Війна в Україні і війна духовна - що спільного

Перед тим як їхати в Україну, я передивився багато документальних фільмів про Україну. Я хотів відчути, що відчувають люди.
Я усвідомлюю, що я не можу відчути ваш біль. Я проведу паралелі і поговорю про війну, з якою постійно стикаються християни.

Війна проти ідеології.

Поговоримо про любов, яка охолоджується, про духовні сили, про наше его.

Перш за все ми - громадяни неба. Царство Боже зараз тут, але ще не зовсім так. Ми чекаємо цього дня, коли Христос прийде. Христос зробить усе новим.
Поки ми чекаємо, Господь дав нам Заповіт. Ми повинні покликати нових учнів до Бога. Навчати людей усьому, що навчав Христос. Це - наша місія.

Він завжди з нами.

Що спільного у війні в Україні і в духовній війні?

1.У кожній війні повинен бути лідер, той, хто ідентифікує себе з людьми і може їм співчувати.
Зараз в Україні є така людина - президент Зеленський. Звісно, є багато суперечливих речей. Я не хочу говорити політично.
Він залишився в Україні і це є лідерство.

Господь пішов далі.

"Бо ми маємо не такого Первосвященика, що не міг би співчувати слабостям нашим, але випробуваного в усьому, подібно до нас, окрім гріха." Євреїв 4:15

Христос був випробуваний в багатьох речах, через це Він може нам співчувати, бо мав цей досвід. Він є нашим лідером. Він обіцяв, що не залишить нас сиротами.

  Його Святий Дух позначив нас печаткою, яка є нашою гарантією і спадщиною. 

Його Святий Дух позначив нас печаткою, яка є нашою гарантією і спадщиною.

2. Кожна армія потребує солдатів, які готові заради місії віддати своє життя. 
Христос є голова, а ми Його Тіло на землі. Ми - Його руки, очі, ноги. Ми можемо служити Йому. Ми є сіль і світло для світу.
Ми знаємо, що ворог завжди використовує пропаганду, викривляє правду. І таке є у церкві, ця пропаганда розділяє церкву.

Його Слово є істина. Так само сатана випробував Адама запитуючи його, чи правду сказав Бог? "Але це ж було давно", - скажете ви?
Бог однаковий і сьогодні, і вчора, і завжди.
Сатана - батько брехні. Щоб протистояти ворогу, ми повинні знати і пам'ятати Слово Бога. Для цього ми повинні Його проживати.

Люди не будуть вірить, якщо ми не живемо за Його Словом.

"Будьте ж виконавцями слова, а не слухачами самими, що себе самих обманюють." Яков 1:22

"Зодягніться в повну Божу зброю, щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських. Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби. Через це візьміть повну Божу зброю, щоб могли ви дати опір дня злого, і, все виконавши, витримати.
Отже, стійте, підперезавши стегна свої правдою, і зодягнувшись у броню праведности, і взувши ноги в готовість Євангелії миру.
А найбільш над усе візьміть щита віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого.
Візьміть і шолома спасіння, і меча духовного, який є Слово Боже. Усякою молитвою й благанням кожного часу моліться духом, а для того пильнуйте з повною витривалістю та молитвою за всіх святих," Ефесян 6:11-18

Коли ворог спокушає, то використовує пропаганду. Звучить те саме питання у різних ситуаціях : "Чи правда, що Бог так сказав?"

Ми маємо знати Слово. Це - не просто теорія, ми маємо знати Бога, це є тіло Христа.

  Ми маємо знати Слово. Це - не просто теорія, ми маємо знати Бога, це є тіло Христа.   

Дух Божий, який нас навчить використовувати меч - Слово Боже.

Ми - не сироти. Ми - світло для світу.

"Не може сховатися місто, що стоїть на верховині гори. І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину, але на свічник, — і світить воно всім у домі." Матвія 5:14-15

Ми, як церква, поставлені на вершині. Люди дивляться на нас, спостерігають за нами: як ми проводимо свій час, як витрачаємо кошти. Усе це це - Божий ресурс, який тимчасово з нами

"І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину, але на свічник, — і світить воно всім у домі." Матвія 5:14-15

І так само нехай світить світло перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла - не наші діла, чи діла людей, а славили Бога, що на небі.
Ми покликані служити, ми створені для Бога, а не Бог створений для нас.

"Бо я думаю, що страждання теперішнього часу нічого не варті супроти тієї слави, що має з’явитися в нас." Римлян 8:18

Те, що ми проживаємо зараз - це просто ніщо, у порівнянні з тим, що створить Бог.
Колись Він повернеться і все оновить. Ми будемо з Ним і будемо славити Його. Це набагато більше ніж страждання, що ми проходимо зараз. Завжди.

3. Кожна армія потребує надію. Остання річ, яку ми можемо втратити, це надія. 

"Надією бо ми спаслися. Надія ж, коли бачить, не є надія, бо хто що бачить, чому б того й надіявся? А коли сподіваємось, чого не бачимо, то очікуємо того з терпеливістю." Римлян 8:24-25

Я надіюсь і вірю, що Україна виграє цю війну. І я знаю що Бог виграв цю війну. Можливо у нас ще немає цієї свободи, але ми знаємо, що вона прийде.

"Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали. Я — Пастир Добрий! Пастир добрий кладе життя власне за вівці." Іван 10:10-11

Ісус - наша надія, наша свобода і наше життя.

"І не тільки нею, але й хвалимося в утисках, знаючи, що утиски приносять терпеливість, а терпеливість — досвід, а досвід — надію, а надія не засоромить, бо любов Божа вилилася в наші серця Святим Духом, даним нам. " Римлян 5:3-5

Ми бачимо, що утиски, в кінці кінців, приводять до надії. Нам не подобаються утиски і страждання. Я сам люблю комфорт, кондиціонер, ні про що не турбуватися. Але у цьому світі ми матимемо страждання.

"Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте в світі, — але будьте відважні: Я світ переміг!" Іван 16:33

Будуть страждання, поки ми не загинемо.  І навіть як закінчиться війна в Україні, страждання будуть присутні. Але Христос переміг світ.

Це потужна боротьба.
Один чоловік запитав Христа.

“Учителю, котра заповідь найбільша в Законі?”
Він же промовив йому: “Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою”.
Це найбільша й найперша заповідь.
А друга однакова з нею: “Люби свого ближнього, як самого себе”.
На двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять”. Матвія 22:36-40

На двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять. Бог створив це якось дуже лаконічно і в той же час дуже складно. Я розумію, що я дуже егоістичнмй, але коли я проводжу час з Богом, з сім'єю, молюсь, прославляю Його, Він змінює мене.

Наші серця змінюються, коли ми слухаємо Його.

Коли ми поступаємося своїми інтересами, інтересам інших людей, ми прославляємо цим Бога.

  Коли ми поступаємося своїми інтересами, інтересам інших людей, ми прославляємо цим Бога 

Ми знаходимо безкорисну любов у Христі. Ми маємо підкорити Йому свої бажання.

Дозвольте Йому змінити ваше серце, ваше життя.

Існує безліч причин, через які ми можемо боятися майбутнього. Але є Христос і через це ми не повинні боятися майбутнього.

Він є Царем любові.

Ми здатні завдяки Йому зробити все.

Без Христа світ втрачений, але є добра звістка.

Є багато реклама про залучення до збройних сил України і Бог так само залучає нас до Свого війська. Він каже : "Я буду з тобою,  Я тобі допоможу."

Як ми можемо використовувати те, що ми - тіло Христа. Бог дає безліч можливостей.

Можливо Вам на думку спадає хтось самотній, кому потрібно просто поговорити, можливо потрібно когось обійняти, можливо комусь треба фінансово допомогти.

Навіть, якщо ми починаємо служити, навіть маленькими кроками, ми слухаємо Його, ми Його тіло, ми служимо людям, щоб вони могли побачити Ким є Бог. Хто є Бог.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *