На що Він розраховує

Немає привілейованих. Потрапить у царство Боже той, кого Він упізнає.

Біблія каже, що треба будувати з Ним стосунки до того, як Його побачиш на небі.

Христос поставиться до Мене справедливо, але мені це не допоможе.

Йому це не приносить задоволення, але Він це зробить.


Він виявить справжню справедливість - милість до тих, хто слухає, і суд, до інших.


Коли я дивлюсь на Христа, я бачу, що Він приділяв особливу увагу тим, хто Його оточував - не натовп, а ті, хто завжди були поруч.

Коли ти проїхався у метро, то  твоє оточення - не люди у метро. Твоє оточення - ті, з ким ти постйно спілкушся.

Христос обирав тих, хто буде поряд. Він ставився до них певним чином. Послідовників Христа називали учнями, а Його - Равві (вчитель). Вчитель, який вчить не просто закону, а способу життя.


Що означає "учень"?


Вчитель і учень нового заповіту це фактично майстер і підмайстер. Сутність у тому, щоб ти міг зробити те саме без вчителя, що міг робити у Його присутності.

Якщо ти вивчиш всю теорію, то це не означає, що ти станеш майстром. Професіонала від любителів відрізняє уважність до деталей.

Я кажу про якість християнства.

Коли ми приходимо до Бога, то спочатку відчуваємо лише наслідки дотику Бога до нашого серця. Далі наш досвід з Богом іде попереду знань. Він пробуджує інтерес у нас, і ми починаємо шукати знань.

Іоан Христитель жив у пустелі, їв дикий мед і сарану. Фактично він виживав. Носив одяг з верблюжої шерсті, який не гладкий і м'який, а колючий на дотик, і дуже неприємний, щоб носити його та ще й довжиною на весь зріст

Іоан дуже добре знав, як живеться у храмі, бо був сином священника. В певний час він так надивився на внутрішній стан храму, що обрав пустелю. Іншими словами, він сказав: "якщо це святі, то я краще піду жити у пустелю. Я буду служити Богу, який покликав мене особисто."

Це не пересічна особистість, він відмовився від своїх базових потреб, від задоволення, щоб не торкатися цього світу. Христос прийшов до Іоана, щоб той похрестив Його.

"У той час Ісус прийшов з Ґалилеї до ріки Йордан, щоб Іоан похрестив Його. Та Іоан намагався відмовити Ісуса, кажучи: «Я сам повинен похреститися у Тебе, то чому ж Ти йдеш до мене?» І відповів Ісус: «Нехай поки що буде так, бо належить нам виконувати все, що Господь велів». І тоді Іоан дозволив Йому похреститися. То Ісус похрестився, і тільки-но піднявся Він із води, як небо розкрилося Йому. І побачив Він Духа Божого, який сходив на Нього в подобі голуба. І голос пролунав з небес: «Це Син Мій улюблений, Який догодив Мені».


Людина істини.


Христос стає служителем Слова. Служитель Слова  - це  людина, яка називає біле білим і чорне чорним, і незалежно від людей і обставин залишається істиною. Він залишається чистим і вірним Богу.

Це важливо, щоб такі люди були на землі, бо це не дає суспільству розкладатися.

Зараз у росіїї церкви мовчать. Вони або хвалять свого диктатора, або мовчать. Але так не повинно бути.

Чого очікував від нас Христос? Коли Бог починає говорити в моє серце, я мовчати не буду. Саме це і є служіння церкви.

Служіння пророка - бути вустами Бога. Христос був служителем Слова - це означає - служителем Божої правди.

"Немає нікого, хто б кликав на суд, і нікого нема, хто судився б поправді, — кожен надію кладе на марноту й говорить неправду, вагітніє бідою й породжує злочин!" Ісаї 59:4

Чому Христос був служителем Слова? Щоб цього не сталося.


Божий шлях - найкращий і конструктивний.


Буває, коли ми розуміємо, що приймаємо рішення емоційно, але неправильно. Божа воля конструктивна завжди. Інколи ми приймаємо рішення на емоціях, але Його шлях завжди конструктивний. Це - дорога життя. "Я є шлях, істина, життя" - каже Ісус.

Ісус не просто чекає, коли прийдуть ті, хто буде виконувати волю Батька, Він Сам виконує її.

Христос проповідував Євангеліє і воно було успішним. Він був Тим, за Ким народ хотів йти.  Він був відповіддю на проблеми людей. Ці проблеми не зникли, ті самі питання залишилися. Ми з вами можемо дати відповіді на ці питання.

Нам здасться, що ми самі вже знаємо з вами усі відповіді, але це не  так. Христос надавав людям реальні відповіді. Він брав їх не із конспекта, Він брав їх у Батька. Він виконував волю Батька.


Христос сьогодні хоче навчити нас з вами виконувати волю Батька.


Якщо Ви хочете пізнавати Бога таким яким Він є, не ховайтеся від цього світу.

Христос виконував волю Бога. Він не тільки вчив, Він Сам так жив. Можна було прийти і подивитися. Тому учні прийшли до Нього і просили навчити їх молитися. І Він дав їв молитву "Отче наш".

"Хто надію кладе на свій розум, то він нерозумний, а хто мудрістю ходить, той буде врятований." Приповістей 28:26

Нерозумний в сенсі людина яка немає розуму - невіглас, дурень, нерозсудливий.

"а хто мудрістю ходить, той буде врятований."

Мудрість - вміння мистецтво, досвідченність.  Це не знати щось, а вміти щось.


Не під себе намагайся підлаштувати цей світ, а намагайся зрозуміти, як Бог налаштував цей світ.


Зупинимось на цих двух тезах:

1.Ми маємо бути служителями Слова. Ми покликані бути храмом Духа Святого, щоб чули голос Божий.

Коли народ обирає шлях мовчання, народ нагинає голову і наступає темрява. Коли ж звучать голоси за істину, цих людей неможливо обдурити. Є ті, хто проголошуує істину і є ті, хто її зберігає.

Ми послані не для того, щоб бути лестивими, а щоб бути голосом правди, яка зцілює, яка вказує шлях, яка виводить на свободу.

Істина робить нас вільними. Істині потрібні служителі.

2.Бути людьми, які волю Батька не просто знають, а виконують.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *