Божий план для життя людини

У Бога є план для тебе.

Згідно Біблії, тричі на рік уся чоловіча стать має з'являтися перед лицем Бога

"Тричі на рік вся чоловіча стать буде з’являтися перед лице Господа, Бога твого, у місці, яке Він вибере: у свято Опрісноків, і в свято Тижнів, і в свято Кучок, і ніхто не буде бачений перед лицем Господнім упорожні, — кожен принесе дар руки своєї, за благословенням Господа, Бога свого, що дав Він тобі." Повторення Закону 16:16-17

Щороку Господь проводить тебе через один і той же шлях. Досліджуй Божий задум щодо твого життя.

Бог закликав тебе аналізувати те, у якому стані ти і твоє серце.

Свято Опрісноків. Це - свято Пасхи.

Як ми могли стати опрісноками? Завдяки Христу.

Якщо ти намагаєшся звільнитися гріха без Бога, скоріш за все тебе очікує поразка. Для Бога ненароджені згори люди - це ненароджених мерці. Біблія каже, що життя на землі як пар. Бог виявив милість до євреїв показавши їм кінець єгиптян. Він показав, що з ними буде, якщо вони не зміняться .

 

Коли раб дивиться на хазяїна, то він хоче бути таким самим як його хазяїн, але Бог показує, що вони не розуміють, чого хочуть.

Пасха наша Христос. Христос каже: "Оновіться, очистить себе від закваски, щоб стати новим замісом."

"щоб відкинути, за першим поступованням, старого чоловіка, який зотліває в звабливих пожадливостях, та відновлятися духом вашого розуму, і зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди." Ефесян 4:22-24

Як увіти у новий спосіб життя? 

Наступне свято седмиць. Це - П'ятидесятниця.

Що відбувалося з єврейським народом на 50-й день? Уявіть, ніч, вони одягнені їдять ягня з поспіхом.

  Христос має стати твоєю їжею, від Нього ти маєш насищатися силою   

Народжена згори людина рішуча, вона йде за Богом з бажанням.

Вони виходять і йдуть. Прісний хліб висихає і стає крихким. Фактично вони були на сухарях 7 днів.

Стовп хмарний і вогняний став між ними і єгипетським військом. Усі твої гріхи, твої спокуси так просто не залишать тебе, вони підуть за тобою.

"І нехай візьмуть тієї крови, і нехай покроплять на обидва бокові одвірки, і на одвірок верхній у тих домах, що будуть їсти його в них. І нехай їдять тієї ночі те м’ясо, спечене на огні, та опрісноки. Нехай їдять його на гірких травах". Вихід 12:7-8

Агнець має стати твоєю їжею. 

Христос має стати твоєю їжею, від Нього ти маєш насищатися силою. Ми від Божого Слова виростаємо у спасіння.

 

Далі. Вийшли євреї на кінець місяця і прийшли на пятидесятий день.

І прибув Мойсей, та й оповів народові всі Господні слова та всі закони. І ввесь народ відповів одноголосно, та й сказали: ”Усе, про що говорив Господь, зробимо!” І написав Мойсей всі Господні слова. І встав він рано‑вранці, та й збудував жертівника під горою, та дванадцять кам’яних стовпів для дванадцяти Ізраїлевих племен. І послав він юнаків, синів Ізраїлевих, і вони зложили цілопалення, і принесли жертви, мирні жертви для Господа, бички. І взяв Мойсей половину крови, і вилив до мідниць, а другу половину тієї крови вилив на жертівника. І взяв він книгу заповіту, та й відчитав вголос народові. А вони сказали: “Усе, що говорив Господь, зробимо й послухаємо!” І взяв Мойсей тієї крови, і покропив на народ, та й сказав: ”Оце кров заповіту, що Господь уклав із вами про всі оці речі! Вихід 24:3-8

Бог говорить Мойсею, що треба робити.

Не можна наблизитися до Бога у своїх гріхах.


Усі жертви символізують собою жертву Ісуса Христа. Усі види жертв розповідають про сутність і силу жертви Ісуса Христа.


Усі жертви символізують собою жертву Ісуса Христа. Усі види жертв розповідають про сутність і силу жертви Ісуса Христа.

Не розрахоауй на Бога лише як на "пожежника ". Одного разу це не спрацює. Так шанують своїх богів язичники

Жертва всеспалення, жертва за гріх, хлібна жертва, мирна жертва

"І взяв Мойсей тієї крови, і покропив на народ, та й сказав: ”Оце кров заповіту, що Господь уклав із вами про всі оці речі!"

Він поставляв Мойсея лідером народу Божого. 40 днів Мойсей був на горі і, коли спустився, то побачив, що народ, який тільки дав обіцянки Богу, став приносити пожертви литим богам. Таке поклоніння вони бачили у Єгипті. Вони мали насичувати себе опрісноками. Усе це закваска, яку вони винесли з Єгипту.

Господь каже: "не бери образу цього світу, не будуй, як будує цей світ."


Коли ти покаявся, Господь дав тобі святе Слово. Чи прийняв ти це Слово? Чи може воно на полиці, а в дворі вже золоте теля?


Коли ти покаявся, Господь дав тобі святе Слово. Чи прийняв ти це Слово? Чи може воно на полиці, а в дворі вже золоте теля?

Як змінитися? Оновитися духом і розумом. Це те, що для тебе цінне. 

Настане‑бо час, коли здорової науки не будуть триматись, але за своїми пожадливостями виберуть собі вчителів, щоб вони їхні вуха влещували. Вони слух свій від правди відвернуть та до байок нахиляться. 2 Тимофія 4:3-4

Що для тебе важливо вигляд чи сутність?

Сам факт прийняття тори нічого не означає, якщо це не прийняла конкретна людина. Бог претендує на особисті стосунки. Багато людей були богобоязнені, шукали Бога, чтили Його, але для більшості колективне служіння виявилося марним. Питання спасіння  особисте.

  не бери образу цього світу, не будуй, як будує цей світ   

Корнилій проводив час у роздумах, поки не прийшов до бажання молитись саме Богу. Його не змушували, він мав високий статус військової людини. милостиню можна було навчитись творити у євреїв.

"А був у Кесарії один чоловік на ім’я Корнилій, сотник, з полку, що звався італійським,  побожний і богобоязливий з усім своїм домом; він чинив народові великі милостині й завжди Богові молився.  Бачив він – десь коло дев’ятої години дня – ясно у видінні ангела Божого, що ввійшов до нього та йому мовив: «Корнилію!»  Той видивився на нього і, переляканий, озвався: «Що, Господи?» А він сказав до нього: «Твої молитви і твої милостині піднялись перед Богом, і він згадав про тебе.  Пошли ж тепер людей у Яффу і приведи Симона, що зветься Петром.  Він гостює в одного гарбаря Симона, що має дім край моря.»  І коли ангел, що говорив до нього, відійшов, Корнилій покликав двох із своїх домових слуг та побожного воїна з тих, що стало з ним перебували,  і, розповівши їм усе, послав їх у Яффу.  Другого ж дня, як ті були в дорозі й наближалися до міста, Петро зійшов на крівлю помолитись коло шостої години. 10 Він зголоднів і захотілося йому їсти. І от, як йому готували, найшов захват на нього: 11 бачить він небо відкрите, а з нього сходить якась річ, неначе скатерка велика, прив’язана чотирма кінцями, і спускається на землю. 12 Були ж у ній всякі чотириногі, плазуни земні й небесні птиці.  І пролунав до нього голос: «Устань, Петре, заколи і їж!»  Петро ж відповів: «Ніколи, Господи, бо я ніколи не їв нічого поганого й нечистого.»  І знову, вдруге, залунав голос до нього: «Що Бог очистив, ти не погань.»  Це сталося тричі, і зараз же річ ота піднялась на небо.  Якже збентежений Петро питав себе самого, що це могло б бути за видіння, що він бачив, – он люди, послані Корнилієм, розпитавши про Симонову хату, стали біля дверей  і, покликавши, спитали, чи тут гостює Симон, на прізвище Петро." Дії 10:1-18

Євреїв вчили, що через допомогу іншим людям Бог дає можливість послужити Йому. Бог казав робити це перед Ним, а не перед людьми. Сотник творив милостиню перед Богом.

П'ятидесятниця - особисте наповнення Духом Святим Корнилія. Він не був священником чи апостолом, але Бог його чув і бажав благословити. Петро побачив видіння через наповнення Духом Корнилія.

  П'ятидесятниця - особисте наповнення Духом Святим   

Петро починає проповідувати і розповідати що сталось в Єрусалимі.

"Петро ще говорив слова ці, як Святий Дух зійшов на всіх, хто слухав промову. 45 Всі вірні обрізані, що прибули з Петром, дивувались, що дар Святого Духа вилився і на поган;  бо чули, як ті говорили мовами й величали Бога. Тоді Петро озвався:  «Чи може хтось боронити води, щоб оці не христились, що, як і ми, одержали Святого Духа?»  І повелів, щоб їх христили во ім’я Ісуса Христа. Тоді вони попросили його зостатись у них кілька днів."Дії 10:44-48

Петро сумнівався чи хрестити водою язичників. Але коли на них зійшов Дух Святий, Петро згадав, що Господь сказав йому "не вважати нечистим те, що Бог очистив".

Все це сталось через особисту п'ятидесятницю язичницького римського полководця.

Нам треба зустрітись з кимось, щоб через цю зустріч почало рухатись усе навколо.

Бог бере святого єврейського апостола і веде за розуміння євреїв, до язичника, "який позбавлений спілкування з Богом". Бог підготував серце Петра.

Він не Корнилія веде до Петра, а Петра веде до Корнилія.


Коли твоє серце сповнюється Духом, Бог влаштовує обставини навколо тебе таким чином, як ти не міг навіть очікувати.


Коли твоє серце сповнюється Духом, Бог влаштовує обставини навколо тебе таким чином, як ти не міг навіть очікувати.

Вийди з-під влади світу, викинь з себе закваску і присвяти життя Богові.

П'ятидесятниця - це спорядження, без Нього служіння можливе, але воно буде плотське. Якщо я наповнюсь Духом Святим, то все почне рухатись. Якщо ти хочеш, щоб це відбулось, перестань витрачати всі свої сили на плоть, людей, а зосередься на Богові, бо в Ньому сила.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *