свою, на людину, що виконує задуми злі. Повстримайсь від гніву й покинь пересердя, не розпалюйся лютістю, щоб чинити лиш зло, бо витяті будуть злочинці, а ті, хто вповає на Господа — землю вспадкують"! Псалмів 36:7-9

" А ще трохи — й не буде безбожного, і будеш дивитись на місце його — і не буде його," Псалмів 36:10

Він визначає час, продовжуємо довіряти Йому. Біблія обіцяє :".Ще трошки "

"а покірні вспадкують землю, — і зарозкошують миром великим!" Псалмів 36:11

Для мене це обітниця на сьогоднішній день.

"Лихе замишляє безбожний на праведного, і скрегоче на нього своїми зубами, та Господь посміється із нього, — бачить бо Він, що наближується його день!" Псалмів 36:12-13

Ми не повинні дратуватися із злих помислів людей, бо "Господь бачить його день".

  Ми не знаємо, що запланував Бог. А Бог знає день, коли паде нечестивий

Безбожні меча добувають та лука свого натягають, щоб звалити нужденного й бідного, щоб порізати людей простої дороги,  — та ввійде їхній меч до їхнього власного серця, і поламані будуть їхні луки! Краще мале справедливого, ніж велике багатство безбожних, і то багатьох, бо зламані будуть рамена безбожних, а справедливих Господь підпирає! Псалмів 36:14-17

Бог так визначив кожному злому і нечестивому. Бог суддя справедливий: "ввійде їхній меч до їхнього власного серця, і поламані будуть їхні луки!"

"Краще мале справедливого, ніж велике багатство безбожних," Буде явлена Божа справедливість у нашому житті. Якщо немає Того, Хто тобі допомагає лишатися посеред грішного світу, ти не встоїш. Але є Той, Хто тебе підтримує - Сам Господь тебе підтримує.

" Знає Господь дні невинних, а їхня спадщина пробуде навіки," Псалмів 36:18

Чого вони такі злі? Бо знають, що прийде їхній день розплати за все.

Ми не намагаємось відібрати чуже. Наша спадщина - вічна. Ми трошки почекаємо.

Біблія обіцяє нам:

"за лихоліття не будуть вони посоромлені, і за днів голоду ситими будуть."Псалмів 36:19

"Усе витримавши, встояти". - так каже Біблія.

"Бо загинуть безбожні, і Господні вороги, як овечий той лій, заникнуть, у димі заникнуть вони!" Псалмів 36:20

Що відбувається із жиром (лієм) у вогні? Він згорає повністю. Після нього нічого не лишається. Нечестиві просто перетворяться на дим.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *