Учень? Доведи!

"Я — Виноградина, ви — галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви.

Коли хто перебувати не буде в Мені, той буде відкинений геть, як галузка, і всохне. І громадять їх, і кладуть на огонь, — і згорять.

Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, — і станеться вам!

Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої." Іван 15:5-8

Є джерело, через яке Бог виливає на цій землі.

Ніхто не прийде до Батька, окрім як через Христа. Батько бажає наповнювати тебе Своїм життям через Христа. Найцінніше - життя Боже (не фізичне) всередині нас.

Ми змінюємося фізично. Все навколо змінюється. Ця земля потребує реформації, так само як і ми, під впливом Божим.

Наповнюй себе Божим Словом. Це не лише інформація. "Буква без Духу вбиває" - каже Біблія. Нам потрібно джерело живлення, натхнення, мотивація. Людина, як джерело, не досконала. Лише присутність Христа є джерелом життя для нас.

Чим ближче ми будемо до Христа, тим сильнішими ми будемо над обставинами. Згадайте учнів, поряд з якими під час бурі був Христос. Це еталон, як має бути. Якщо ми далекі від Христа, ми можемо наказувати обставинам, але вони нас не слухатимуть.

"Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, — і станеться вам!"

Це слова Того, Хто ніколи не сказав неправди. Це Слово, якого Він планує дотримуватися.

Бог не стирає нашу особистість. Він хоче виконати твої власні бажання. Ми для Нього діти. І Біблія говорить, що Бог ставиться до нас так, як батько до дітей.

Згадайте притчу про блудного сина.

"Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, — і станеться вам!"

Звісно, ми не захочемо злого. Бажання зміняться. Він хоче освятити нас, наповнити Своїм світлом.

Найкоротший шлях, щоб справдилось те, чого ти бажаєш, - це бути поряд з Ним. Не став нічого на Його місце.

Бог не бажає, щоб ми були святі і нещасливі, смурні. Ми ж не хочемо бачити сумними своїх дітей, то тим більше Бог.

Слідуй за Ним - це основне, все інше - буде.

"Через те вам кажу: Не журіться про життя своє — що будете їсти та що будете пити, ні про тіло своє, — у що зодягнетеся. Чи ж не більше від їжі життя, а від одягу тіло?

Погляньте на птахів небесних, що не сіють, не жнуть, не збирають у клуні, та проте ваш Небесний Отець їх годує. Чи ж ви не багато вартніші за них?

Хто ж із вас, коли журиться, зможе додати до зросту свого бодай ліктя одного?

І про одяг чого ви клопочетесь? Погляньте на польові лілеї, як зростають вони, — не працюють, ані не прядуть.

А Я вам кажу, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них."Матвія 6:25-29

Христос має бути на першому місці завжди.

" Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, — і станеться вам!

Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої."

Коли ми саджаємо город, ми хочемо, щоб врожай був великим. Ми хочемо, щоб нам вдалося. Біблія говорить, що Батько прославиться так само. Він хоче, щоб було багато плоду. Якщо ми - жебраки, це не славить Бога.

"Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої."

Сенс учнівства Христа - перейняти спосіб життя. Сенс не у тому, щоб вивчити на пам'ять, сенс у тому, щоб ми Його наслідували,  практикували те, що Він вчив.

Бог бажає, щоб ми були тими, у кого виходить , а не тільки мріють

"Кінець діла ліпший від початку його; ліпший терпеливий від чванькуватого!" Еклезіястова 7:8

На початку вас буде багато, іншими словами, але нагорода - не на початку. Не факт участі приносить нагороду, а факт плоду.

"Кінець діла ліпший від початку його; ліпший терпеливий від чванькуватого!" Еклезіястова 7:8

" А ті, що Христові Ісусові, розп’яли вони тіло з пожадливостями та з похотями. Коли духом живемо, то й духом ходімо!" Галатів 5:24-25

Мова про внутрішню роботу над собою. Одним бажанням вони слідують, а інші відсіюють. Не все, що нам захотілося, варто робити.

У духа є бажання і у плоті є бажання.

"А ті, що Христові Ісусові, розп’яли вони тіло з пожадливостями та з похотями."

Результат Його впливу на нас очевидний і того вартий. Він вартий, щоб ми Його шукали. "Коли духом живемо, то й духом ходімо!" Це ж логічно.

"Хто не зо Мною, той супроти Мене; і хто не збирає зо Мною, той розкидає." Матвія 12:30

Є сенс пірнути з головою, заглибитися у Бога, віддати своє життя Йому назавжди. Є сенс не триматися ні за що, щоб віддати Йому своє життя.

"Хто не зо Мною, той супроти Мене, і хто не збирає зо Мною, той розкидає."

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *