Як не захитатися

Ми не можемо себе захистити від усього у цьому житті досконало. Ми стикаємося з болем, стресом, страхом, нападами. І з'являється така спокуса, сказати Богу, що Він - злий, і що Він не провів нас повз цього, а провів через це.
Але ми знаємо і, споглядаючи вчинки Самого Бога, ми бачимо що страждання, перепони не зупинили Бога.
Людина зламала всесвіт такий, яким його створив Сам Бог.
"Того дня заспівають у Юдинім краї пісню таку: У нас сильне місто! Він чинить спасіння за мури й примурки. Відчиняйте ворота, і хай ввійде люд праведний, хто вірність хоронить! Думку, оперту на Тебе, збережеш Ти у повнім спокої, бо на Тебе надію вона покладає. Надійтеся завжди на Господа, бо в Господі, в Господі вічна твердиня! Бо знизив Він тих, хто замешкує на висоті, неприступне те місто понизив його, Він понизив його до землі, повалив аж у порох його!" Iсая 26:1‭-‬5
У цьому світі є  речі, що змінюються, і є постійні речі. "Твердого Духом ти зберігаєш" - говорить Біблія.
Це те, що сказав Христос - не можна будувати на піску. Коли ми будуємо фундамент, ми створюємо штучний камень, на який буде спиратися будинок.
На що нам можна спертися у цьому світі, щоб ні при яких умовах воно не змінилися? Господь іншими словами каже: "Я - фундамент, який не розвалиться ніколи".
"У нас сильне місто! Він чинить спасіння за мури й примурки. Відчиняйте ворота, і хай ввійде люд праведний, хто вірність хоронить! Думку, оперту на Тебе, збережеш Ти у повнім спокої,"
Люди мають порятунок від Нього і ще - Він зберігає їх у повнім спокої, до того ж у буремнмй час. Мури і вали - не від дощу. Їх будували  від зовнішніх ворогів, щоб захиститися від війни, від тих, хто йде вбивати.
У нас саме такий час. Ми зараз будуємо мури і вали - це доти, мінні загородження, копаємо рви. Ми - ті самі. Нічого не змінилося.

Що мені робити, щоб мати порятунок від Бога і щоб перебувати у спокої при будь яких обставинах? Як мати непохитний дух?

"Відчиняйте ворота, і хай ввійде люд праведний, хто вірність хоронить!" Iсая 26:2
Для когось мають відчинитися двері. "Я є двері" - каже Ісус. Є певний народ, який не через паркан лізе, а перед ним відчиняються всі двері.
"Праведний" - який це? Це означає також "справедливий, правий, прямий, вірний".  Той, хто ходить прямими шляхами в очах Бога, той, хто шукає волю Бога. Неможливо говорити про праведність і не говорити про шлях. Ісус говорить: "Я є шлях". Якщо людина праведна, але вона сидить і нічого не робить, то її праведність під питанням.

Як нам не ідеальним людям лишатися праведним? Що робити, щоб залишатися праведними? 

"І ото був в Єрусалимі один чоловік, йому ймення Семен, людина праведна та благочестива, що потіхи чекав для Ізраїля. І Святий Дух був на ньому." Вiд Луки 2:25
Симеон не був людиною Нового Заповіту. Навіть те, що Господь дав йому обітницю побачити Спасителя своїми очима -  не робить його людиною Нового Заповіту. Завіщатель ще живий. Новий Заповіт виникне після смерті Завіщателя.
Якщо я живу без свідчення Дха Святого у моєму серці, ми не можемо говорити про мою праведність. "Праведний вірою жити буде" - це було сказано про Авраама. Праведність - це мати зв'язок з Богом, щоб Господь керував тобою. Віра - не від наших справ.
"А що перед Богом Законом ніхто не виправдується, то це ясно, бо праведний житиме вірою." До галатiв 3:11
Авраам був всередині плотською людиною. Праведний він був своєю вірою. Так і Семеон був праведним через наповненість Святим Духом.
Ісус сказав не йдіть порожніми, вам потрібна сила, а ви її отримаєте, коли на вас зійде Святий Дух. Вам потрібно натхнення. У серці повинен бути поклик, натхнення від Духа Святого. Не буває без цього праведного шляху.
"Відчиняйте ворота, і хай ввійде люд праведний, хто вірність хоронить!" Iсая 26:2
Поверхнева людина, яка не сприймає відповідальність свою а вимагає лише від Бога, від оточуючих, нічого не отримає.
"Погине народ Мій за те, що не має знання: тому, що знання ти відкинув, відкину й тебе, щоб не був ти для Мене священиком. А тому, що забув ти Закон свого Бога, забуду синів твоїх й Я!" Осiя 4:6
Читай хоча б Новий Заповіт систематично, щоб бути освіченою людиною.
Якщо бажаєш порятунку від Бога, бажаєш миру у серці, є певні умови. Ми маємо бути людьми осмисленними, людьми світла, людьми, які знають Бога. Нагадуй собі це знову і знову.
Слово торкається вашого серця допомагає вам змінюватися. Це досконалий спосіб.
"А хто заглядає в закон досконалий, закон волі, і в нім пробуває, той не буде забудько слухач, але виконавець діла, і він буде блаженний у діянні своїм!" Якова 1:25
Бог бажає, щоб Твоє життя було у повноті.
"Думку, оперту на Тебе, збережеш Ти у повнім спокої, бо на Тебе надію вона покладає." Iсая 26:3
Це люди, які операються на Бога, які знають Його слово, які вірять і сподіваються на Бога. Якщо ти очікує від когось, розраховуєш на когось, це і є сподівання.
Бог відкриває двері перед людьми, які сподіваюттся на Нього.
"Надійтеся завжди на Господа,"
Віра приносить спасіння; віра приносить забезпечення голодному; віра приносить зцілення у часи хвороби, нужди, горя; віра приносить силу знасилому.
Руку Божу ми будемо бачити завжди, поки будемо вірити і сподіватися на Нього. Досконалий мир приходить до людей, коли вони продовжують у різні часи сподіватися на Бога
"Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!" Вiд Iвана 14:27
Мир це персоналізоване поняття. Є просто мир, а є той, який належить Господу. "Мир Свій вам даю!" Світ дає мир тоді, коли все чудово, коди не має трагедій і несподіванок. Але Христос каже, що якщо ми будемо щасливими, як цей світ, це зовсім не те, що планував для нас Ісус.
Усі щасливі тоді, коли все добре. Але це - не шолом, а просто тиха вода.
Яскравий приклад, коли Христос був  у човні зі своїми учнями у шторм. На палубі - паніка, страх, а Христос спить. Христос каже: "навіщо ви гинете? Море, тобі кажу- стихни, вітер, кажу тобі - стихни. І вони отримали порятунок від Бога. Учні були керовані страхом, інстинктом самозбереження.

Справжній мир Христа - не у відсутності шторму, він - у спокої посеред шторму.

Цей світ сповнений миру коли навколо спокій, коли не має шторму. Досконалий мир Христа не залежить від шторму. Він посеред шторму.

Як це все мати у своєму житті?

Це все у прикладі життя Господа. Він молився тому, що зустрічався зі Своїм Батьком. Він мав потребу. Його покликання почалося з молитви. Диявол зробив усе, щоб завадити цьому, але Христос не був ураженим і написано, що приступили Ангели і служили Йому. Іди за Ісусом і у твоєму служінні буде так само. Усю підтримку, відповідь на питання Він отримував від Бога, до Якого постійно молився.

Зроби три кроки назустріч Богу, щоб усе це було у твоєму житті.

  1. Будь людиною праведною, якою керую Дух Святий
  2. Будь людиною просвітленою у світлі Слова Божого, яка керується Словом Божим.
  3. Будь людиною, яка продовжує сподіватися на Бога посеред бурі. Питання у тому, що у тебе усередині. Не дозволяй цьому миру впливати на тебе.

Сподіваємося на Нього не тільки, коли добре. Сподівайтеся на Нього завжди.

"Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі. Наостанку, браття, що тільки правдиве, що тільки чесне, що тільки праведне, що тільки чисте, що тільки любе, що тільки гідне хвали, коли яка чеснота, коли яка похвала, думайте про це!" До филип'ян 4:6‭-‬8
Інший переклад:
"Ні про що не турбуйтеся. За будь-яких обставин, через молитву прохайте Господа про що потребуєте, та завжди дякуйте Йому за все, що маєте. І мир, який йде від Бога, що вище людського розуміння, буде стерегти серця ваші та думки в Христі Ісусі. На закінчення, брати і сестри мої, скажу вам таке: думайте лише про те, що правдиве, благородне, справедливе, чисте, приємне, почесне, відмінне, й гідне похвали!" До Филип’ян 4:6‭-‬8

Як зберегти спокій і де взяти силу посеред шторму?

Якщо ти дозволиш зовнішньому впливати на тебе внутрішнього, будеш зруйнований. Якщо ти будеш зберігати Божий внутрішній спокій посеред шторму, ти будеш впливати на зовнішнє.
Май сталий, постійний стосунок із Богом. Розмоволяй з Ним.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *