Шлях з Богом

"Просіть — і буде вам дано, шукайте — і знайдете, стукайте — і відчинять вам; бо кожен, хто просить — одержує, хто шукає — знаходить, а хто стукає — відчинять йому. Чи ж то серед вас є людина, що подасть своєму синові каменя, коли хліба проситиме він? Або коли риби проситиме, то подасть йому гадину?

Тож як ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, — скільки ж більше Отець ваш Небесний подасть добра тим, хто проситиме в Нього! Тож усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви. Бо в цьому Закон і Пророки." Матвія 7:1-12

"Просіть — і буде вам дано, шукайте — і знайдете, стукайте — і відчинять вам." Результату не буде, якщо ти будеш бездіяльний і пасивний.

Христос вчить нас. Коли ти потребуєш порятунку, допомоги, зцілення і відчуваєш, що себе (своєї сили і можливостей) недостатньо для цієї ситуації, потрібно просити, шукати і бути наполегливим. Це не лише просити, а й проявляти активність. 

Христос вчить нас. Коли ти потребуєш порятунку, допомоги, зцілення і відчуваєш, що себе (своєї сили і можливостей) недостатньо для цієї ситуації, потрібно просити, шукати і бути наполегливим. Це не лише просити, а й проявляти активність.

Бувають моменти, коли Господь хоче створити диво, і тоді Він велить сидіти і чекати. Але це - не щоденна практика. У момент, коли тобі потрібна допомога - проси, шукай, стукай.

Просити ми більш менш навчилися. Що означає пошук? Пошук - це активність. Коли ти сподівався, але так не сталося. Ти шукав в одному місці, але не знайшов і треба шукати знову. Ініціатива має бути на твоєму боці.

"Звершилось" - були останні Слова Христа на хресті. Якщо ми з вами віримо у все те, що зробив для нас Христос на хресті, то ми віримо у той факт, що Він не залишив нас без допомоги. Роби, рухайся, і Він не залишить тебе без допомоги.

"бо кожен, хто просить — одержує, хто шукає — знаходить, а хто стукає — відчинять йому." Кожен. У цьому вірші сказано, що кожен отримує. Не має ніяких виключень.

Ти скажеш: "я просив, а Він мені не дав". У цій ситуації хтось каже неправду, і це точно не Бог. Це означає, що ми щось не доробили до кінця.

Процес отримання від Бога - це шлях.

Хтось зламався, не почавши навіть просити: "аби Він був добрий, зі мною такого б не трапилося. Просити не буду."

Хтось попросив, так ніби зробив Богу послугу.

Я знаю людей, які половину життя шукають роботу. Це такий постійний стан. І ніяк не знаходять.

Людина не може отримати від Бога, якщо має сумнів. Це не через те, що у Бога змінюються постійно плани, а через те, що людина не може визначитися, куди їй йти.

  Шукати - це не спинятися до того моменту, поки не знайдеш. Проявити наполегливість на шляху, яким ми йдемо з Богом

Шукати - це не спинятися до того моменту, поки не знайдеш. Проявити наполегливість на шляху, яким ми йдемо з Богом. Ми маємо не зупинятися. Бо "хто шукає — знаходить".

Людина, яка не зупиняється - це людина яка вірить, сподіваєтбся і яка прийняла рішення.

"Чи ж то серед вас є людина, що подасть своєму синові каменя, коли хліба проситиме він? Або коли риби проситиме, то подасть йому гадину?"

Бог питає, чи ви таким займаєтеся? Звісно, так ніхто не робить. Ми піклуємося про своїх дітей.

"Тож як ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, — скільки ж більше Отець ваш Небесний подасть добра тим, хто проситиме в Нього!" - відповідає Христос.

Христос не змальовує глобальні оставини, де ми зважуємо себе, обставини, і те, чи відповість Бог чи ні. Він говорить просто і зрозуміло.

"Тож як ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, — скільки ж більше Отець ваш Небесний подасть добра тим, хто проситиме в Нього!"

Навіть, якщо ваші батьки не були добрими, це не кидає тінь на Бога. Христос сказав: "Я - Пастор добрий" Він прийшов принести життя і життя з достатком. Він приніс Себе у жертву заради нас.

Не стався до себе як до жертви. Це не є правдою. Можливо обставини чи люди тиснуть на тебе, але точно Бог не бачить тебе жертвою. Він люблячий і добрий. Особисто Христос говорить про серце нашого Батька.

"Усяке добре давання та дар досконалий походить згори від Отця світил, що в Нього нема переміни чи тіні відміни." Яков 1:17

Якщо у наше життя приходить щось насправді добре, то джерело лише одне.

Джерело добра лише одне - Батько небесний.

Якщо я бажаю щастя, мені його потрібно прийняти з Його руки, за Його правил.

Ні я, ні цей світ, ні диявол, не здатні дати мені те, що може дати небесний Батько.

Він вчить нас активному способу життя, вчить не залишатися бездієвими перед обставинами життя.

Він Сам так діє: "Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною." Об’явлення 3:20

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *