Коли зруйновано фундамент

"Для дириґента хору. Давидів. Я надіюсь на Господа, — як же кажете ви до моєї душі: “Відлітай ти на гору свою, немов птах?” Бо ось нечестиві натягують лука, міцно ставлять стрілу свою на тятиву, щоб у темряві до простосердих стріляти… Як основи зруйновано, — що тоді праведний зробить? Господь у святім Своїм храмі, Господь — престол Його на небесах, бачать очі Його, повіки Його випробовують людських синів! Господь випробовує праведного, а безбожного й того, хто любить насилля, — ненавидить душа Його! Він спустить дощем на безбожних горюче вугілля, огонь, і сірку, і вітер гарячий,— це частка їхньої чаші . Бо Господь справедливий, кохає Він правду, — праведний бачить обличчя Його!" Псалмів 10:1-7

Через певний час правда отримає перемогу. Боже насіння правди завжди проростає і перемагає темряву.

"Як основи зруйновано, — що тоді праведний зробить?" Ми  - праведні, отримали праведність як дар.

"А з Нього ви в Христі Ісусі, що став нам мудрістю від Бога, — праведністю ж, і освяченням, і відкупленням,"  1 Коринтян 1:30

Ти сам вирішуєш, чи посвятити життя Богу чи ні.

"Як основи зруйновано, — що тоді праведний зробить?"

Якщо зруйнований фундамент будівлі, що робити? Розібрати (повалити) старі стіни і закласти новий фундамент. У будівлі є сама важлива частина - фундамент.

Якщо зруйновано фундамент переконань? Починається депресія. Хіба більшість з нас не так прийшли до Бога?

Що є підгрунтям нашого життя? Правда і віра.

"Тож не відкидайте відваги своєї, бо має велику нагороду вона.  Бо вам терпеливість потрібна, щоб Божу волю вчинити й прийняти обітницю. Бо ще “мало, дуже мало, і Той, Хто має прийти, прийде й баритись не буде!” А “праведний житиме вірою”. І: “Коли захитається він, то душа Моя його не вподобає”. Ми ж не з тих, хто хитається на загибель, але віруємо на спасіння душі." Євреїв 10:35-39

Прихід Христа займе певний час, але не залишайте впевненість Вашу. Господь обіцяв покарати темряву, і декому здається, що Господь запізнюється, але Він іде у Своєму ритмі. І нам потрібно погодитися з Його часом.

"Бо ще “мало, дуже мало, і Той, Хто має прийти, прийде й баритись не буде!”


Він обрав час, і цей час буде найдосконалішим моментом. Це трапиться тоді, коли настане повнота часу. Будемо довіряти Йому і очікувати.


" А “праведний житиме вірою”. І: “Коли захитається він, то душа Моя його не вподобає”". "А якщо кому з вас не стачає мудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, — і буде вона йому дана. Але нехай просить із вірою, без жадного сумніву. Бо хто має сумнів, той подібний до морської хвилі, яку жене й кидає вітер. Нехай‑бо така людина не гадає, що дістане що від Господа. Двоєдушна людина непостійна на всіх дорогах своїх." Яков 1:5-8

Чи можна бути впевненим у хвилі? Ні. Змінився вітер чи течія, змінилася і хвиля." Нехай‑бо така людина не гадає, що дістане що від Господа. Двоєдушна людина непостійна на всіх дорогах своїх."

Що робить Христос у часи випробувань? Нам потрібно дивитись на Нього і з Нього брати приклад. Христос у час випробування іде в пустелю, в Гефсиманський сад для спілкування з Батьком. Він не йшов відпочити, Він йшов молитися.

Коли Христа арештували, учні розбіглися, бо у них не було впевненності, не було правди і віри.

Коли зруйновано фундамент, що робити? 

Ісус жив у тілі, Він не бачив фізичними очима Батька, так само як і ми. Він усамітнюється, щоб шукати Батька, Він йде спілкуватися з Батьком.

"І Він розповів їм і притчу про те, що треба молитися завжди, і не занепадати духом," Луки 18:1

Біблія говорить, що належить нам завжди молитися і не впадати у відчай, смуток, розпач.

"Двоєдушна людина непостійна на всіх дорогах своїх." Праведний має будувати фундамент, якщо розуміє, що основа зруйнована. "Як основи зруйновано, — що тоді праведний зробить?" Псалмів 10:3

Ми бачимо як Ісус йде в Гефсиманію, шукає Батька, краплі крові виступають на Його чолі, і нарешті Він проголошує: "не Моя воля, а Твоя хай буде" .

Ми маємо наслідувати, відзеркалювати Христа, щоб відображати Його у своєму житті.


Чому Ісус перебуває в пустелі 40 діб? Він не повернувся з пустелі, поки не був переконаний, у тому, що Він правильно робить.

Він повернувся з пустелі у силі Духа.


Він молився - до відповіді від Бога. 

Біблія говорить, що не кількість молитов прославить Батька, а плід прославить Батька. 

Христос не повертається з пустелі, доки не отримує відповіді. Він повертається впевнений (не самовпевнений). Він повертається у силі Духа.

Христос іде на гору і не спускається, доки не отримує відповіді від Батька.

Він спілкується з Мойсеєм та Іллею, і після зустрічі з Богом Він змінюється так, що це помітили учні. Він спускається у силі Духу. Після цього до Нього приводять хлопчика, якого Він зцілює. Він говорить їм, що питання (чому не зцілився хлопець через їхню молитву) у внутрішньому стані. Ісус каже, що внутрішній стан змінюється в процесі посту і молитви, щоб стояти міцно для спасіння душі.

Біблія говорить про Іллю, що він був такий самий людина як і всі. Той самий пророк, який звів вогонь з неба, той самий, перед яким десятки тисяч людей упали на коліна і сказали "Господь є Бог!", той самий пророк на наступний день каже: "хочу вмерти" . Бо він був подібний до звичайних людей, але як помолився, то дощу не було на землі три з половиною роки:

"Ілля був такою ж людиною, як і ми з вами. Він палко молився, щоб дощ не падав на землю, і дощу не було на землі три з половиною роки. Потім він знову помолився, і з неба пішов дощ, і земля знову почала давати врожай." Якова  5:17-20.

Якщо ти скажеш: "Так то ж Ілля! Він був пророком." Ти робиш не вірний акцент.  Акцент - не на пророку. Бо Біблія говорить: "Ілля був такою ж людиною, як і ми з вами." Акцент - на молитву. Біблія каже про молитву,  що все може молитва віруючого.

На чиє слово ти можеш спертися? Є Лише Бог. 

Людина, яка не хитається лише увійде до Царства Небесного. Для цього потрібні особисті стосунки з Богом. Ісус теж не з першого разу отримує відповідь. У Гефсиманїї Він молиться 3 рази і вже на 3й раз повертається з впевненістю.

Ми йдемо до Бога, щоб отримати впевненість, щоб будувати життя на скелі, щоб бути людиною, яка визначилася, Кого вона чекає.

Саме це є віра.

Віра - впевненість у тому, що не бачать твої фізичні очі, коли ми здійснюємо те, що очікуємо.


Міцним праведника робить фундамент, побудований на скелі. Лишаємося у пошуку Бога, у молитвах до Бога. 


 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *