Не лише Його любов

"А від престолу вийшов голос, що кликав: Хваліть Бога нашого, усі раби Його, і всі, хто боїться Його, і малі, і великі! І почув я ніби голос великого натовпу, і наче шум великої води, і мов голос громів гучних, що вигукували: Алілуя, бо запанував Господь, наш Бог Вседержитель! Радіймо та тішмося, і даймо славу Йому, бо весілля Агнця настало, і жона Його себе приготувала! І їй дано було зодягнутися в чистий та світлий вісон, бо віссон то праведність святих. І сказав він мені: Напиши: Блаженні покликані на весільну вечерю Агнця! І сказав він мені: Це правдиві Божі слова!" Об'явлення 19:5‭-‬9

" Блаженні покликані на весільну вечерю Агнця!"

Кульмінацією життя християнина є возз'єднання зі своїм Господом.

Біблія написана Духом Святим. Біблія - не безлика. Одне із імен Христа - Слово Боже. Біблія змальовує нам нашу зустріч із Христом як укладання шлюбу. Шлюб - це поєднання двох долей в одну.

Хто та наречена, що опиниться поряд із Христом? Це та, яка має особливі стосунки з Христом.

"Учителю, котра заповідь найбільша в Законі? Він же промовив йому: Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе. На двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять." Вiд Матвiя 22:36‭-‬40

"Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь. "

Христос цитує те, що вони добре знають:

" Слухай, Ізраїлю: Господь, Бог наш Господь один! І люби Господа, Бога твого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю! І будуть ці слова, що Я сьогодні наказую, на серці твоїм." Повторення Закону 6:4-‬6

Христос пропустив перший вірш, який вони чули завжди перед промовою пророка і вказує їм на те, що вони щось пропустили, про що вони забули. Він говорить у саме серце їхньої проблеми.

Що означає "любити особисто Бога". Це означає бажати бути у гармонії з Христом, бути ближче, вивчати Його особистість, вивчати, що для Нього неприйнятно, любити Бога в думках, тобто давати Йому особливе місце в думках. Це також робити те, що подобається Йому, і не робити те, що засмучує Його.

Християнство будується не на заповідях, не на ритуалах. Християнство будується навколо особистості Христа. Спасіння - це шлюб із Христом особисто.

Якщо ми проживаємо своє життя на землі без Нього, то і на небі ми будемо без Нього. На небо прийдуть ті, для кого Ісус є найбільшою цінністю їхнього життя, коханням номер один. Наречений - це той, Ким Він хоче бути для нас.

"Як прийшов же той цар на гостей подивитись, побачив там чоловіка, в одежу весільну не вбраного, та й каже йому: Як ти, друже, ввійшов сюди, не мавши одежі весільної? Той же мовчав." Вiд Матвiя 22:11‭-‬12

Коли ми йдемо на особливе для нас свято, то ми готуємося.

" Тоді цар сказав своїм слугам: Зв'яжіть йому ноги та руки, та й киньте до зовнішньої темряви, буде плач там і скрегіт зубів... Бо багато покликаних, та вибраних мало." Вiд Матвiя 22:13‭-‬14

На небі не буде шлюбу за розрахунком. Чи погодиться Ісус на шлюб, якщо наречена з Ним за інтересом. Коли її думки про Нього : «Ти наймогутніший, найрозумніший, поруч з Тобою у мене не закінчуються гроші.» Чи можуть бути на небі такі спасенні? Це може бути на землі, але точно не на небі.

Агнець має бути особливим і неповторним коханням мого серця. Я ні кому не зберігааю так вірність як Йому, я нікому так себе не присвячую, як Йому. Лише у такої людини Христос дійсно як наречений.

«Тоді Царство Небесне буде подібне до десяти дів, що побрали каганці свої, та й пішли зустрічати молодого. П'ять же з них нерозумні були, а п'ять мудрі. Нерозумні ж, узявши каганці, не взяли із собою оливи. А мудрі набрали оливи в посудинки разом із своїми каганцями. А коли забаривсь молодий, то всі задрімали й поснули. А опівночі крик залунав: Ось молодий, виходьте назустріч! Схопились тоді всі ті діви, і каганці свої наготували. Нерозумні ж сказали до мудрих: Дайте нам із своєї оливи, бо наші каганці ось гаснуть. Мудрі ж відповіли та сказали: Щоб, бува, нам і вам не забракло, краще вдайтеся до продавців, і купіть собі. І як вони купувати пішли, то прибув молодий; і готові ввійшли на весілля з ним, і замкнені двері були. А потім прийшла й решта дів і казала: Пане, пане, відчини нам! Він же в відповідь їм проказав: Поправді кажу вам, не знаю я вас!» Матвія 25:1-12

Дрімають усі і сплять інколи усі, але треба прокидатись.

Коли особисто не знайомий з Христом, то можна почути “Поправді кажу вам, не знаю я вас!». Він не сперечається, що були дива, але особисто з ними Христос не був знайомий.

Спасіння — це особиста справа. Це не можна зробити за когось. Світильники наші, а масло дайте ваше. Але так не працює. У ваших світильниках має бути ваше масло. Якщо його немає, ідіть і щось робіть з цим, поки Наречений ще не прийшов і не замкнув двері.

Це питання не відносин твоїх із людьми, це відносини між тобою і Господом. Найперше і найголовніше — це не служіння, а Він! Богослужіння без Нього безглузді. Це все тоді просто людський театр. Кожен з нас на цьому місті має бути особисто заради Христа.

Фактор часу. Можна прийти на небо і розпочати знайомство з Господом. Там це вже буде пізно.

Якщо ми живиме життя на цій землі без Нього, то під час шлюбу ми не зможемо бути разом із Ним. Він на Своєму весіллі чекає не просто на «гарну дівчину», Він чекає ту, яка в Нього закохана. Христос на небі буде зустрічати людей, які в Нього закохані. Це глубинна сутність, справжня сутність нашого християнства.

Згадай найбільшу заповідь:

«Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь»

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *