Молитва Господня

"Тому-то моліться так: Отче наш, Який на небесах, нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі; хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. [Бо Твоє є Царство, і сила, і слава навіки. Амінь]. "Матвія 6:9‭-‬13
Іноді вона сприймається людьми поверхнево, але Христос навчає у ній.

Перше - це те, що ніщо не повинно кинути тінь на Бога.

Є Божий портрет, який відображається у Сині. Є Божий портрет який, малює собі людина сама. Наш негативний досвід може кинути тінь на Бога, але Біблія вчить нас не спотворювати Його характер. Він милостивий, люблячий. Він є Той, Хто прощає. Ми не маємо пояснювати і підтягувати під ситуацію характер Бога. Якщо є страждання, це не Його бажання для людини. Не дивлячись на ситуацію, в якій знаходиться зараз народ України, я вірю, що Господь створить диво і явить Свою милість і благословення для України.

Мені не потрібно думати над тим, чи спасенний я чи ні. Я спасенний, і нічого до цього додавати не потрібно. Якщо я прийняв Христа у своєму серці, то я зробив перший крок. А тепер потрібно йти крок за кроком за Христом і не дозволяти нікому спаклюжити Його портрет.
Саме важке - прийняти не свою волю, а Його.
"нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя".
Його воля для кожного з нас - сама добра.
"і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. [Бо Твоє є Царство, і сила, і слава навіки. "
Христос навчає учнів молитися. Учні бачили, що щось є у Христа таке, що Він так чує Батька і Він Йому швидко відповідає.
Чи є що нам прощати? Чи усвідомлюємо потребу прощення від Бога після того, як ми покаялися?
У Новому Заповіті по-різному вживається слово "гріх", воно має різні значення.
- В даному вірші гріх - це те, що ми не стали тим, ким мали бути. Ми не "попали в ціль." Чи досягли ми того, що використали усе, що могли, щоб стати тим, ким мали стати? Ні, на 100% ніхто з нас не досягає повної міри.
Не здатність використати свій талант, не здатність виконати Божу волю на 100% - це гріх за Біблією.
І нам потрібно пам'ятати, що ми потребуємо прощення не на 100, а на 110%.
- Друге значення слова  "гріх" означає "переступання межі" дозволеного. Ти робиш злочин свідомо.
- Третє значення слова "гріх" означає "підслизнутися". Є люди які грішать свідомо, а є ті, які випадково падають, бо підслизнулися. Петро не планував зраджувати Ісуса. Він клявся у вірності Йому, але перед обличчями найвпливовіших і найзначніших не зміг Петро сказати, що він Його учень, а тихо сказав, що не знає Ісуса.
- Четверте значення слова "гріх" - означає неприборканність. Людина, яка знає закон, але порушує його всеодно. Це не свідоме порушення гріху, а трохи інше, коли людина грішить, бо хоче поступити по своїй волі, зробити щось по-своєму. Це як мама Іакова. Якщо Бог хотів благословити Ісава, для чого ти таке робиш? Чим це закінчилось для Іакова? Він мусив з дому тікати. Так, у неї був добрий намір, бо любила його більше, але вона не зробила краще для свого сина. І після своїх- вчинків більше його не бачила у житті. Її гріх віддалив її від самого дорожчого для неї.

Не псуйте собі життя, дозвольте Богу бути Богом. Він не підведе.

- П'яте значення слова "гріх" означає обов'язок. Означає "не здатність виконати свої обов'язки, не здатність сплатити те, що ти винен". Не має людини, яка б виконала усі свої обов'язки перед усіма людьми на 100%. Ти винен, ти маєш обов' язок, але ти цього не робиш.
Гріх приходить у наше життя, не того, що ми його планували. Він намагається прорости і вилізти всюди у нашому житті.
Бо коли ви прощаєте людям їхні переступи, простить і вам ваш Небесний Отець; якщо ж не прощаєте людям [їхніх переступів], то й ваш Отець не простить вам ваших переступів. Матвія 6:14‭-‬15
Ми не дозволяємо ненависті до людей випалити нас усередині. Бо інакше це означає, що вплив диявола на нас більший чим вплив Бога на нас.

Віддайте суд Богу, бо Він суддя, Він буде судити. Залиш чужі гріхи Богу. Христос вчить нас таким чином будувати новий канал спілкування з Богом. Канал, який не буде пошкоджений.

"і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. [Бо Твоє є Царство, і сила, і слава навіки. Амінь]." Матвія 6:13
Ці слова "Бо Твоє є Царство, і сила, і слава навіки. Амінь" були вставлені пізніше, але це є правда.
"але визволи нас від лукавого" і "Вам випало лише людське випробування. Та вірний Бог не допустить, щоб ви випробовувалися понад міру, але при випробуванні дасть і вихід, аби ви могли його витримати." 1 Коринтян 10:13
Христос каже це не про сатану. Він вжив слово, яке означає "хитрий, злий, той, хто творить насильство", тобто Христос мав на увазі усіх тих людей, які із злом прийшли в наше життя.
Христос вчить нас шукати сенс у Бога.
"Вам випало лише людське випробування" Ми - не єдиний народ, який проходить війну. Павло каже, що Бог вірний і Він "дасть і вихід, аби ви могли його витримати."

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *