Точка опори

Слово Боже каже, що якщо ти йдеш до Бога, будь готовий до того, щоб чути й послухатися того, що каже Бог. Маючи достатню точку опори можна перекинути планету. Це принцип важеля, про який говорив Архімед.
І це має паралель у духовному світі.
Бог створив цей світ і люди досліджують його, але не на все у них є відповіді.
Богу потрібна така точка опори, завдяки якій Він зможе перекинути неправду, несправедливість, а також затвердити істину і справедливість.
"Якщо цар чесно судить злидаря, престол його стоятиме завжди." Книга Приказок 29:14
Справжня істина існує лише в Ісусі Христі. Ісус Христос не присутній у фізичному світі. У якомусь вимірі Він є, але не у фізичному тілі.
Те, що мав зробити Христос для нас, Він вже зробив. Але зараз за нас Він не буде нічого робити. Залишилось те, що під силу християнам.
Чому люди розчаровуються? Бо не знайшли власного досвіду пошуку істини. Але ці люди можуть зустріти тебе або мене. Бог бажає, щоб вони торкнулися твого досвіду, слів і вчинків і переконатися, що істина існує.
Богу потрібна така точка опори, спершись на яку, Ісус зміг перевернути неправду і несправедливість і затвердити правду і істину.
"Пишу я вам про це, хоча маю надію незабаром прийти до вас, щоб, якщо затримаюсь, ви знали, як слід поводитися в Божому домі, який є церквою Бога живого, стовпом і основою правди." Перше Послання до Тимофія 3:14‭-‬15
Бог буде використовувати церкву, але не як організацію, а церкву з реальних людей - тебе і мене.
Нам потрібно усвідомити свою особисту відповідальність.
"Коли Ісус прийшов до землі Кесарії Пилипової, то запитав Своїх учнів: «Що кажуть люди — хто Я?» Тоді вони відповіли: «Одні кажуть, що Ти — Іоан Хреститель, інші — Ілля, а дехто вважає, що Ти — Єремія або один із пророків». Тоді Ісус мовив учням Своїм: «А ви як думаєте, хто Я такий?» І відповів Йому Симон (якому Ісус дав ім’я Петро): «Ти — Христос, Син Бога Живого». Ісус тоді йому відповів: «Благословенний ти, Симоне, сину Йони, бо не люди тобі відкрили це, а Мій Отець Небесний. Я також кажу тобі, що ти — Петро, й на цьому камені Я побудую Свою церкву, і сили смерті не переможуть її. Я дам тобі ключі від Царства Божого і те, що ти засудиш на землі, буде осуджене на небі, і що буде прощене тобою на землі, на то буде й Господнє прощення». Від Матвія 16:13‭-‬19.
Христос хотів почути, що учні думають про Нього. Його учні загубилися у думках цього світу і лише один сказав істину.
Для Петра стало підгрунтям його служіння те, що він отримав одкровення від Бога.
Христос буде використовувати не просто церкву, а тих людей, які мають одкровення, хто насправді є Христос.
Церква - це сукупність укорінених та затверджених в істині людей, дивлячись на яких, можна переконатися, що істина існує. Ти можеш підкоритися світу, тоді про спасіння не мрій. І навпаки, якщо ти підкорився істині, спасінню, тобі не уникнути конфронтації, протидії.
Діянні Апостолів. Дух Божий через Ангела звільняє учнів Христа з під варти і посилає їх іти у храм і проповідувати далі.
І "Вони знову покликали апостолів і наказали їм більше зовсім нічого не говорити, ані навчати в ім’я Христове." Діяння Апостолів 4:18
Петро говорить їм на це : «Розсудіть, чи справедливо це було б перед Господом, якби ми більше слухали вас, ніж Бога. Ми не можемо припинити говорити про те, що чули й бачили». Члени Синедріону ще погрозили апостолам, а потім відпустили їх, бо не змогли знайти способу, як покарати Петра й Іоана, адже люди славили Бога за те, що сталося." Діяння Апостолів 4:19‭-‬21
Я вірю в те, що Бог бажає змінити нашу землю, свііт навколо нас, але для цього Йому потрібні достатньо міцні люди.
Наше покликання - стати людиною, через яку Христос принесе зміни в конкретне оточення.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *