Сила праведника

Очі Господні на праведних, уші ж Його — на їхній зойк,  Господнє лице — на злочинців, щоб винищити їхню пам’ять з землі. Коли праведні кличуть, то їх чує Господь, і з усіх утисків їхніх визволює їх. Господь зламаносердим близький, і впокорених духом спасає. Багато лихого для праведного, та його визволяє Господь з них усіх: Він пильнує всі кості його, — із них жодна не зламається! Зло безбожному смерть заподіє, і винними будуть усі, хто ненавидить праведного. Господь визволить душу рабів Своїх, і винні не будуть усі, хто вдається до Нього! Псалмів 33:16-23

Але ж і праведники помирають? І Христос помер на хресті, але чи загинув Христос? Ні.

Господь дивиться на цей світ із позиції вічності. І нам потрібно так само дивитися.

Чи має праведник силу?

Цей світ зневажає нас, атакує нас. Він прагне зруйнувати нашу віру, щоб подолати нас. Нам потрібно бути міцними. Моя особиста віра, яка в мені, перемагає світ.


Хто врятує мене, коли моє життя під тиском?  Моя особиста віра.


Праведник має багато переваг  - так каже Біблія.

Праведники наслідують землю. Всі народи б'ються за землю, а володіти нею будуть праведники.

Це Божа ідея - приватна власність. Ми належимо Йому і ніхто нас з Його руки не вкраде. Господь береже Свого святого.

І в кінці кінців запанує праведність, Божа справедливість.

Стефан, який тільки покаявся, гине за своє переконання, але коли він помирає, то бачить Христа, який стоїть поруч. Стефан отримує спасіння, вічне життя.  Христос має бути поруч з Богом на престолі, але коли помирає Стефан - Він поруч з ним, Він його не кинув.

Що має бути на першому місці мого життя? Влада, майно, популярність чи спасіння? Спасіння. 

Коли ти спитаєш Христа, чи можу я так діяти чи ні? Відповідь має бути із одного запитання - ти не втрачаєш таким чином твоє спасіння? Якщо ні, то дій.

Хто має Сина, той має життя; хто не має Сина Божого, той не має життя. Оце написав я до вас, що віруєте в Ім’я Божого Сина, щоб ви знали, що ви, віруючи в Ім’я Божого Сина, маєте вічне життя. 1 Іван 5:12-13

Якщо я поєднаний з Ісусом Христом, то я продовжу жити далі, моє життя не переривається.

Життя можливе лише у єдності з Богом, бо Він - джерело життя.

1 перевага праведності - життя вічне. 

Псалом Давидів.

Господи, хто може перебувати в наметі Твоїм? Хто мешкати може на святій Твоїй горі? — Той, хто в невинності ходить, і праведність чинить, і правду говорить у серці своїм, Псалмів 14:1-2

З ким буде спілкуватися Бог? Чи ви запросите будь-яку людину у вітальну, чи будете ви сідати за стіл з незнайомими, чужими людьми? Ні

2 перевага праведності - близькість з Богом. 

Лише під натхненням Божим ми здатні чинити правду, діяти мудрістю, говорити істину .

Очі Господні на праведних, уші ж Його — на їхній зойк, Псалмів 33:16

Тому кожен побожний відповідного часу молитися буде до Тебе, і навіть велика навала води не досягне до нього! Псалмів 31:6

Ми потрапляємо у небезпеку, ми молимось і наша молитва приводить до спасіння від небезпеки.

3 перевага праведності

Коли ти живеш як праведник, ти маєш мир і радість у серці.

І оце та відвага, що ми маємо до Нього, — що коли чого просимо згідно з волею Його, то Він слухає нас. А як знаємо, що Він слухає нас, чого тільки ми просимо, то знаємо, що одержуємо те, чого просимо від Нього. 1 Іван 5:14-15

Багато я мав написати до вас, але не схотів на папері й чорнилом. Та маю надію прибути до вас, і говорити устами до уст, щоб повна була ваша радість! 2 Іван 1:12


Ваше відношення до життя буде з радістю. 


І праведний Господом буде радіти, і буде вдаватись до Нього, і будуть похвалені всі простосерді! Псалмів 63:11

Праведник переможе. Він виявиться правим в кінці кінців.

Христос каже: "мир Мій даю Вам, радість Мою даю вам".

Як Христос може зберігати рівновагу, коли Його обманюють, атакують? Бо Він знає, чим все закінчиться.

  Христос каже: "мир Мій даю Вам, радість Мою даю вам".   

Я знаю, що Він сидить на престолі, Він бачить усе, судить усе лице землі. То я, знаючи це, буду спокійним. Він піклується про мене. Я бачу Його руку і Його справедливість. Він учора, сьогодні і повіки Той Самий.

Де взяти сили, щоб мати мир і радість?

Господь на престолі, Він усім керує, Він усе бачить і знає, як усе скінчиться. Чого мені нервувати?

Як праведник я маю ще одну перевагу - вічне життя. 

Якщо я зберігаю праведність, я маю зворотній зв'язок, Він не проігнорує мене.

Чи можу я жити в мирі? Можу. 

Христос спав у лодці, коли була буря і паніка серед Його учнів. Одна лодка і дві різні реакції на ситуацію.

 

За ким ми підемо? Кого визнаємо більшим - турботу, знання цього світу чи знання мого Бога, який тримає усе в Своїх руках.

А всі, хто надію на Тебе складають, хай тішаться, — будуть вічно співати вони, і Ти їх охорониш, і будуть радіти Тобою, хто любить Ім’я Твоє! Псалмів 5:12

Господь обіцяє захист праведнику.

4 перевага праведника - захист і благословіння.

Чи дає нам Господь мудрість? Коли я перестаю чути Бога, мені треба щось з цим робити. Усі, хто керуються Духом Божим, суть Сини Божі - каже Біблія.

Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся! Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. Приповістей 3:5-6

Розум - це досвід, пам'ять. Серце - це підсвідомість. "Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!"

Звертай увагу, якщо на серці думка, яку можливо розум не сприймає, то з тобою спілкується Господь.

"Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх"

А як Господь дивиться на це? Що Він про це думає?

Господь надішле вам допомогу, Він попіклується про це.

5 перевага - мудрість і керівництво.

Я не буду у розпачі, я буду відчувати Його керівництво.

Міцне здоров'я і довголіття. Біблія це обіцяє, але не усім людям. Довголіття очікує не усіх, а спасіння може належати кожному. Апостоли загинули рано, коли прийняли смерть за Христа, Христос помер на хресті, зараз люди гинуть на фронті за своїх рідних, за людей, спасаючи їх від ворога.

Біблія говорить, що праведник живе довше ніж нечестивий.

"Страх Господній примножує днів, а роки безбожних вкоротяться." Приповістей 10:27

Алілуя! Блажен муж, що боїться Господа, що заповіді Його любить! Буде сильним насіння його на землі, буде поблагословлений рід безневинних! Псалмів 111:1-2

Справа ця навіть не тільки про тебе, а й про твоїх нащадків.

Зацвіте справедливий, як пальма, і виженеться, немов кедр на Ливані, — посаджені в домі Господнім цвітуть на подвір’ях нашого Бога, іще в сивині вони будуть цвісти, будуть ситі та свіжі, щоб розповідати, що щирий Господь, моя скеля, і в Ньому неправди нема. Псалмів 91:13-16

Богу потрібні такі люди, які своїм благословенням будуть розповідати про щирість Господа.

Твоє праведне благословенне Богом життя потрібно Богу. Йому потрібні люди, які перемагають зло, які багаті і влаштовані, не відійшли від Бога і звершують своє життя, засвідчуючи про Нього

 

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *