Той, Хто може змінити все.

"Ісус підійшов до них та промовив: «Мені дана вся влада на небі й на землі. Тож ідіть і зробіть учнями всі народи, охрещуючи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа». Матвія 28:18‭-‬19
Той, Хто може змінити все. Той, Хто здатен. Тих, хто бажають змінити все, багато, але хто, дійсно здатен?
«Мені дана вся влада на небі й на землі."
Ми всі зосереджені на смерті Христа. Хрест змінив усе, це правда. І хрест - символ християнства, але Христа на хресті вже немає. Батько Його більше ніколи туди не пошле. Він виконав волю Батька повністю. Місце і час не мають влади над жертвою Христа. Кругом і через роки діє і буде діяти сила жертви Христа.
Його присутність наповнює весь світ. Немає місця, де можна від Нього сховатися. Він - джерело. Ми маємо сповнюватися Ним.
Коли ти хворієш, то визначайся, хто всесильний - хвороба чи Ісус? Кому ми підкоримося? Це і є - наповнюватись Богом.
Християнство - це постійний конфлікт духа і плоті. Ми маємо розуміти, на чий бік ми маємо стати.
"Тому й Бог підніс Його понад усе і дав Йому ім’я, вище від усякого іншого імені, щоб перед іменем Ісуса вклонилося кожне коліно на небі, на землі та під землею і щоб кожен язик визнав, що Ісус Христос – це Господь на славу Бога Отця." Филипʼян 2:9‭-‬11
Бог підніс Його. Христос настільки підкорився Батьку, що погодився прийти на землю як людина і померти на Хресті. Ми лише на небі зможемо це зрозуміти, Хто є Христос і якою великою була Його жертва.
Любов, у моєму розумінні, це такі принципи взаємодії людей, і взагалі, взаємодії у всесвіті, коли ми не руйнуємо один одного, а збудовуємо один одного. Це така сила Божа, яка мала дати людству життя вічне на землі. Але в Едемському саду людина обрала інший шлях. З'явилось "я", тобто, "буде так, як я вирішу".
Любов - це те, що дає нам здатність бути щасливими. Батько дає нам розуміння цього. Христос через любов вмер за нас. Тому Бог звеличив Його понад усе.
"щоб перед іменем Ісуса вклонилося кожне коліно на небі, на землі та під землею"
Ісусом Христом Його можуть назвати всі, а от своїм Господом - ні. Констатувати факт, що Він - обраний, помазаний, - так, а своїм Господом - не кожен може.
І Бог звеличив Христа не тільки в церкві. Він звеличив Його понад усе.
Для чого це? Поки у нас є час, щоб ми могли зробити правильний вибір і назвати Його своїм Господом.
"щоб кожен язик визнав, що Ісус Христос – це Господь на славу Бога Отця."
Поки я не живу так як хоче Бог, поки я не прихожу до Нього і не питаю Його про Його волю до мого життя, я у своєму житті  - сам собі господь.
Я проповідую про те, що інколи, коли ми собі розповідаємо, що Бог не може мені допомогти, бо ми якісь недосконалі, то це не так.  Я хочу навести приклади про те, що робив Христос.
"Адже Він зцілив багатьох, і всі, що мали недуги, тиснулися, аби доторкнутися до Нього. Нечисті духи, коли бачили Його, падали долілиць перед Ним.. » Марка 3:10‭-‬11
Жінка з кровотечею не зупинилася ні перед законом Мойсея, ні перед людськими заборонами, бо вона так сильно потребувала Бога, що Ісус це відчув у великому натовпі. Вона торкнулася Його не своєю рукою, а своєю вірою. Після цього змінилося все її життя.
Був також інший випадок.
"Ісус знову зайшов у синагогу. Там був чоловік із всохлою рукою. Фарисеї уважно стежили за Ісусом, чи зцілить його в Суботу, щоб звинуватити Його. Ісус сказав чоловікові, що мав всохлу руку: «Стань посередині!» Подивившись на них з обуренням та скорботою через впертість їхніх сердець, Він сказав чоловікові: «Простягни руку!» Той простягнув, і його рука була зцілена." Марка 3:1‭-‬3‭, ‬5
Христа не зупиняєь також людське обурення про зцілення у суботу:
" Фарисеї уважно стежили за Ісусом, чи зцілить його в Суботу, щоб звинуватити Його. Потім сказав їм: «У Суботу дозволено робити добро чи зло? Спасати життя чи вбивати?» Але вони мовчали. Подивившись на них з обуренням та скорботою через впертість їхніх сердець, Він сказав чоловікові: «Простягни руку!» Той простягнув, і його рука була зцілена." Марка 3:2‭, ‬4‭-‬5
Ніщо не зупиняє Христа. Не вигадуй, що щось Йому завадить тебе зцілити. Немає того, що Його зупинить. 
Ось що Христос відповів тим, хто намагався Його зупинити:
" Ідіть же й навчіться, що значить: «Милосердя хочу, а не жертви». Бо Я прийшов покликати до покаяння не праведних, а грішників." Матвія 9:13
Ще один приклад:
" І ось прийшла до Нього одна жінка-ханаанеянка з тієї землі. Вона казала благаючи: ―Господи, Сину Давида, змилуйся наді мною! Моя донька одержима злим духом. Але Ісус нічого не відповів їй. Тоді підійшли Його учні та благали Його, кажучи: ―Допоможи їй та відпусти, бо вона йде за нами й кричить. У відповідь Він сказав: ―Я посланий лише до загиблих овець народу Ізраїля. Вона ж, підійшовши, вклонилася Йому та сказала: ―Господи, допоможи мені! Він же відповів: ―Не годиться брати хліб від дітей та кидати щенятам. Проте вона сказала: ―Так, Господи, але й щенята їдять крихти, які падають зі столу їхніх господарів. Тоді Ісус відповів їй: ―О жінко, твоя віра велика! Нехай станеться, як ти бажаєш. І тієї ж миті її донька була зцілена." Матвія 15:22‭-‬28
Цей приклад нас дечому навчає.
Чи треба зупинятися, якщо Христос не відповідає? Ні!  Бо той, хто не припиняє пошуку, не перестає стукати, той знаходить і тому відчинять. - так каже Біблія. Жунку не хвилювало, що відповідає Христос, з ким Він її порівнює, вона хотіла одного - відповіді. І наостанок Він сказав їй: "О жінко, твоя віра велика! Нехай станеться, як ти бажаєш."
"О четвертій сторожі ночі Ісус пішов до Своїх учнів, ідучи по воді. Побачивши, що Він іде по воді, учні жахнулись і з переляку закричали: «Це привид!» Але Ісус тієї ж миті заговорив до них: ―Будьте сміливі! Це Я! Не бійтеся! Тоді Петро сказав у відповідь: ―Господи, якщо це Ти, накажи, щоб я пішов до Тебе по воді! Ісус сказав: ―Іди! І, вийшовши з човна, Петро почав іти по воді до Ісуса. Але, побачивши сильний вітер, злякався, почав тонути й закричав: ―Господи, спаси мене! Ісус, одразу простягнувши руку, схопив його та промовив: ―Маловіре, чому ти засумнівався? Коли вони сіли в човен, вітер стих. Ті, що були в човні, вклонилися Йому, кажучи: «Ти істинно – Син Божий!» Матвія 14:25‭-‬33
Інколи, за власною думкою про себе, ми вважаємо, що Бог не допоможе нам. 
Петро пішов по воді, потім засумнівався у собі і впав, а потім, коли молився і попросив Ісуса про допомогу, Бог по милості Своїй дозволив йому повернутися у лодку. Якою силою? Сила благодаті дала Петру можливість знову піти по воді. Це була Його милість.
Бог приготував для нас не престол суду, а престол благодаті. Петро був з Христом на горі, бачив Його перетворення, чув голос Батька "це Син Мій улюблений", але Петро відрікся від Христа 3 рази, бо злякався людей. Ми, як люди, інакше б себе повели по відношенню до Петра. Після розп'яття Христа Петро також залишив усе і пішов ловити рибу. Не Петро шукає Бога. Ми бачимо, що Бог шукає Петра. Петро має шукати Батька, щоб просити пробачення. Але  Христос робить кроки назустріч Петру. Христос не зрікається Петра.
Можливо, тобі здається, що ти зробив такі кроки, що назавжди відштовхнули Христа від тебе, і що Він відвернувся від тебе назавжди, то знай -  це не так. Так каже Біблія.
Після розп'яття Христа Петро повернувся до своєї професії, намагався зібрати своє життя до купи. Він сідає у лодку і лобить рибу. Він робить те, до чого він звик. Фактично, він повернувся до свого життя по плоті. За нашим поглядом він повністю вийшов з процесу служіння Богу. Ніщо не передвіщало зустрічі з Хритом. Любов Христа стала причиною їх зустрічі.
Якщо ти вважаєш, що Бог не відповідає тобі через важкі ситуації, то ти ще не знаєш Бога. Ти не знаєш, як сильно Він тебе любить.
Бог прийшов не звинувачувати. Він прийшов нагодувати їх. Він Сам приготував їм їжу. Човен причалив до берега і Петро зрозумів, Хто його кличе. Його не стримали якісь людські правила пристойності і він скинув повністю усю одежу, щоб швидше допливти до свого Господа. Коли він вийшов на берег, то був голим. Це була зустріч ніби Адама з Богом. Нічим було прикритися. Прийшов човен і Петро зодягнувсяю
Питання, яке задає Христос тричі Петру: "Ти мене любиш?" Петро тричі відповідає: "Так" і плаче. Його серце розтоплюється, він приймає усім серцем Христа і вже ніколи не зречеться від Христа. Він буде згоден померти за Христа страшною смертю. Він буде згоден піти на страшну смерть так само, як його Вчитель, після тої любові, яку він пережив.
Якщо ти ще не пережив тої любові так само як Петро, яка переконала тебе повністю, я впевнений, у Нього немає окремих улюбленців. Це історія не про апостола Петра
Це історія про Христа і про тебе. Шукай Бога. Якщо ти ніколи не переживав цієї любові
Бог дає переживати Його любов до себе.
Понад людські правила, всупереч моралям, і думкам людей про тебе, Він не відмовиться від тебе. Він дасть тобі кріплення і доказ Своєї любові

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *