Фактор часу

Наскільки важливий у стосунках з Богом фактор часу?

Церква - це тіло Христа. Побудова тіла людини відзеркалює сутність церкви. Ритм у тілі важливий. Якщо серцебиття порушено, людина ні про що інше не думає, як вирівняти дихання. Так само і ритм дихання, ритм харчування, ритм відпочинку. У відчуттях ритм також важливий. Скажіть "я тебе кохаю" через 3 роки, то знайдеться хтось більш кмітливий за вас.

Відчуття часу важливе для нас. Для нашого Творця також важливий фактор часу. Павло каже:

"Тому полишімо початки науки Христа, та й звернімося до досконалости, і не кладімо знову засади покаяння від мертвих учинків та про віру в Бога," До Євреїв 6:1

" Сьогодні день сприятливий для спасіння"

Хтось намагався поставити на паузу покликання Христа. Начебто, людина "розуміє", що Христос прийшов невчасно. Коли Господь торкається твого життя, це завжди вчасно. Останнє слово - за Господом. Якщо ти відкладеш, воля Божа не буде завершена. І найбільше постраждаєш від цього ти.

"З острахом і тремтінням звершуйте ваше спасіння" - говорить Біблія.

"Давидів. Благослови, душе моя, Господа, і все нутро моє святе Ймення Його! Благослови, душе моя, Господа, і не забувай за всі добродійства Його!" Псалми 103:1‭-‬2

Благослови і не забувай!

Подяка від людей мотивує нас робити добрі вчинки і надалі. Я закликаю вас дякувати Богу.

"Всі провини Твої Він прощає, всі недуги твої вздоровляє. Від могили життя твоє Він визволяє, Він милістю та милосердям тебе коронує. Він бажання твоє насичає добром, відновиться, мов той орел, твоя юність! Господь чинить правду та суд для всіх переслідуваних." Псалми 103:3‭-‬6

Наші обставини не мають руйнувати Божий авторитет. Живий Бог, якщо він у Твоєму серці, відвоює тебе у темряви, витягне тебе.

Господь чинить правду та суд для всіх переслідуваних. Ніхто, хто чинить правду та суд і приходить до Бога, не буде осоромлений.

Ми маємо говорити про це вголос, щоб інші чули і були вмотивовані почути відповідь від Бога.

"Він бажання твоє насичає добром, відновиться, мов той орел, твоя юність! Господь чинить правду та суд для всіх переслідуваних."

Бога можна знати по-різному. Сусіди можуть бачитися раз на місяць чи рік. Вони мало знають один одного, хоча й знайомі. Так само може стати у стосунках із Богом. На близькі стосунки впливає те, що тут написано :

" Він дороги Свої об'явив був Мойсеєві, діла Свої дітям ізраїлевим." Псалми 103:7

Дороги і діла Свої показав їм.

Є й інший переклад - "наміри, бажання". Наміри - це не звершені справи. Не завжди народ Божий розумів наміри Божі.

"А Мойсей узяв намета, та й нап'яв його поза табором, далеко від табору, і назвав його: скинія заповіту. І бувало, кожен, хто шукав Господа, входив до скинії заповіту, що поза табором. І бувало, коли виходив Мойсей до скинії, то підводився ввесь народ, і ставали кожен при вході свого намету, і дивилися за Мойсеєм, аж поки він не входив до скинії. І бувало, коли входив Мойсей до скинії, то сходив стовп хмари, і ставав при вході скинії, та й говорив Бог із Мойсеєм. І ввесь народ бачив стовпа хмари, що стояв при вході скинії. І ввесь народ підводився, та й вклонялися, кожен при вході намету свого. І говорив Господь до Мойсея лице в лице, як говорить хто до друга свого. І вертався він до табору, а слуга його, юнак Ісус, син Навинів, не виходив із середини скинії." Вихід 33:7‭-‬11

І після цього зрозуміло, чого саме Ісус Навин був наступником Мойсея. Він жив у присутності Бога. Ісус переживав присутність Божу.

У Мойсея була домівка але чомусь потрібно було вийти за стан. Усамітнення - це дуже важливий фактор. Це було також важливо і для Мойсея. І Бог реагував на таку посвяту з боку Мойсея - Бог приходив у стовпі і розмовляв з ним.

Це шлях до вашого спасіння. Мойсей поруч з Богом, усі інші - далеко. У всесвіті дуже багато тих, хто вірить, що Бог є, але не це змінює твоє життя. Давид розумів це і просив :

" Не відкинь мене від Свого лиця, й не бери Свого Духа Святого від мене." Псалми 51:11

Основне - не бери Свого Духа Святого від мене.

Спасіння - це сама персональна річ у нашому житті. Це момент, коли Ісус подивиться тобі в очі.

Не тільки Мойсей міг заходити у Скінію:

"кожен, хто шукав Господа, входив до скинії заповіту," але Біблія не описує нікого, хто хотів би зайти туди і шукати Бога. Для них достатньо було бути у натовпі. Але так це не працює.

Щоб Бог почав щось робити у твоєму житті, натовпу недостатньо, має бути Господь і я особисто.

" І говорив Господь до Мойсея лице в лице, як говорить хто до друга свого. І вертався він до табору, а слуга його, юнак Ісус, син Навинів, не виходив із середини скинії. І сказав Мойсей до Господа: Дивися, Ти говориш мені: Випровади цей народ, а Ти не дав мені знати, кого зо мною пошлеш. А Ти сказав був: Я знаю тебе на ім'я, а також знайшов ти милість в очах Моїх. Тож тепер, коли знайшов я милість в очах Твоїх, об'яви ж мені дорогу Свою, і я пізнаю, як знайти милість в очах Твоїх. І побач, бо цей люд то народ Твій. А Він відказав: Сам Я піду, і введу тебе до відпочинку. І сказав він до Нього: Коли сам Ти не підеш, то не виводь нас ізвідси." Вихід 33:11‭-‬15

Мойсея турбує присутність Бога. Він знав, що бажає зробити Бог. Одкровення - це коли тобі щось сказав Бог.

Слово Боже, коли приходить, змінює нас.

" І він вернув мене до дверей храму, аж ось виходить вода з-під порога храму на схід, бо перед того храму на схід. А вода сходила здолу, з правого боку храму, з півдня від жертівника. І він випровадив мене в напрямі брами на північ, і провів мене навколо зовнішньою дорогою до зовнішньої брами, дорогою, зверненою на схід; і ось вода виприскувала з правого боку. І вийшов цей чоловік на схід, а шнур був у його руці, і він відміряв тисячу ліктів, і перепровадив мене водою, водою по кістки. І відміряв ще тисячу, і перепровадив мене водою, водою по коліна; і відміряв ще тисячу, і перепровадив мене водою по стегна. І відміряв він ще тисячу, і був потік, якого я не міг перейти, бо стала великою та вода на пливання, потік, що був неперехідний. І сказав він мені: Чи ти бачив це, сину людський? І повів мене, і вернув мене на берег цього потоку. А коли я вернувся, то ось на березі потоку дуже багато дерев з цього й з того боку. І сказав він до мене: Ця вода виходить до східньої округи, і сходить на степ, і сходить до моря, до води солоної, і вздоровиться вода. І станеться, всяка жива душа, що роїться скрізь, куди приходить той потік, буде жити, і буде дуже багато риби, бо ввійшла туди та вода, і буде вздоровлена, і буде жити все, куди пройде той потік." Єзекiїль 47:1‭-‬9

Є потік, який тече від храму. Він оживлює усе, чого торкається. Після приходу Христа, ми розуміємо, що питання не у фізичному храмі і фізичній воді. Він взагалі сказав про фізичний храм наступне:" Я зруйную цей храм і за 3 дні збудую його". Щоб цей потік наповнив тебе, недостатньо одного кроку. Потрібно йти за потоком постійно. Йди далі. Коли ти почав, то лише торкався Бога, і відчував Його руку. Йди далі.

Нам хочеться чарівну пігулку. Але це не буде так. Нам би хотілося за три кроки зануритися, але ми не змінюємося миттєво. Він може так занурити нас, але ми не змінимося миттєво, це результат накопичення.

1000 кроків, а потім ще 1000 кроків, а потім ще... І настане момент коли потік підхоплює тебе і пливти вже легше чим йти. Коли Духу Святого вже так багато, що Він підхоплює мене і несе. Я маю робити 1000 кроків, а потім ще 1000 кроків, а потім ще...це точно змінить мене, але тоді коли накопичеться в мені.

Досягає результату той, хто йде.

Чи відчуєш ти це? Ні, але ти побачиш результат. Молитва без Бога не працює, Він - натхнення наших молитв. Коли ми молимось за Його волею, то знаємо, що отримаємо відповідь.

Ми маємо замислитись про наші стосунки з Богом, наскільки ми близькі, на якому місці Він в нашому житті. Це шлях, а не осуд. Немає сенсу осуджувати, якщо нічого не зміниться, але є шлях, ідучи яким ми можемо побачити реальність Бога в нашому житті. Є Той, Хто змінює мене крапля за краплею, вода Божа очищує бруд з мого життя, очищує та змінює.

Ця проповідь не про засудження, а про шлях, дорога відкрита. Ми розуміємо, що нам треба робити. Має бути час та місце, яке я відділяю для Ннього. Має бути щось поза станом, не "серед нас", а там де "нас" нема, де ми особисто з Богом. І тоді Він змінить усе. Нехай маса Його присутності перетвориться на якість змін у твоєму житті.

В Нього є достатньо сили та терпіння, Йому потрібно просто дозволити бути в твоєму житті. Якщо я відчуваю його присутність "лише по п'яти" але йду - присутність збільшиться.

Довіряй та йди. Нехай не лише у Мойсея буде скінія  зібрання. Нехай не лише Ісус йде на гору. Нехай не лише учні постяться, а кожен з нас.

 

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *