Різдвяний адвент 4 ч.

Для того, щоб заглибитись у сенс народження нашого Спасителя, ми тиждень за тижнем запалюємо свічки.
1-ша свічка - свічка надії.
Якби не було темно, Господь виконає Свої обіцянки і здійснить Своє Слово. Якщо ти маєш зв'язок із Богом, то твоя надія ніколи не згасне.
2-га свічка - свічка миру.
Христос прийшов, щоб цей світ почув, що Він є шлях, істина і життя. І ніхто не приходить до Батька як не через Нього. Батько проголошує Його Царем миру, Царем шолому.
3-тя свічка - свічка радості.
Радість у тому, що Господь виконав Свою обітницю. Те, чого так довго чекали, нарешті відбулося.
4 та свічка - свічка любові.
У чому справжня любов? Чи існує вона? Ми поговоримо сьогодні про любов, яку Батько має до нас. Це любов, від якої живеться любов чоловіка до жінки, і батьків до дітей. Слово каже нам, що Сам Господь є любов.
Христос народився  не у величному антуражі. Люди майже не помітили, що сталося у Віфлеємі. Невелика кількість людей стали свідками цієї події.
Батька не зупинила людська черствість, наша метушня, якою ми захоплені. Ігноруючи нашу глупість, нашу темряву, Він продовжив Свій шлях до нас.
Ми знайшли Його, коли не шукали. Ми шукали задоволення власних потреб, шукали вихід із скрутних становищ, і Бог явив Свою милість і любов, коли відкрився нам.
Ми рік за роком можемо святкувати цю подію, але воно нас ні до чого не змушує. Ми можемо при цьому продовжувати жити своїм життям. Але сенс у тому, що Христос повернеться у цей світ ще раз.У Нього є незакінчена справа. Він збирається повернути собі усю цю планету, на  якій ми живемо .
"І голос Свій видасть Господь перед військом Своїм, бо табір Його величезний, бо міцний виконавець слова Його, бо великий день Господа й вельми страшний, і хто зможе його перенести?" Йоїл 2:11
Якщо Христос закликав нас до покаяння, але не встановить Свій мир, не покарає зло тут, то це не є явленням досконалої любові. Але Він - досконалий, і все, що Він робить - це досконало.
Ця земля не належить сатані. Він - тимчасовий князь. Він володарює лише тоді, коли люди не знають істини. Він набрехав, і хтось спокусився на підробку, але це - не церква.
Христос прийде знову, і прийде по нас.
Він не просто переможе у нашій уяві. Це буде реально і вочевидь для всіх. Усі політики, усі диктатори, володарі і усі сильні, хто сподівається на себе і свою міць, вклоняться перед Ним.
"І вийшов Ісус і від храму пішов. І підійшли Його учні, щоб Йому показати будинки храмові. Він же промовив у відповідь їм: Чи бачите ви все оце? Поправді кажу вам: Не залишиться тут навіть камінь на камені, який не зруйнується!... Коли ж Він сидів на Оливній горі, підійшли Його учні до Нього самотньо й спитали: Скажи нам, коли станеться це? І яка буде ознака приходу Твого й кінця віку? Ісус же промовив у відповідь їм: Стережіться, щоб вас хто не звів! Бо багато хто прийде в Ім'я Моє, кажучи: Я Христос. І зведуть багатьох. Ви ж про війни почуєте, і про воєнні чутки, глядіть, не лякайтесь, бо статись належить тому. Але це не кінець ще. Бо повстане народ на народ, і царство на царство, і голод, мор та землетруси настануть місцями. А все це початок терпінь породільних. На муки тоді видаватимуть вас, і вбиватимуть вас, і вас будуть ненавидіти всі народи за Ймення Моє. І багато-хто в той час спокусяться, і видавати один одного будуть, і один одного будуть ненавидіти. Постане багато фальшивих пророків, і зведуть багатьох. І через розріст беззаконства любов багатьох охолоне. А хто витерпить аж до кінця, той буде спасений! І проповідана буде ця Євангелія Царства по цілому світові, на свідоцтво народам усім. І тоді прийде кінець!" Вiд Матвiя 24:1‭-‬14
Біблія попереджає нас, що через безмірне зло буде велика спокуса стати такими самими.
І Слово говорить, що неможливо взяти зло усередину себе і  щоб воно на тебе не вплинуло. Коли ти борешся із злом, головне самому не стати злим. Той, хто збереже любов всередині себе, той спасеться.
"Тож, коли ви побачите ту гидоту спустошення, що про неї звіщав був пророк Даниїл, на місці святому, хто читає, нехай розуміє, тоді ті, хто в Юдеї, нехай в гори втікають. Хто на покрівлі, нехай той не сходить узяти речі з дому свого. І хто на полі, хай назад не вертається взяти одежу свою. Моліться ж, щоб ваша втеча не сталась зимою, ані в суботу. Бо скорбота велика настане тоді, якої не було з первопочину світу аж досі й не буде. І коли б не вкоротились ті дні, не спаслася б ніяка людина; але через вибраних дні ті вкоротяться. Тоді, як хто скаже до вас: Ото, Христос тут чи Отам, не йміть віри. Бо постануть христи неправдиві, і неправдиві пророки, і будуть чинити великі ознаки та чуда, що звели б, коли б можна, і вибраних. Оце Я наперед вам сказав. А коли скажуть вам: Ось Він у пустині не виходьте, Ось Він у криївках не вірте! Бо як блискавка та вибігає зо сходу, і з'являється аж до заходу, так буде і прихід Сина Людського." Вiд Матвiя 24:15‭-‬18‭, ‬20‭-‬27
"І зараз, по скорботі тих днів, сонце затьмиться, і місяць не дасть свого світла, і зорі попадають з неба, і сили небесні порушаться. І того часу на небі з'явиться знак Сина Людського, і тоді заголосять всі земні племена, і побачать вони Сина Людського, що йтиме на хмарах небесних із великою потугою й славою. І пошле Анголів Своїх Він із голосним сурмовим гуком, і зберуть Його вибраних від вітрів чотирьох, від кінців неба аж до кінців його." Вiд Матвiя 24:29‭-‬31
Бог може зробити це з планетою, бо це Його планета і сонце, і зорі, і хтось зганьбив це все. І Бог має право повернути Собі владу над цим. Він - Творець всесвіту. Чи хтось Йому заборонить і стане на шляху? Ні.
І все людство почне здогадуватися, що щось з цим світом не те, що людство на грані виживання.
Прийде час і Бог накаже зло на землі. Він не стерпів зла на небі і знищить його і на землі.
Чому Бог терпить зло? Це основна претензія людей до Бога.
"Небо й земля проминеться, але не минуться слова Мої! і не знали, аж поки потоп не прийшов та й усіх не забрав, так буде і прихід Сина Людського." Вiд Матвiя 24:35‭, ‬39
Настане час, усе зло дасть відповідь. Коли кожна зла людина, яка обрала свій шлях, дасть відповідь за свої вчинки. І кожна добра людина, яка обрала свій шлях, отримає нагороду і благословіння від Бога.
Нам хочеться вчинити свій власний суд, але суд людини не творить правди Божої. Треба говорити собі істину. Ми можемо вчинити по-своєму, але це не буде досконало.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *