Фактор часу

У Бога один день як 1000 років. Господь живе поза часом. Людина втрачає вічність, коли вона стає рабом часу. В Едемі людина зробила вибір і почала пізнавати зло. Своїм власним вибором людина відділилася від Бога і стала заручником часу. Сьогодні ніхто не сперечається, що людина смертна.
Для нас "вічність" - це якась філософія. Для Адама і Єви було філософією поняття "смерть".
Вони мали повірити, що існує смерть, а ми маємо повірити в те, що існує вічність.
Господь обмежив доступ людини до вічності. І дехто може сказати, що Бог злий, що так вчинив, але Бог - не злий. Ми бачимо страждання, неправду, зло, яке творить людина, але все це обмежене часом. Людина обрала шлях пізнання добра і зла, і відділила себе від Бога.

Бог живе у вічності, поза часом.

"Отож, уважайте, щоб поводитися обережно, не як немудрі, але як мудрі, використовуючи час, дні бо лукаві!" До ефесян 5:15‭-‬16
Мудрий цінує час.
"Тож тому, поки маємо час, усім робімо добро, а найбільш одновірним!" До галатiв 6:10
Ти не знаєш, коли кінець твого часу на землі. Навіть Христос каже:
"Про день же той чи про годину не знає ніхто: ні Анголи на небі, ні Син, тільки Отець. " Вiд Марка 13:32
"А це, браття, кажу я, бо час позосталий короткий, щоб і ті, що мають дружин, були, як ті, що не мають, а хто плаче, як ті, хто не плаче, а хто тішиться, як ті, хто не тішиться; і хто купує, як би не набули,  а хто цьогосвітнім користується, як би не користувались, бо минає стан світу цього." 1-ше послання  До коринтян 7:29-31.
Час короткий. Ви змарнуєте свій час, якщо зануретесь у цей світ, бо наближається нова ера. Біблія каже: "у повноту часу прийшов Христос", - навіть Бог рахує час на цій землі.
Ні гроші, ні насолода, ні майно -не дорожчі часу.
"Ми мусимо виконувати діла Того, Хто послав Мене, аж поки є день. Надходить он ніч, коли жаден нічого не зможе виконувати." Вiд Iвана 9:4
"Скільки в мене ще є часу?" - задайте собі питання.
Реальність - це "сьогодні" і "зараз". Якщо ти відкладаєш служіння Богу на завтра, пізнання істини на завтра, служіння людям на завтра, то знай, що "завтра" ніколи не існує. Ми живемо лише у цю мить - зараз.

Саме головне те, що я відчуваю зараз, що Господь мені говорить зараз.

"Навчи нас лічити отак наші дні, щоб ми набули серце мудре!" Псалми 90:12
Мудрість не приходить само по собі. Мойсей йшов у своє покликання 40 років.  У нього не було стосунків з Богом, коли було бажання виконати Його волю. Він вбиває людину. Це був гріх, помилка. Він біжить у пустелю, чекає на Бога 40 років. Бог знову дає йому паузу. Мойсей відмовився від своїх попередніх шляхів, йде з євреями у пустелю і знову ходить там 40 років.
Тому, коли Мойсей каже: "Навчи нас лічити отак наші дні, щоб ми набули серце мудре!" - то він знає на досвіді , що каже.

Якщо ти не хочеш паузи в 40 років, то вчись рахувати дні.

Господь не бажає, щоб Твоє життя було використане на пустоту, на такі "гачки" на дорогах, коли ти маєш проїхати багато кілометрів, що повернути в потрібне місце.
"Хто вважає на вітер, не буде той сіяти, а хто споглядає на хмари, не буде той жати. Як не відаєш ти, яка то путь вітру, як кості зростають в утробі вагітної, так не відаєш ти чину Бога, що робить усе. Сій ранком насіння своє, та й під вечір хай не спочиває рука твоя, не знаєш бо ти, котре вийде на краще тобі, оце чи оте, чи обоє однаково добрі." Екклезiяст 11:4‭-‬6
Це пов'язано з тим, що ми не маємо 100% гарантію успіху. Ми не єдині у цьому світі. Те, що у вас працювало вчора, не факт, що буде працювати сьогодні.
"Хто вважає на вітер, не буде той сіяти, а хто споглядає на хмари, не буде той жати."
Лише одного кроку, дійства, одного слова, однієї молитви мало. Треба ще й ще, постійно докладати зусилля, бо ти не знаєш, що саме буде той останньою краплею, яка почне приносити успіх.
Життя не ідеальне. Не шукай ідеальну людину, ідеального часу, ідеальних обставин. Роби ідеально, що залежить від тебе, і май мудрість.
"Хто вважає на вітер, не буде той сіяти, а хто споглядає на хмари, не буде той жати."
Я обираю бути сіятелем, а не синоптиком.
"Сій ранком насіння своє, та й під вечір хай не спочиває рука твоя, не знаєш бо ти, котре вийде на краще тобі"
Не витрачайте свій час на пусте. Ми жнемо лише те, що сіємо. Якщо людина робить одні й ті самі вчинки, говорить одне й те саме, а чекає, що результат буде іншим, вона наївна.
"Хліб свій пускай по воді, бо по багатьох днях знов знайдеш його. Давай частку на сім чи й на вісім, бо не знаєш, яке буде зло на землі. Коли переповняться хмари дощем, то виллють на землю його. А коли деревина на південь впаде чи на північ, залишиться на місці, куди деревина впаде." Екклезiяст 11:1‭-‬3

Біблія вчить нас розподіляти свій час і вкладати  в різні речі.

Мова йде про те, що у своєму сіянні ми маємо бачити більше ніж своє власне життя. Ти - не один. Ми маємо вкладати своє насіння в різні речі.

Якщо ти бажаєш, щоб те, що ти маєш зараз лишалось з тобою, ти маєш вкладати в це і далі.

Перестань вкладати у справу і ти позбудешся її. Це стосується усіх сфер. Бажаєш не втратити стосунки з рідними, з дітьми, вкладай у стосунки свій час. Вкладай свій час для того, щоб бути впевненим, що ви розумієте один одного, час, щоб спілкуватися, щоб приділити увагу.

Так само і в стосунках  з Богом. Віра - це не заклинання. Віра - це стосунки. У стосунках є момент, коли просити вже не пристойно, щось вже самому треба дати .
Крім того, що ми маємо сіяти, крім того що ми маємо підтримувати те, що для нас цінне, ми ще маємо дещо знати.  Коли Господь говорить про наше спасіння, то є щось більше - Божа благодать. Бо є багато того, що ми мали зробити і не зробили. Я закликаю вас проводити час з Богом і поглиблювати свої стосунки з Богом.
Пам'ятаєте Іакова?  Він сіяв як інші, але його жнива принесли 100-кратний врожай. Це було результатом людини, яка ходить з Богом.
Якщо ти хочеш мати більше, ніж ти встиг відпрацювати, заслужив, у тебе є найцінніше. У тебе є своє "сьогодні" і "зараз". У тебе є Бог, який може благословить тебе сьогодні, Він відповість тобі сьогодні. Шукай Його сьогодні, щоб Він був поруч з тобою сьогодні, зараз. 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *