Практика віри

Що відрізняє початківця від майстра?

У майстра багато практики.У нього було багато часу для практики і помилок. Коли ми помиляємося, ми вчимося.


Бог бажає, щоб ми з вами були майстерні у своїй вірі. Христос хвалить людей, які мають велику віру, і засуджує, коли люди не вірять.


Моя віра не має бути незнайомою, або тим інструментом, що я інколи використовую.

А що перед Богом Законом ніхто не виправдується, то це ясно, бо “праведний житиме вірою”. Галатів 3:11

Бог бажає, щоб я щодня використовував віру, щоб вона була справжньою і могла творити небо на землі

І сказав Бог: “Хай станеться світло!” І сталося світло. Буття 1:3

Нам потрібно вчитися у Нього.

Чому ми іноді не можемо розвинути себе у якійсь сфері?

Коли на нас тиснуть, а у нас щось не виходить у навчанні, ми можемо відмовитися від навчання.

Людина обдарована Богом. В світі до потопу люди жили в надзвичайно комфортних умовах. Проте земля сповнювалась беззаконня. Ной в цей час спілкується зі своєю родиною. Вони зайняті однією справою. Будують ковчег в пустелі та підбадьорюють один одного. Тільки Ной у своїй фанатичній вірі з родиною врятувались.

Ми теж маємо свої вузькі кола спілкування. Господь зібрав нас разом.

У чому паралель між ноєм і нами?

Ми маємо залишатись разом і формувати своє коло спілкування,  що чинитиме на нас певний вплив. Бог бажає, щоб у церкві формувалась певна атмосфера, що спонукатиме нас робити кроки віри.

Ми усі помиляємося у житті багато разів, але від інших ми критично сприймаємо помилки.

"І сказали апостоли Господу: “Додай Ти нам віри!” А Господь відказав: “Коли б мали ви віру, хоч як зерно гірчичне, і сказали шовковиці цій: “Вирвися з коренем і посадися до моря”, — то й послухала б вас!” Луки 17:5-6

Проблема не у кількості, а у тім, що Ви з цим робите. Ви ж нічого не робите. Віру треба використовувати і вживати ту міру віри, яку ти маєш і вона буде зростати.

Віра зростає не швидко. 

Ізраїль молився за визволення, яке прийшло набагато пізніше.  Інколи Слово Боже звершується миттєво, а інколи це триває певний час.

“Ото Мій Отрок, що Я вибрав Його, Мій Улюблений, що Його полюбила душа Моя! Вкладу Свого Духа в Нього, — і Він суд проголосить поганам. Він не буде змагатися, ані кричати, і на вулицях чути не буде ніхто Його голосу. Він очеретини надломленої не доломить, і ґнота догасаючого не погасить, поки не допровадить присуду до перемоги… І погани надіятись будуть на Ймення Його!” Матвія 12:18-21

Критики і засудження вистачає у цьому світі.

Церква має бути середовищем, у якому людина завжди відчуває себе люблячою.

Виходити з церкви люди мають з більшою вірою, з впевненістю, що отримають від Бога підтримку і допомогу. 

І ось жінка одна хананеянка, із тих околиць прийшовши, заголосила до Нього й сказала: “Змилуйся надо мною, Господи, Сину Давидів, — демон тяжко дочку мою мучить!” А Він їй не казав ані слова. Тоді учні Його, підійшовши, благали Його та казали: “Відпусти її, бо кричить услід за нами!” А Він відповів і сказав: “Я посланий тільки до овечок загинулих дому Ізраїлевого”… А вона, підійшовши, уклонилась Йому та й сказала: “Господи, допоможи мені!” А Він відповів і сказав: “Не годиться взяти хліб у дітей, і кинути щенятам”… Вона ж відказала: “Так, Господи! Але ж і щенята їдять ті кришки, що спадають зі столу їхніх панів”. Тоді відповів і сказав їй Ісус: “О жінко, твоя віра велика, — нехай буде тобі, як ти хочеш!” І тієї години дочка її видужала." Матвія 15:22-28

Справжня велич і благословіння церкви - це, коли ми надихаємо у вірі інших.

Браття, як людина й упаде в який прогріх, то ви, духовні, виправляйте такого духом лагідности, сам себе доглядаючи, щоб не спокусився й ти! Носіть тягарі один одного, і так виконаєте закона Христового. Галатів 6:1-2

Людину, яка виправляє іншу, спокушає гординя. Ти можеш подумати, що ти кращий, коли не допустив таку помилку, як інший.

Біблія говорить: "ви, духовні, виправляйте такого духом лагідности, сам себе доглядаючи, щоб не спокусився й ти!"

Воля диявола, щоб той, хто наставляє, відчував своє приниження, а той, кого наставляють, відчував себе приниженим.

"Коли бо хто думає, що він щось, бувши ніщо, сам себе той обманює. Нехай кожен досліджує діло своє, і тоді матиме тільки в собі похвалу, а не в іншому! Бо кожен нестиме свій власний тягар! Галатів 6:3-5

Люди, що тебе оточують, чекають від тебе віри, підтримки, слів натхнення, інколи - слів терплячого мовчання, для того, щоб зрозуміти, що праведник сім разів впаде і підніметься.

Коли Христос говорить, щоб витягли спочатку бревно із свого ока, то називає його лицеміром (лицемір - це актор, той хто прикидається, декламатор).

Я хочу бути справжнім.

Для цього потрібно починати з себе.

Що у тебе з серцем? Який твій курс? Коли ти зробиш все, що запланував? Тоді у нас буде бажання допомогти людині, а не вчити.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *