Як ми можемо досягти неба

Яким чином ми можемо досягнути неба, бути почутими Богом?
Нам потрібен Бог. Без Його допомоги ми не зможемо догодити Йому.
Уявіть собі, якби ми самі могли досягти цього. Але Біблія говорить: "Йому вся слава!"
"І промовив до нього Бог у сні: І Я знаю, що в чистоті свого серця вчинив ти оце, і Я теж удержав тебе, щоб не згрішив проти Мене. Тому то не дав Я тобі доторкнутись до неї. А тепер верни жінку цього мужа, бо він пророк, і буде молитися за тебе, і живи. А коли ти не вернеш, то знай, що справді помреш ти й усе, що твоє." Буття 20:6‭-‬7
" що звіщаю кінець від початку, і наперед що не сталося ще, і що говорю: Мій замір відбудеться, і всяке жадання Своє Я вчиню, що хижого птаха зо сходу прикликую, з краю далекого мужа Своєї поради! Так, Я сказав те й спроваджу, що Я задумав був теє зроблю! Почуйте Мене, твердосерді, далекі від справедливости! Я Свою справедливість наблизив, вона недалеко, а спасіння Моє не припізниться, і дам на Сіоні спасіння, дам Ізраїлеві Свою велич!" Iсая 46:10‭-‬13
" І Я говорив до пророків, і видіння розмножив, і через пророків Я притчі казав." Осiя 12:10
" Бо не чинить нічого Господь Бог, не виявивши таємниці Своєї Своїм рабам пророкам." Амос 3:7
" Та слова Мої й постанови Мої, що Я наказав рабам Моїм пророкам, чи ж не досягли вони до ваших батьків? І вернулись вони та й сказали: Як задумав Господь Саваот зробити нам за нашими дорогами й за нашими чинами, так зробив Він із нами." Захарiя 1:6
Авраам був людиною, яка спілкувалась з Богом. Він був абсолютно відкритим перед Ним. Він говорив з Ним так, як міг. Тоді не було ще Святого Письма.
" По цих-о подіях було слово Господнє Аврамові в видінні таке: Не бійся, Авраме, Я тобі щит, нагорода твоя вельми велика. А Аврам відізвався: Господи, Господи, що даси Ти мені, коли я бездітний ходжу, а керівник мого господарства він Елі-Езер із Дамаску. І сказав Аврам: Отож, Ти не дав нащадка мені, і ото мій керівник спадкоємець мені. І ось слово Господнє до нього таке: Він не буде спадкоємець тобі, але той, хто вийде з твойого нутра, він буде спадкоємець тобі. І Господь його вивів надвір та й сказав: Подивися на небо, та зорі злічи, коли тільки потрапиш ти їх полічити. І до нього прорік: Таким буде потомство твоє! І ввірував Аврам Господеві, а Він залічив йому те в праведність. І промовив до нього: Я Господь, що вивів тебе з Уру халдейського, щоб дати тобі землю оцю, щоб став ти спадкоємець її. І промовив Аврам: Господи, Господи, з чого я довідаюся, що буду спадкоємець її? Він же промовив до нього: Візьми трилітнє теля, і трилітню козу, і трилітнього барана, і горлицю, і пташеня голубине. І взяв він для Нього все те, і розсік його пополовині, і дав кожну частину його відповідно до другої, але птаства не розсік. І зліталося хиже птаство на трупи, та Аврам відганяв його. Коли ж сонце схилялось на захід, то спав сон на Аврама. І ось спадає на нього жах темний, великий." Буття 15:1‭-‬12
Він вступав у Завіт з Богом, але фактично Авраам все проспав. Бог заключив завіт Сам з Собою. Авраам не клявся, Бог давав клятву.
Наступна зустріч з Авоаамом вирішила проблему дітей. Бог дав дітей.
"І сталось після цих випадків, що Бог випробовував Авраама. І сказав Він до нього: Аврааме! А той відказав: Ось я! І промовив Господь: Візьми свого сина, свого одинака, що його полюбив ти, Ісака, та й піди собі до краю Морія, і принеси там його в цілопалення на одній із тих гір, що про неї скажу тобі. І встав Авраам рано вранці, і свого осла осідлав; і взяв із собою двох слуг та Ісака, сина свого, і для цілопалення дров нарубав. І встав, і пішов він до місця, що про нього сказав йому Бог. І сказав Авраам своїм слугам: Сідайте собі тут з ослом, а я й хлопець підем аж туди, і поклонимося, і повернемося до вас. І взяв Авраам дрова для цілопалення, і поклав на Ісака, сина свого, і взяв в свою руку огонь та ножа, і пішли вони разом обоє. І сказав Ісак до Авраама, свого батька, говорячи: Батьку мій! А той відказав: Ось я, сину мій! І промовив Ісак: Ось огонь та дрова, а де ж ягня на цілопалення?" Буття 22:1‭-‬3‭, ‬5‭-‬7
Ісак брав участь у цьому разом з Авраамом. Сходу ситуацію ми бачимо тут:
"Тому то, входячи в світ, Він говорить: Жертви й приношення Ти не схотів, але тіло Мені приготував. Цілопалення й жертви покутної Ти не жадав. Тоді Я сказав: Ось іду, в звої книжки про Мене написано, щоб волю чинити Твою, Боже! Він вище сказав, що жертви й приносу, та цілопалення й жертви покутної, які за Законом приносяться, Ти не жадав і Собі не вподобав. Потому сказав: Ось іду, щоб волю Твою чинити, Боже. Відміняє Він перше, щоб друге поставити." До євреїв 10:5‭-‬9
Де жертва? Аварам кладе свого сина на жертовник. Але Ісаак грішна людина.
Ісус не зміг би принести Себе в жертву, якби цього не зробив Авраам зі своїм сином.
" І вони прийшли до місця, що про нього сказав йому Бог. І збудував там Авраам жертівника, і дрова розклав, і зв'язав Ісака, сина свого, і поклав його на жертівника над дровами. І простяг Авраам свою руку, і взяв ножа, щоб зарізати сина свого... Та озвався до нього Ангол Господній із неба й сказав: Аврааме, Аврааме! А той відізвався: Ось я! І Ангол промовив: Не витягай своєї руки до хлопця, і нічого йому не чини, бо тепер Я довідався, що ти богобійний, і не пожалів для Мене сина свого, одинака свого." Буття 22:9‭-‬12
" А Авраам звів очі свої та й побачив, аж ось один баран зав'яз у гущавині своїми рогами. І пішов Авраам, і взяв барана, і приніс його на цілопалення замість сина свого. І назвав Авраам ім'я місця того: Господь нагледить, що й сьогодні говориться: На горі Господь з'явиться." Буття 22:13‭-‬14
Точно на цій же горі був розп'ятий Господь.
Нам потрібно від Бога отримувати відповіді. Не робіть собі ідолів. Рано чи пізно вони впадуть.
Це місце - Ієговаа Іре - прямо у твоєму серці. Навіть не потрібно нікуди їхати.
" А Ангол Господній із неба озвався до Авраама подруге, і сказав: Клянуся Собою, це слово Господнє, тому, що вчинив ти цю річ, і не пожалів був сина свого, одинака свого, то благословляючи, Я поблагословлю тебе, і розмножуючи, розмножу потомство твоє, немов зорі на небі, і немов той пісок, що на березі моря. І потомство твоє внаслідує брами твоїх ворогів. І всі народи землі будуть потомством твоїм благословляти себе через те, що послухався ти Мого голосу." "Буття 22:15‭-‬18
На цьому місці був Ісус, бо написано: " Мною клянусь".
Слава Богу за Його вірність.
" Отець ваш Авраам прагнув із радістю, щоб побачити день Мій, і він бачив, і тішився.А юдеї ж до Нього сказали: Ти й п'ятидесяти років не маєш іще, і Авраама Ти бачив? Ісус їм відказав: Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є." Вiд Iвана 8:576-‬58
" Бо коли від Закону спадщина, то вже не з обітниці; Авраамові ж Бог дарував із обітниці. Що ж Закон? Він був даний з причини переступів, аж поки прийде Насіння, якому обітниця дана була; він учинений був Анголами рукою посередника." До галатiв 3:18‭-‬19
Авраам хоча і батько євреїв, але Христос - насіння, якому була дана обітниця. Просто, якщо ти народився євреєм, не вийде наслідувати Царство Небесне, але лише тоді, якщо ти приймеш Христа, як свого Господа. Той, кого веде Дух Божий, є Божою дитиною. Авраам постійно розмовляв з Богом і чув Його. І міг виконати те, що хотів від Нього Бог.
Життя віруючої людини поєднане завжди з Христом.  Ісус вирішив усі питання між людиною і Богом, це було підтверджено Іоаном Христителем, який сказав, що "Він бере гріхи цілого світу".
Нам потрібно йти до Бога без почуття вини.
Перед тим як щось робити, потрібно щоб твоя молитва була почута.
Потрібно проговорить Його волю. Ми віримо і тому говоримо. Ми наближаємося до небес таким чином.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *