Забудова Тіла Христа

"Ми є органами тіла один для одного" - говорить Біблія.
Будемо говорити сьогодні стосовно волі Божої для нас.
"Отже, благаю вас, брати і сестри мої, через милосердя Боже віддайте життя своє Богу, як живу пожертву, що є свята й мила Богу. То буде вашим духовним служінням Йому. Не підкоряйтеся світу цьому. Краще нехай ваш розум зміниться і відновиться, щоб змогли ви пізнати й прийняти волю Божу, щоб збагнули ви, що є добре, досконале й бажане Богу. Оскільки Бог дав мені особливий дар, то я звертаюся до кожного з вас. Не треба цінувати себе більше, ніж то годиться. Будьте розсудливими, виходячи з тієї віри, якою Бог наділив кожного з вас." До Римлян 12:1‭-‬3
Павло закликає римлян. Рим - це столиця імперії. Він звертається до церкви у Римі з певним посланням.
Воно стосується кожного з нас. Неважливо, хто ми є по статусу чи позиції. Це Слово і сьогодні актуальне.
Якщо бажаєте знати своє покликання, то покликання в тому, щоб віддати своє життя на служіння Богу:
"Отже, благаю вас, брати і сестри мої, через милосердя Боже віддайте життя своє Богу"
Він спілкужться із благанням, тому що вони не зрілі, вони тільки починають своє життя з Богом.
".. як живу пожертву, що є свята й мила Богу."  - нам потрібно враховувати бажання Бога.
Є те, що хочемо ми, а є те що хоче Бог.
" Не підкоряйтеся світу цьому. Краще нехай ваш розум зміниться і відновиться, щоб змогли ви пізнати й прийняти волю Божу, щоб збагнули ви, що є добре, досконале й бажане Богу."
Є певний інструмент, як пізнати Його волю, дати бажане Богу. Він є еталон. Він - приклад для наслідування.
"... добре, досконале й бажане Богу." - це кроки нашого зростання. Чим більше ми дорослішаємо, тим краще ми розуміємо Бога, і тим змістовніше з нами розмовляє Бог.
Комусь Господь говорить прості речі, а комусь - бажання.
Бажане - це не питання життя і смерті, тобто хліб і вода. Ми вже обрали життя з Господом. Бажане - це те, що приносить задоволення.
"Будьте розсудливими, виходячи з тієї віри, якою Бог наділив кожного з вас."
Немає у церкві людей, яким би Бог не уділив віру. Він дав тобі віру, щоб ти міг виконати Його покликання
"Кожен із нас має тіло, що складається з різних частин. І не всі частини мають однакове призначення."
У кожного з нас своє покликання. Печінка не замінить серце, і нирки не замінять легені, у кожного свої цілі.
"Він Сам дарував одним бути апостолами, другим — пророками, третім — проповідниками Доброї Звістки, а четвертим — пастирями й учителями. І зробив Він так, щоб підготувати людей Божих до служіння й підсилення Тіла Христова, і щоб ми всі прийшли до єднання у вірі та в пізнанні Сина Божого, до зрілості, і досягли висот досконалості Христової." До Ефесян 4:11‭-‬13
Господь не розглядає нас як прихожан, тобто як масу. Він розглядає нас як члени Свого тіла, які несуть кожен свою функцію.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *