Мати справу з Богом

Що означає мати справу з Богом? Христос попереджав про вузькі ворота. Це ніби протиснутися у двері метро у годину пік. У вузькі двері треба тиснутися. "Вузькі двері" - це те, що вони мають якісь вимоги, "вузькі двері" щось вимагають від тебе.

Якщо ти бажаєш знайти шлях до спасіння, ти змушений будеш прилаштовуватися.

"Від днів же Івана Христителя й досі Царство Небесне здобувається силою, і ті, хто вживає зусилля, хапають його." Матвія 11:12

Ти маєш щось робити через силу. Потрібно прикладати зусилля стосовно себе. Це - Слова Христа. "Від днів же Івана Христителя й досі", до цього часу, поки ти живеш.

Царство Небесне - це шанс і можливість, це не" гуманітарна допомога ". Царство Небесне вимагає посвячення.

Бог вимагає від нас сфокусованності, самообмеження, щоб наше ходіння з Ним, було нам на добро. Не Він готує нас, бо тоді тобі не сподобається. Ти сам маєш готувати себе.

Христос змальовує нам шлях до спасіння. Це швидше приведе тебе до відповіді. Ти непросто так відкладаєш щось зі свого життя, ти обмежуєш, щоб скоріше прийти до відповіді. Обмеження себе ведуть нас коротким шляхом.

Якщо я буду прикладати зусилля, які Він вимагає від мене, це докорінно змінить моє життя.

Коли людина переходить у життя вічне не підготовлена, їй не має що пред'явити Богу. Бог питає :"чому ти не у святковій одежі?"

Якщо людина змагається, а не виконує правила, то не отримає нагороду.

Там не буде нікого випадкового. Там будуть лише свої, ті, хто робив зусилля до себе, лише ті, які були посвячені.

"“Хто має вухо, хай чує, що Дух промовляє Церквам: переможець не буде пошкоджений від другої смерти”. Об’явлення 2:11

" Переможець зодягнеться в білу одежу, а ймення його Я не змию із книги життя, і ймення його визнаю перед Отцем Своїм і перед Його Анголами." Об’явлення 3:5

Кого перемагає? Себе.

Іаков боровся з Богом, бо хотів лишитися таким як є. А Бог його просто доторкнувся, змінивши його назавжди. Йому потрібно було боротися не з Богом, а з собою.

".. ймення його Я не змию із книги життя," Уявіть, будуть ті, кого спочатку записали, а потім витерли, змили з книги життя.

".. і ймення його визнаю перед Отцем Своїм і перед Його Анголами." Фактично, Ісус каже, що Він представить, назвавши по імені тебе Батьку і Його Ангелам".

Він визнає перед Батьком. Усі цього хочуть, але не усі будуть визнані.

" Переможець наслідить усе, і Я буду Богом для нього, а він Мені буде за сина!" Об’явлення 21:7

Нічого не залишиться того, чого ти не отримаєш, але треба прикласти зусилля.

" “А лякливим, і невірним, і мерзким, і душогубам, і розпусникам, і чарівникам, і ідолянам, і всім неправдомовцям, — їхня частина в озері, що горить огнем та сіркою”, а це — друга смерть!" Об’явлення 21:8

Боягуз - це людина, яка знала і не наважилася.

Таких людей, які практикують Слово Боже у своєму житті, не багато. Тримайся за них.

Коли ти дивишся на людину за її вчинками, то є багато людей, які є пройдисвіти. Вони не практикують Слово.

Ми маємо зберегти спасіння. Ми маємо звершити свій шлях спасіння. І якщо поруч така людина - це добре для нас - яка переборює свій страх, прикладає зусилля.

Яка має бути церква? Ліхтар у темряві - це орієнтир, джерело світла, а з другої сторони, потрібно загасити, щоб не заважало. Тому церква може стати "прийнятною".

Спасіння вимогливе, воно вимагає певної поведінки, твого постійного зусилля, твого посвячення.

"І стався був голод у Краї. І зійшов Аврам до Єгипту, щоб там перебути, бо голод у Краї тяжкий став. І сталося, як він близько прийшов до Єгипту, то сказав був до жінки своєї Сари: “Отож‑то я знаю, що ти жінка вродлива з обличчя. І станеться, як побачать тебе єгиптяни й скажуть: Це жінка його, — то вони мене вб’ють, а тебе позоставлять живою. Скажи ж, що сестра моя ти, — щоб добре було через тебе мені, і щоб я позостався живий через тебе”. І сталось, як прийшов був Аврам до Єгипту, то єгиптяни побачили жінку, що дуже вродлива вона. І побачили її вельможі фараонові, і хвалили її перед фараоном. І взята була та жінка до дому фараонового. І він для Аврама добро вчинив через неї. І одержав він дрібну та велику худобу, і осли, і раби, і невільниці, і ослиці, і верблюди. І вдарив Господь фараона та дім його великими поразами через Сару, Аврамову жінку. І прикликав фараон Аврама й сказав: “Що ж то мені ти вчинив? Чому не сказав мені, що вона — твоя жінка?  Для чого сказав ти: Вона моя сестра? І я собі взяв був за жінку її. А тепер ось жінка твоя, — візьми та й іди!” І фараон наказав людям про нього. І вислали його, і жінку його, і все, що в нього було." Буття 12:10-20

"І стався був голод у Краї. І зійшов Аврам до Єгипту," Не зовсім вірний крок Аварама. У сина його також була ідея сходити в Єгипет, але йому Господь сказав: "ні". Тобто для Аварама, це був не крок віри, а рішення від страху.

Пам'ятаєте, коли у часи голоду Ісаак почав сіяти, то зібрав 100 кратний врожай?

І прикликав фараон Аврама й сказав: “Що ж то мені ти вчинив? Чому не сказав мені, що вона — твоя жінка? Для чого сказав ти: Вона моя сестра?"

Бог поспілкувався з фараоном. У Бога є визначена доля, приготований шлях, а Сара сходить зі шляху через страх Авраама. Коли так погано вчинив Авраам, Бог карає фараона, не Авраама. Бог не відкидає їх. Він благословляє Авраама наперекір його вчинкам. 

" І буде там бита дорога та путь, і будуть її називати: дорога свята, — не ходитиме нею нечистий, і вона буде належати народові його; не заблудить також нерозумний, як буде тією дорогою йти." Ісаї 35:8

"не заблудить також нерозумний, як буде тією дорогою йти". Коли ми поєднали своє життя з Богом, ми не стали одномоментно святими. Коли я читаю про Авраама, я розумію, що Бог не зречеться мене.  Бог приймає на себе не тільки славу Авраама, а і сором Авраама.

Те саме з Ісааком, Іаковом. Він повязує Себе з ними

" І Я попроваджу незрячих дорогою, якої не знають, стежками незнаними їх поведу, оберну перед ними темноту на світло, а нерівне — в рівнину. Оце речі, які Я зроблю, і їх не покину!" Ісаї 42:16

Це про народ, якому належить спасіння. Це вірно і для євреїв, і вірно для церкви.

Якщо Він називає себе Богом Авраама і не соромиться після всього, що зробив Авраам, Він не відвернувся від нього, змінив його так, що той став справжнім батьком віри, то Він зробить це і зі мною.

Мати справу з Богом - це мати справу з Тим, хто буде мене скеровувати, очищувати мене і не зречеться мене.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *