Як не захитатися. 2 частина

Хто з нас бажає бути людиною, яка не захитається повіки?
"Псалом Давидів. Господи, хто може перебувати в наметі Твоїм? Хто мешкати може на святій Твоїй горі?... Хто чинить таке, ніколи той не захитається!" Псалми 15:1‭, ‬5
Це людина, яка оселилася в Божій присутності. Ті, хто біля Господа перебува.nm весь час. Ті, хто так чинить, не захитається повіки.
Якщо ми хочемо залишитися людьми світла, нам потрібно чинити те, про що каже цей псалом.
Що ж я маю робити? 
"Той, хто в невинності ходить, і праведність чинить, і правду говорить у серці своїм," Псалми 15:2
Ми -люди. Ми спершу звертаємо увагу на те, що бачимо. Чи можемо ми робити це власними силами - "у невинності ходити, і праведність чинити, і правду говорити у серці своїм" - навіть у ситуаціях, які дратують? Чи наша природа надихає нас робити завжди справедливо і праведно? Чому Господь іноді допускає, щоб нам було соромно за себе?
Сором - це щеплення від гордині.
"Хто думає, що стоїть, бережись, щоб не впасти" - каже Павло.

1. "І правду говорить у серці своїм" .

Наше християнство починається з цього. Я маю навчитися розмовляти з собою чесно. Той, хто судить сам себе, не буде судимий Господом. Ми маємо бути відвертими із самими собою. Немає ідеальних людей. Іноді, позбувшись явних гріхів, людина на цьому зупиняється. А що до тих, які бачить лише Господь?
Будь відвертим. Якщо тебе щось спокушає, скажи про це Господу, попроси Його про допомогу.
Хто може перебувати в наметі Твоїм? Хто мешкати може на святій Твоїй горі?

2."Той, хто не обмовляє своїм язиком, і злого не чинить для друга свого, і свого ближнього не зневажає!"

Псалми 15:3. Ми маємо навчитися говорити істину в життя інших і ставити межу того, що ми слухаємо від інших.
Сказати про людину злу річ, коли вона не чує, це не пуста річ. Мої слова впливають на мої обставини і мою реальність. Навіть, якщо ти роздратований, закрий свої вуста, щоб не наговорити лишнього. Ти ж хочеш не захитатися повіки?
Господь - Свідок твоїх слів. Бережи своє серце, бо з нього джерело твого життя 

3."Обридливий погорджений в очах його, і він богобійних шанує, присягає, для себе хоча б і на зло, і дотримує"

Псалми 15:4. Погорджений в очах його - є обридливим. Господь обирає людей, які присвятили себе Йому, які мають собі взірця - Господа.
Що змушує нас заздрити людям, які успішніші нас? Якщо там є зраджена совість, це обридливо має бути для тебе.
"Він богобійних шанує." - Таких треба ще пошукати. Це не ті люди, що на поверхні. Ми не закладаємо подвійні стандарти у своєму серці.
"Для себе хоча б і на зло, і дотримує;" Псалми 15:4
Вірність важливіша за прибуток. У іншому перекладі мається на увазі, що якщо це навіть ти з цього не отримаєш прибутку, будуть збитки, але ти дав слово, то краще його дотримати.
Ти отримаєш прибуток від Господа.
"Хто не дає свого срібла на лихву, і не бере на невинного підкупу." Псалми 15:5
Якщо ти грошима береш участь у нечистивій справі, це твій вибір майбутнього. Чому все гниле усередині нашої країни, бо все купляється і все продається. Де взяти людину принципову? Бог буде найперше шукати у Церкві. Корупція в країні - це питання твоїх компромісів і твоєї совісті. Зроби те, що від тебе залежить. Чому Ангели прийшли в Соддом і Гомору, які були пізніше знищені? Бо було за ким.
Давид оспівує людину, яка конфліктує з сучасним для Давида світом. Східна мудрість заключається у тому, що хто хитріший, той і кращий. Вони захищали лише власний інтерес. І зараз ці народи зникли. Єдина пам'ять про них є у Біблії.
Найважче визнати правду про самого себе. Це як аналізи, які не завжди говорять про наше здоров'я.
 "Блаженні голодні та спрагнені правди (справедливості), бо вони нагодовані будуть." Вiд Матвiя 5:6
Давид змальовує людину, яку на той час було не знайти, це було рідкістю і винятком. І ці вірші Давида і Слова Христа перекликаються між собою.
Фактично Христос говорить, що краще буде тим, хто прагне і жадає справедливості.
Я довіряю Христу, а не тим, хто каже, що бути чесним невигідно, а шукати справедливості марно.
Христос прийшов з неба, Він не обмежений часом і знає, чим все скінчиться. Христос каже "Блаженні голодні та спрагнені правди (справедливості)."
До речі, тут написано шукайте не справедливості людської, а справедливості Божої. Завжди її шукай. Це благословить тебе. Я вірю в це, бо Сам Господь буде нашим Царем і Правителем. Будь вірний справедливості Божій.
Справді важливо - це зберегти своє серце.
Я не вірю в те, що чесні, справедливі люди будуть у програші, бо у цьому - честь Бога.
Чи дав Господь розтоптати життя Іова, Давида, Петра, чи Свого Сина? Бог дасть тобі надприродню силу і здібність перемогти. Я будую своє життя за цими законами і вони зроблять мене непохитним.
Якщо Ісаак, який пас овець усе життя, а потім посіяв жито і мав 100-кратний врожай, то я знаю, Хто за цим стоїть і усі потім це зрозуміли, що за ним стояв Господь.
Не можна бути принциповим, чесним і втриматися на шляху праведності без Духа Святого.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *