Покликання

Щоб зрозуміти справжнє покликання людини, потрібно звернутися до Слова Божого.

Випробування - не випадкові, бо вони приводять до певного стану, коли ти здатен нелицемірно (бо боляче, і справді страждаєш) реагувати на ситуацію.

Бог невипадково дозволяє проходити життєві обставини. Вони унікальні в кожної людини. Є спокуса співставляти себе з іншими. Але ціль Господа - спасіння, вічне життя для тебе. Це - найцінніше.

Людина, яка була поруч з Христом розп'ята, почула від Христа такі слова "нині будеш зі мною в раю". Виходить, що  для нього це було найкраще місце, бо привело до спасіння і вічного життя.

Ми маємо співставляти свої потреби не з власного егоїзму, цінностей, бажань, а з покликанням Бога, планом спасіння і вічного життя.

На небі не буде проблем зі старінням, здоров'ям, власністю, з боргами. Якщо ти терпиш тепер це тут - це тимчасово. Як ти сюди потрапив? Здогадайся.

Не ховайся як Адам, визнай провину, стань перед обличчям Бога.

Ми не можемо викинути Старий заповіт як минуле, яке непотрібно згадувати.

"Та й Отець, що послав Мене, Сам засвідчив про Мене; але ви ані голосу Його не чули ніколи, ані виду Його не бачили.

Навіть слова Його ви не маєте, щоб у вас перебувало, бо не вірите в Того, Кого Він послав.

Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, — вони ж свідчать про Мене!" Іван 5:37-39

Якби Ісус хотів сказати, що викиньте Тору, то сказав би так, але сказав навпаки: "Дослідіть но Писання"

Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності - 2 Тимофія 3:16

Усе Писання. Євангеліє написано років 15 до того. Неможливо було піти в магазин і купити Євангеліє. Інформація поширювалася зовсім іншим шляхом. Вони переписували і поширювали списки.

Коли Павло пише це Тимофію, то не було ще такого поняття як Новий заповіт. Ніхто не мав з собою Нового заповіту.

"І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці, аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях, бо ви знаєте перше про те, що жодне пророцтво в Писанні від власного вияснення не залежить. Бо пророцтва ніколи не було з волі людської, а звіщали його святі Божі мужі, проваджені Духом Святим."  2 Петра 1:19-21

Петро говорить про доступне на той момент Святе Письмо. Біблія - це цілісна книга. Поділ на Старий і Новий - це уявний поділ.

"Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, — вони ж свідчать про Мене!" Іван 5:39

Є Божий план для життя кожного і ми можемо побачити його, досліджуючи життя Ізравоя в Старому заповіті. Якщо я єврей тих часів, я святкую три свята, я наперед знаю дати цих свят.

По Писанню потрібно було три рази на рік єврею з'явитися у церкві і принести дари. Якщо це відбувається постійно і три рази на рік, можливо потрібно, щоб щось дійшло до нас? Нам потрібно заглибитися і осмислити, що ми робимо.

"Тричі на рік вся чоловіча стать буде з’являтися перед лице Господа, Бога твого, у місці, яке Він вибере: у свято Опрісноків, і в свято Тижнів, і в свято Кучок, і ніхто не буде бачений перед лицем Господнім упорожні, — кожен принесе дар руки своєї, за благословенням Господа, Бога свого, що дав Він тобі." Повторення Закону 16:16-17

Ця постанова кидає виклик у життя людей. Вона закликає підлаштовувати своє життя під виклик Бога. Це ознака, що ти належиш Богу.

Це говорить про те, що ти не сам по собі. Це змушує мене аналізувати те, що я маю, який мій стан.

Бог закликав їх аналізувати те, у якому вони є стані , у якому стані їх серце.

Свято Опрісноків. Це свято Пасхи.

Викуплення і покликання - це Песах.

Свято Тижнів - У Біблії про нього йдеться, як про свято жнив першого врожаю.

Спорядження народу Ізраіля - це Шавуот

Свято Кучок. Перші сім днів цього свята названі «Суккот», тому що в ці дні потрібно жити в куренях.

Кущі - це досягнення, в якому ти собі нагадужш, що ти прийдешній.

Господь проводить нас одним і тим самим циклом. Це стале щороку. На Пасху я буду перед Його обличчям.

Свята із Старого Заповіту - це про спасіння, про Христа, про вилив Духа Святого, про новий спосіб життя людей народжених згори.

Пасха (свято Опрісноків).

Викуплення, вихід з Єгипту. Це вихід і відділення для Бога. Ангел губитель проходив повз деякі домівки, так як сказав йому Бог.

Пасха - це день, коли Господь викупив мої гріхи і відділив для Себе. Тому я не співставляю себе з людьми у цьому світі. Я не задаю Йому питання:"чому у них так, а у мене так?"

Бог виводив з Єгипту людей, щоб зробити їх вільними, і щоб вони могли стати внутрішньо під владу свого Бога

Сім день будеш їсти опрісноки, а дня сьомого — свято для Господа!

"Опрісноки будуть їстися сім тих день, і не побачиться в тебе квашене, і не побачиться в тебе квашене в усім Краї твоїм!" Вихід 13:6-7

Який висновок? У звичайний день, з цього віршу зрозуміло, що закваска є. Зазвичай вони готують іншу їжу.

Вони цілий тиждень їдять прісну їжу. Навіть, забувши дату, ти помітиш, що щось відбувається, бо сім днів будеш їсти опрісноки

Господь проводить через покликання, спорядження, досягнення

Сьогодні покликання.

Сім день будеш їсти опрісноки, а дня сьомого — свято для Господа!

"Отож, очистьте стару розчину, щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений." 1 Коринтян 5:7

Наша Пасха, пасхальне ягня, принесе в жертву - Сам Христос.

В оригіналі - вичистіть. Ти маєш бути кожен рік новим тістом, всередині себе ти маєш вичистити старий спосіб життя, старі вчинки.

Ти маєш бути опрісноком, без подвійного дна, простим, стосовно Бога. Відкритим, зрозумілим, чесним, стосовно Бога.

В оригіналі - "Пасха наша - був закланий Христос".

Чи звершена моя особиста Пасха? Якщо Христос принесений за тебе, то це для тебе Пасха.

"щоб відкинути, за першим поступованням, старого чоловіка, який зотліває в звабливих пожадливостях,

та відновлятися духом вашого розуму,  і зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди." Ефесян 4:22-24

"Отож, умертвіть ваші земні члени: розпусту, нечисть, пристрасть, лиху пожадливість та зажерливість, що вона ідолослуження, бо гнів Божий приходить за них на неслухняних. І ви поміж ними ходили колись, як жили поміж ними. Тепер же відкиньте і ви все оте: гнів, лютість, злобу, богозневагу, безсоромні слова з ваших уст. Не кажіть неправди один на одного, якщо скинули з себе людину стародавню з її вчинками, " Колосян 3:5-9

Одне й те саме в посланні, але до різних аудиторій

"Не любіть світу, ані того, що в світі. Коли любить хто світ, у тім немає любови Отцівської,  бо все, що в світі: пожадливість тілесна, і пожадливість очам, і пиха життєва, — це не від Отця, а від світу. Минається і світ, і його пожадливість, а хто Божу волю виконує, той повік пробуває! " 1 Іван 2:15-17

Якщо євреї їли квасне, після принесення ягня, чи грішили перед Богом? Так.

Але ці вірші говорять про те, що ми маємо бути опрісниками, з яких має бути вичищена закваска.

Якщо я люблю світ, вона виштовхує з мене любов до Батька.

"Не любіть світу, ані того, що в світі. Коли любить хто світ, у тім немає любови Отцівської, бо все, що в світі: пожадливість тілесна, і пожадливість очам, і пиха життєва"

Саме цю закваску я маю себе почистити.

Після жертовного ягня має бути сім днів опрісноків. Число сім у Біблії пов'язано з повнотою, фактично все своє земне життя зберігай для Бога.

Пожадливість тілесна, і пожадливість очам, і пиха життєва, - це все закваска. Якщо я насправді святкую Пасху, то я розумію, що все моє життя опрісноки.

Справжня віра - це принесений за мене в жертву Христос і моя адекватна реакція на Нього.

Ми говоримо про три речі

- покликання - Бог викупив мене із метою, у мене є покликання. Найперше твоє покликання бути опрісноком. Це базове початкове покликання, яке відкриває інші ступені.

Далі - спорядження і досягнення.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *