Де сьогодні зустріти Христа

Де сьогодні зустріти Христа?

"Прийшовши ж Ісус до землі Кесарії Пилипової, питав Своїх учнів і казав: “За кого народ уважає Мене, Сина Людського?” Вони ж відповіли: “Одні за Івана Христителя, одні за Іллю, інші ж за Єремію або за одного з пророків”. Він каже до них: “А ви за кого Мене маєте?”  А Симон Петро відповів і сказав: “Ти — Христос, Син Бога Живого!” А Ісус відповів і до нього промовив: “Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець. І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, — і сили адові не переможуть її. І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв’яжеш, те зв’язане буде на небі, а що на землі ти розв’яжеш, те розв’язане буде на небі!” Матвія 16:13-19


Хто для тебе особисто Христос?


Пророк, чи наставник, чи лікар, чи МЧС? Відповідайте собі. Допоки ти не визначився остаточно, неможливо рухатися далі. Коли Христос задає учням це питання, Він хоче, щоб учні визначилися, хто Він.

Вони помітили, що Він незвичайна людина, але Хто Він насправді, вони не визначилися. Христос з самого початку показує їм Себе. Кожен учень давав особисто цю відповідь.


Дух Святий рухається по рейкам твоєї віри.


Чи може Він повністю взяти все на Себе і зробити за мене? Він зробив усе, що Він міг. У тебе є свобода вибору від Бога - ти маєш обрати сам і зробити дещо особисто. Є наша частина. Пророк каже: "приготуй шлях для Господа". Це для того, щоб Він міг рухатися в твоєму житті.

Коли ми не розуміємо, чого Господь не діє в нашому житті, то знай, Він чекає тебе. Або відбудеться взаємодія, або це не відбудеться ніколи.

"да не думає людина, щось отримати від Бога, якщо сумнівається ".

Бог не буде рухатися в житті такої людини.  Тому, Господь чекає твоєї відповіді, хто Він для тебе? Ти скажеш: "Він - мій Господь". Але чи справді це так у твоєму житті? Це не так, якщо наприклад,  ти точно знаєш, що Він хоче, щоб ти зробив, а ти кажеш:"ще не час".

Інколи ми довіряємо Господу, а потім засумнівалися, і ми виразно помітили, що щось змінилося у наших стосунках з Богом. Це можна виправити, допоки є життя у твоїх грудях. Якщо ти можеш зробити вибір, це означає, що ти можеш все змінити.

Коли Бог почне діяти в моєму житті? Коли я визначуся, хто Він є для мене.

Як жити з Богом? Якщо ти захитався, йди до Нього.

"А Ісус відповів і до нього промовив: “Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець.” Матвія 16:17

Хто здатен відкрити справжню сутність Ісуса? Батько небесний. Коли я шукаю Його, щиро шукаю, Батько відкриває мені очі.

В яких обставинах Батько відкрив це Петру? 2 розділи назад про це написано:

"Як побачили ж учні, що йде Він по морю, то настрашилися та й казали: “Мара!” І від страху вони закричали… А Ісус до них зараз озвався й сказав: “Заспокойтесь, — це Я, не лякайтесь!” Петро ж відповів і сказав: “Коли, Господи, Ти це, то звели, щоб прийшов я до Тебе по воді”. А Він відказав йому: “Іди”. І, вилізши з човна, Петро став іти по воді, і пішов до Ісуса. І зараз Ісус простяг руку й схопив його, і каже до нього: “Маловірний, чого усумнився?” Як до човна ж вони ввійшли, буря вщухнула. А приявні в човні вклонились Йому та сказали: “Ти справді Син Божий!” Матвія 14:26-2931-33

Усі інші були просто під враженням, але у житті Петра щось змінилося. Він випробував Христа у критичній ситуації. Давайте ми понадіємось на Нього, коли ми у критичній ситуації.

І тому, коли Христос задає йому це запитання, Петро говорить впевнено.


Хочете знати, хто є Христос? Покладайтеся на Нього, довіряйте Йому.


Не будуй на людських враженнях.

І Христос каже Петру: "І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, — і сили адові не переможуть її."  Матвія 16:18

Христос не сказав про конкретну особистість в історії. Він сказав про людей, які будуть схожі на Петра. Що його зробило камнем? Стосунки з Христом. Петро потім у своєму посланні так і скаже :" ви всі - живі камені ".

" І самі, немов те каміння живе, будуйтеся в дім духовий, на священство святе, щоб приносити жертви духовні, приємні для Бога через Ісуса Христа." 1 Петра 2:5

Сповідуючи, що Ісус є Христос, він уособлює собою групу людей, що будуть сповідувати Христа.

"І Христос каже Петру: "І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, — і сили адові не переможуть її."  Матвія 16:18

Я хочу бути частиною Церкви, яку збудовує Христос. Це і є покликання нашого життя.

Де ми можемо знайти Христа? В Церкві. Там, де Він обіцяв бути.

Не треба ховатись від життя - треба йти до Начальника життя, щоб він зцілив та виправив. Уроки життя потрібні, щоб ми не будували за людською подобою, а могли розрізнити, де воля Божа, а де людини. Вівці Його чують голос Його.

Як бути впевненим, що я знаходжусь в церкві Христа?

Він не ховається, Він поряд з кожним, хто Його шукає. Нам треба шукати шляхів Христа

Він не ховається, Він поряд з кожним, хто Його шукає. Нам треба шукати шляхів Христата триматись за Нього, продовжувати будувати Церкву. Він каже, що буде будувати Церкву і учні братимуть в цьому участь. Є місце на землі, яке Христос відвідує постійно - це Його Церква, де двоє чи троє щиро зібрались та шукають Його волі. Церква - це зібрання віруючих, які об'єднались, щоб виконувати Божу волю.

"..щоб Христос через віру замешкав у ваших серцях, щоб ви, закорінені й основані в любові, змогли зрозуміти зо всіма святими, що то ширина й довжина, і глибина й вишина" Ефесян 3:17-18

Як наповнитись повнотою Божою? Господь дає нам індивідуальний шлях, окремий для кожного з нас, але те, що знаю я - це не вся істина.

Кожен з нас не може засвоїти та пізнати Христа повністю, тому Христос дає розуміння, щоб ми робили це разом "з усіма святими" у церкві і могли співставити досвід пізнання Бога.

Христос не розмовляв окремо з Петром, ігноруючи інших апостолів, Він розмовляв з усіма і будував з усіх.

"Бо ми співробітники Божі, а ви — Боже поле, Божа будівля. Я за благодаттю Божою, що дана мені, як мудрий будівничий, основу поклав, а інший будує на ній; але нехай кожен пильнує, як він будує на ній! Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона — Ісус Христос. А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи, то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об’являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є. І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить; коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь."  1 Коринтян 3:9-15

Одні люди підуть на шлюб з Христом, а інші на богослужіння. Стосунки з Богом неможливо позичити. Не можна позичити моє особисте знання когось. Кожен особисто дасть відповідь дивлячись в очі Христа.

Стосунки з Богом неможливо позичити. Не можна позичити моє особисте знання когось. Кожен особисто дасть відповідь дивлячись в очі Христа.

Апостол Павло каже: "ми співробітники у Бога, фундамент, який не можна замінити". Ніхто не може покласти іншої основи, крім Христа, на Ньому ми все збудовуємо.

Христос попереджає: "якщо будуєте з соломи, яка нічого не вартує, ви ризикуєте. Кожному треба пройти через полум'я. Ми сьогодні обираємо вогонь, який обпалює і готує нас перед зустріччю з Христом. Крок за кроком, роблячи правильний вибір, притистоячи спокусам - ми виконуємо Божу волю, проходячи крізь вогонь.

Давайте триматись за Бога!

"Нехай кожен нас так уважає, як би служителів Христових і доморядників Божих таємниць; а що ще шукається в доморядниках, — щоб кожен був знайдений вірним. Нехай кожен нас так уважає, як би служителів Христових і доморядників Божих таємниць; а що ще шукається в доморядниках, — щоб кожен був знайдений вірним." 1 Коринтян 4:1-2


Кожен має проявитись як вірна людина.


Від тебе вимагатиметься виявитись вірним в побудові зібрання людей, які сповідують Христа та служать Йому. Павло розмовляє тут з плотською церквою, звичайними людьми.

Коли людина приходить на будівництво і нічого не вміє - її вірність виявляється в тому, щоб пристати до когось і навчитись від нього, що і як правильно робити. Вірним треба бути поки будинок ще будується, там, де це потрібно. Здобувай розуміння, наповнюйся Духом, але роби щось, а не поводь себе як відвідувач.

Церква - це не щось, що хтось для мене будує - вона виникає завдяки тому, що я роблю. Церква розширюється завдяки тому, що я роблю в ній.

Христос - лоза дерева, а ми гілки, які приносять плоди.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *