Про жертву

"Як прийшов же той цар на гостей подивитись, побачив там чоловіка, в одежу весільну не вбраного, та й каже йому: Як ти, друже, ввійшов сюди, не мавши одежі весільної? Той же мовчав.Тоді цар сказав своїм слугам: Зв'яжіть йому ноги та руки, та й киньте до зовнішньої темряви, буде плач там і скрегіт зубів." Вiд Матвiя 22:11-13
Ніхто не обмежує вас у зовнішньому одязі. Мова йде про особливий одяг.
Біблія говориить про час, коли люди взагалі ходили без одягу.
"І були вони нагі обоє, Адам та жінка його, і вони не соромились." Буття 2:25
Вони ходили у славі Бога. Він був їхнім покровом. Але змію вдалося їх обманути і "пізнали вони, що вони нагі."
"І закликав Господь Бог до Адама, і до нього сказав: Де ти? А той відповів: Почув я Твій голос у раю і злякався, бо нагий я, і сховався. І промовив Господь: Хто сказав тобі, що ти нагий? Чи ти не їв з того дерева, що Я звелів був тобі, щоб ти з нього не їв?" Буття 3:9‭-‬11
Те, що Адам і Єва не покорились Богу, змінило їх всередині. Справа взагалі не в одязі.
Але люди завжди були дорогоцінними для Бога.
"І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх." Буття 3:21
По справедливості повинні були загинути люди, але по милості Божій тварини були принесені у жертву.
"І майже все за Законом кров'ю очищується, а без пролиття крови не має відпущення." До євреїв 9:22
Невинна тварина мала бути вбита, щоб цю одежу (шкіру вбитої невинної жертви) носила людина і Бог міг спілкуватися з нею.
Пізніше, те, що зробив Авраам, який був готовий принести свого сина в жертву Богу, його вірність, "розв'язали руки" Богу для спасіння усього людства.
Христос сказав про Іоана Христителя, що він найбільший серед живих на землі.
«Воістину кажу вам: не постав між народженими від жінок більший за Йоана Хрестителя, але найменший у Царстві Небесному більший від нього. Від днів Йоана Хрестителя і дотепер Царство Небесне здобувається силою, і ті, хто застосовує силу, здобувають його. Адже всі Пророки й Закон пророкували до Йоана; і коли хочете прийняти, він — Ілля, який має прийти. Хто має вуха, нехай слухає».
Що такого було в Іоані, чого не було в інших? Адже він не створив ніяких чудес?
У нього було одкровення про Сина Божого. Одиниці на землі в Ізраїлі могли знати, що Ісус є Христос. Написано, що "чисті серцем Бога побачать" . Але у царстві Господа найменший більший за Іоана:
"виступив був так Іван, що в пустині христив та проповідував хрищення на покаяння для прощення гріхів. А Іван зодягався в одежу з верблюжого волосу, і мав пояс ремінний на стегнах своїх, а їв сарану та мед польовий. І він проповідував, кажучи: Услід за мною йде он Потужніший від мене, що Йому я негідний, нагнувшись, розв'язати ремінця від узуття Його." Вiд Марка 1:4‭, ‬6‭-‬7
"Вона образ для часу теперішнього, за якого приносяться дари та жертви, що того не можуть вдосконалити, щодо сумління того, хто служить"До євреїв 9:9
У старому завіті навіть після приношення жертви совість, сумління все одно лишалися брудними.
" Але Христос, Первосвященик майбутнього доброго, прийшов із більшою й досконалішою скинією, нерукотворною, цебто не цього втворення, і не з кров'ю козлів  телят, але з власною кров'ю увійшов до святині один раз, та й набув вічне відкуплення." До євреїв 9:11‭-‬12
Христос викупив тих, хто був приречений на смерть. Ми викуплені, ми - не свої. Ми - не раби, ми - діти Божі.
"Бо коли кров козлів та телят та попіл із ялівок, як покропить нечистих, освячує їх на очищення тіла, скільки ж більш кров Христа, що Себе непорочного Богу приніс Святим Духом, очистить наше сумління від мертвих учинків, щоб служити нам Богові Живому! Тому Він Посередник Нового Заповіту, щоб через смерть, що була для відкуплення від переступів, учинених за першого заповіту, покликані прийняли обітницю вічного спадку." До євреїв 9:13‭-‬15
Ось де очищається наше сумління.
"що за наші гріхи дав Самого Себе, щоб від злого сучасного віку нас визволити, за волею Бога й Отця нашого," До галатiв 1:4.
Щоб цей світ не мав над нами влади, була принесена жертва Христа.
" що потреби не має щодня, як ті первосвященики, перше приносити жертви за власні гріхи, а потому за людські гріхи, бо Він це раз назавжди вчинив, принісши Самого Себе."  До євреїв 7:27
"так і Христос один раз був у жертву принесений, щоб понести гріхи багатьох, і не в справі гріха другий раз з'явитися тим, хто чекає Його на спасіння." До євреїв 9:28
На небі ніколи не буде тісно. І на землі Церква буде царювати 1000 років. Це буде представництво Бога на землі.
" Бо Закон, мавши тільки тінь майбутнього добра, а не самий образ речей, тими самими жертвами, що завжди щороку приносяться, не може ніколи вдосконалити тих, хто приступає.  Інакше вони перестали б приноситись, бо ті, хто служить, очищені раз, уже б не мали жадної свідомости гріхів. Але в них спомин про гріхи буває щороку, бо тож неможливе, щоб кров биків та козлів здіймала гріхи! Тому то, входячи в світ, Він говорить: Жертви й приношення Ти не схотів, але тіло Мені приготував. Цілопалення й жертви покутної Ти не жадав. Тоді Я сказав: Ось іду, в звої книжки про Мене написано, щоб волю чинити Твою, Боже! Він вище сказав, що жертви й приносу, та цілопалення й жертви покутної, які за Законом приносяться, Ти не жадав і Собі не вподобав. Потому сказав: Ось іду, щоб волю Твою чинити, Боже. Відміняє Він перше, щоб друге поставити." До євреїв 10:21-‬9
Христос не мав був принести Богу жертву за Свої гріхи. Він Сам став жертвою.
"Потому сказав: Ось іду, щоб волю Твою чинити, Боже. Відміняє Він перше, щоб друге поставити. У цій волі ми освячені жертвоприношенням тіла Ісуса Христа один раз. " До євреїв 10:9‭-‬10
За один раз Він освятив усіх нас. Якщо ми помиляємося, то є молитва, якою ми звертаємося до Бога.
"І кожен священик щоденно стоїть, служачи, і часто приносить жертви ті самі, що ніколи не можуть зняти гріхів. А Він за гріхи світу приніс жертву один раз, і назавжди по Божій правиці засів," До євреїв 10:11‭-‬12
Слава Богу, ці часи пройшли, коли приносилися жертви, які не знімали гріхи назавжди.
" Бо жертвоприношенням одним вдосконалив Він тих, хто освячується. Свідкує ж і Дух Святий нам, як говорить: Оце заповіт, що його по цих днях встановляю Я з ними, говорить Господь, Закони мої Я дам в їхні серця, і в їхніх думках напишу їх.А їхніх гріхів та несправедливостей їхніх Я більш не згадаю! А де їхнє відпущення, там нема вже жертвоприношення за гріхи. Отож, браття, ми маємо відвагу входити до святині кров'ю Ісусовою, новою й живою дорогою, яку нам обновив Він через завісу, цебто через тіло Своє, маємо й Великого Священика над домом Божим, то приступімо з щирим серцем, у повноті віри, окропивши серця від сумління лукавого та обмивши тіла чистою водою! Тримаймо непохитне визнання надії, вірний бо Той, Хто обіцяв. І уважаймо один за одним для заохоти до любови й до добрих учинків." До євреїв 10:14-‬24
Ми не повинні мовчати. Як мінімум ми маємо нести хвалу Йому.
Якщо ти відчуваєш, що ти згасаєш, молись. Бог запалить вогонь у твоєму серці.
Він поважає твій вибір, але ти ж шукаєш успіху, то ж слідуй за Ним.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *