Коли?

"Нехай підперезані будуть вам стегна, а світла ручні позасвічувані! І будьте подібними до людей, що очікують пана свого, коли вернеться він із весілля, щоб, як прийде й застукає, відчинити негайно йому. Блаженні раби ті, що пан, коли прийде, то знайде, що пильнують вони! Поправді кажу вам: підпережеться він і їх посадовить, і, підійшовши, буде їм послуговувати. І коли прийде о другій чи прийде о третій сторожі, та знайде так само, — блаженні вони! Знайте ж це, що коли б знав господар, о котрій то годині підкрадеться злодій, то він пильнував би, і свого б дому не дав підкопати." Луки 12:35-39

Це каже нам Ісус: "Як би знав, коли! " і каже: "Нехай підперезані будуть вам стегна, а світла ручні позасвічувані!" Для чого  це все? Щоб просто стояти? Ні. Ми маємо піклуватися про тих, хто разом з нами."Нехай горять ваші світильники" означає лише одне - бути в процесі. Якщо він горів, але на зараз вже не горить, то це не врахується Господом.

На старті спортсмени всі виглядають по-іншому, ніж будуть виглядати на фініші. Так само, як на кінці своєї роботи - ми не такі самі, як на її початку.

Чи варто залишатися вірним? Варто. Господь приготував тобі нагороду, яка набагато більше твоїх затрачених зусиль.

"І будьте подібними до людей, що очікують пана свого, коли вернеться він із весілля,"

Коли пан повернеться з весілля? Невідомо. Головне, щоб пан не стояв довго під дверима. Господь звертає увагу на те, що якщо відчинять відразу, то будуть мати нагороду.

"Блаженні раби ті, що пан, коли прийде, то знайде, що пильнують вони! "

"Блаженні"- це навіть не "щасливі", це - найвища ступінь нагороди!

Нам потрібно бути насторожі. Подумай про те, що для тебе значить так ставитися до свого Господа.

У чому блаженство? "Блаженні раби ті, що пан, коли прийде, то знайде, що пильнують вони! Поправді кажу вам: підпережеться він і їх посадовить, і, підійшовши, буде їм послуговувати." Луки 12:37

Сам Ісус каже: "Поправді кажу вам"

Для чого святкувати весілля? Це для того, щоб відпочити і насолодитися.

Господь не змінився.

"Господь — то мій Пастир, тому в недостатку не буду, — Тільки добро й милосердя мене супроводити будуть по всі дні мого життя, а я пробуватиму в домі Господньому довгі часи!" Псалмів 22:1, 6

Господь не змінився. Він отак збирається нагородити тих, хто очікує Його. Це відображає Його серце і намір до нас.

Вінець нашого життя, який Він готує для нас - це відпочинок і насолода.

Вінець нашого життя, який Він готує для нас - це відпочинок і насолода.

Ми маємо бути насторожі. Це стосується самих себе. Ми маємо сторожувати своє серце.

"А тепер ми звільнились від Закону, умерши для того, чим були зв’язані, щоб служити нам обновленням духа, а не старістю букви." Римлян 7:6

"Так, мої браття, і ви вмерли для Закону через тіло Христове, щоб належати вам іншому, Воскреслому з мертвих, щоб приносити плід Богові."Римлян 7:4

Це пише Павло,  фарисей, людина у законі з Богом. У смерті Христа відкривається те, що ми померли для закону. Мертвих, які порушують правила, не штрафують. У цьому немає сенсу. Павло каже :" браття, і ви вмерли для Закону". Не намагайтеся жити за правилами. Вже були правила, це були найкращі правила, але і вони не принесли користі тим, хто намагався жити ними.

Щоб закон не проклинав тебе сьогодні, хтось мав понести усе покарання, усе прокляття за усі твої дії. Це зробив Христос.

Люди, які намагаюттся слідувати якимось правилам, стикаються з тими самими проблемами. Вони не можуть перемогти себе.

"А тепер ми звільнились від Закону, умерши для того, чим були зв’язані, щоб служити нам обновленням духа, а не старістю букви." Римлян 7:6

Є мета у того, що зробив Христос. Христос забирає те, що не працює і дає те, що працює.

Він забрав закон, який не мав сили над плоттю і дав інший шлях: "щоб служити нам обновленням духа, а не старістю букви."

Він забрав закон, який не мав сили над плоттю і дав інший шлях: "щоб служити нам обновленням духа, а не старістю букви."

"І коли прийде о другій чи прийде о третій сторожі, та знайде так само, — блаженні вони!"

Це посеред ночі - з 12 до 6 ранку. Найважче під самий ранок у 3 сторожу - з 3 до 6.

Хтось не дозволяє собі спати, тому що для нього слова Христа - не пустий звук. Навіть, якщо буде здаватися, що Він вже не прийде, ми не вимикаємо світло. Ми чекаємо.

У хаті вимикають світло, коли вже нікого не чекають.

Що з твоїм світильником?

"Повернеться пан тоді, коли Його не чекали". Наше розуміння часу може нас підвести. Він повернеться в неочікуваний час.

Якщо ми носимо в собі Світло, якби ми не намагалися, ми не зможемо всім подобатися.

Ти плануєш дочекатися?

Це особистий кожного з нас шлях. Ця зустріч станеться. Християнство - це не фікція, а спосіб життя. Хтось зустрінеться з Ним раніше, за кимось Він Сам прийде.

Не спати - це значить очікувати зустріч з Богом. Хто витерпить до кінця, той отримає зустріч з Господом.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *