До Ангола Церкви напиши

"І до Ангола Церкви в Лаодикії напиши: “Оце каже Амінь, Свідок вірний і правдивий, початок Божого творива: Я знаю діла твої, що ти не холодний, ані гарячий. Якби то холодний чи гарячий ти був! А що ти літеплий, і ні гарячий, ані холодний, то виплюну тебе з Своїх уст… Бо ти кажеш: “Я багатий, і збагатів, і не потребую нічого”. А не знаєш, що ти нужденний, і мізерний, і вбогий, і сліпий, і голий! Раджу тобі купити в Мене золота, в огні перечищеного, щоб збагатитись, і білу одежу, щоб зодягтися, і щоб ганьба наготи твоєї не видна була, а мастю на очі намасти свої очі, щоб ба чити. Кого Я люблю, тому докоряю й караю того. Будь же ревний і покайся! Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною. Переможцеві сісти Я дам на Моєму престолі зо Мною, як і Я переміг був, і з Отцем Своїм сів на престолі Його. Хто має вухо, хай чує, що Дух промовляє Церквам!” Об’явлення 3:14-22

"Ангел" перекладається як "посланник", "вісник", "гонець".

Ангел, якому направлено послання, десь серед нас. Це слово вжито до людини яка поставлена у церкві на землі серед людей, яка очолює церкву. Це той, кого послав до людей Господь.

Є перелік дарів служіння. Чому пастор є серед дарів служіння?  Бог по особливому звертається до того, хто на чолі зібрання. Бо пастор не має бути випадковою людиною.

Як у тілі людини все є необхідним, так і в тілі Христа - люди не є випадковими.

"Свідок вірний і правдивий" - Він свідчить про те, що справді знає і бачив.

"початок Божого творива" - тут стоїть слово початок - "архі" — префікс, за допомогою якого виражають найвищий ступінь ознаки, що міститься в другій частині слова; значенням наближається до "дуже". Це означає з грецької "початок, основу, походження, першоджерело і те, з чого все бере початок". Початок всього творіння всесвіту. В одному з перекладів - Володар творіння Божого. Христос - Початок Божого творіння, але Він не з цього переліку. Він народжений Богом. Він був тоді, коли ще жодного творіння не було.

"Я знаю діла твої, що ти не холодний, ані гарячий. Якби то холодний чи гарячий ти був!" Діла. Тут не сказано про наміри чи переконання.

Віра, яка складається із вчинків є мірилом, яким Господь зважує наше життя. 

"Якби то холодний чи гарячий ти був! А що ти літеплий, і ні гарячий, ані холодний, то виплюну тебе з Своїх уст"

Хто це зробить? Чи я сам, чи це Господь "виплюне тебе з Своїх уст"? Він. 

Ти ще не всередині Христа, ти начебто зробив крок назустріч Христу, але не розчинився в Ньому. Якщо ми бажаємо стати Тілом Христа, ми не збережемо себе. Не залишайся у не визначеному стані. Займи позицію. Ти з Богом? Тоді давай працювати.

Як у сім'ї не погоджуються на стосунки просто друзів, так і Господь не бажає лишатися з тобою просто друзями. Або ти у Його Тілі, або ти Його ворог

"Бо ти кажеш: “Я багатий, і збагатів, і не потребую нічого”. А не знаєш, що ти нужденний, і мізерний, і вбогий, і сліпий, і голий!" Фактично Господь каже, що ти знаходишся у неадекватному стані - ти кажеш, що багатий, а сам бігаєш нужденний і голий.

В очах Господа ти: "нужденний, і мізерний, і вбогий, і сліпий, і голий!", а у своїх очах, ти: “багатий, і збагатів, і не потребую нічого”.

"Раджу тобі купити в Мене золота, в огні перечищеного, щоб збагатитись, і білу одежу, щоб зодягтися, і щоб ганьба наготи твоєї не видна була, а мастю на очі намасти свої очі, щоб бачити."

Купити - слово не випадкове. Купити, це не задаром, це обмін. Ти щось віддаєш, і на заміну щось отримаєш. Господь перелічує - золото, одяг і мазь. А що ти маєш віддати?

Якщо б Господь сказав десятину, то це було б дуже легко. Але Господь каже: "ідіть купляйте у Мене без золота і срібла". А що тоді ми можемо віддати, якщо не гроші? Ми можемо віддати Йому своє життя. Павло каже :

"Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу" До римлян 12:1

Підкорися Йому. І Він почне тебе зцілювати, щоб твої очі відкрилися. 

"Кого Я люблю, тому докоряю й караю того. Будь же ревний і покайся!* це не кара, а викривання гріху, якщо людина заблукала - відкривання очей.

Любов Божа у тому, що Він прикладає до нас руку, але не для побиття, а для покаяння. Він не б'є нас, а дисциплінує.

"Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною." Це перекликається з тим, що купи у Мене без золота. "Я стою і стукаю", щоб попередити і захистити, щоб направити, щоб допомогти.

Ті, хто вечеряють щодня з Христом, живуть найкраще усіх. Він весь час поряд. 

"Переможцеві сісти Я дам на Моєму престолі зо Мною, як і Я переміг був, і з Отцем Своїм сів на престолі Його."

" Хто має вухо, хай чує, що Дух промовляє Церквам!” 'ті, хто просто чує. Є ті, хто чує і слухається, і є ті у церкві, хто навіть і не чує.

Нам потрібно чути Його і підкорятися.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *