Христос у моєму розумі

Вони не вважали за потрібне визнавати Бога, тож Він віддав їх їхньому ж збоченому розуму, щоб чинили вони те, що не годиться робити. До Римлян 1:28

Що означає мати Бога в розумі? Ісус каже: "ідіть навчіть всі народи.. і хрестіть їх". Це означає певне рішення, з яким ми потім живемо, певні особливі стосунки. У нашому ходженні з Богом від чогось треба відштовхнутись.

У Бога не залишалось іншої опції, окрім як залишити людей у тому стані, в якому вони є. Через стан свого розуму вони робили негідні речі. Їх стан розуму впливав на всі кроки і спосіб життя. Особистість (душа) складається з розуму, волі та емоцій.

З чого Бог починає роботу над нами, щоб наше життя належало Йому? Емоції можуть бути приємними та потужними імпульсами, але вони не збудовують, вони схильні до затухання.

  Емоції можуть бути приємними та потужними імпульсами, але вони не збудовують, вони схильні до затухання.   

Христос повелів тим, хто хоче належати Йому, жити новим способом життя. Навчитись мислити, відчувати, діяти, сприймати Христа як свого Володаря  - це повеління. Бог приходить та використовує в першу чергу наш розум, щоб говорити до нас.

"Пізнаєте істину". Івана 16:13
Але як прийде Дух Істини, то направить вас до істинної правди, і не від Себе говоритиме Він, а скаже те, що почує. Він сповістить вас про прийдешнє.

Нам належить щось здобути, бо ми не є істиною.  Ії треба прийняти ззовні, щоб вона опинилась всередині нас. Почуття можуть нас обманювати.

Під час Свого земного життя Ісус звертав Свої молитви й благання з голосінням великим та сльозами до Того, Хто міг врятувати Його від смерті. Він був відомий своєю побожною шаною Всевишнього, і тому Бог відгукнувся на Його прохання. І хоч Христос був Сином Божим, але опановував покору через страждання.  А вдосконалившись, Він став джерелом вічного спасіння для тих, хто слухняний Йому. До Євреїв 5:7-9

Христос навчився істини через страждання. Чи міг Ісус переживати страждання на небі? Він був у ситуації, коли лишатись покірним Богу означало проходити через страждання. Чи ми втечемо від страждань, коли зрозуміємо, що маємо проходити їх задля того, щоб лишатись покірними волі Батька?

Христос не питав себе, чи потрібно Йому це особисто, але Він погодився і пройшов через страждання заради кожного, Він показав нам приклад.

Можна багато говорити про це, але непросто пояснити вам, бо ви навіть і не бажаєте те зрозуміти. Вам би вже слід самим стати вчителями, а ви все потребуєте когось такого, хто навчив би вас найпростіших першооснов Божого вчення. Ви потребуєте молока, а не твердої їжі! А той, хто живе на молоці, нічого не знає про справжнє вчення, бо він усе ще є немовлям. До Євреїв 5:11-13

Для дітей є особлива їжа, яку вони здатні переварити, щоб трохи підрости.

А тверда їжа — для тих, хто зрілий. Їхнє розуміння навчене досвідом — розрізняти правду і кривду. До Євреїв 5:14

Почуття не завжди говорять нам правду, ми не повинні орієнтуватись на них, бо це зруйнує наше життя. Тверда їжа властива для тих, хто не кидається навздогін за своїми почуттями. Мойсею було страшно, але він не слухав свій страх.

  ніяка пітьма не може наслідувати царство Боже   

Бог розмовляє з розумом, а не з волею чи емоціями, щоб ми перемагали свої почуття та виконували Божу волю, щоб перемагати на фундаменті усвідомленої віри.

Бог бажає говорити до нашого серця, ніяка пітьма не може наслідувати царство Боже, тож ми маємо давати Богу працювати з нашим серцем.

Нам потрібен погляд зі сторони, щоб хтось підказав нам, щоб бачити більше ніж бачу я особисто, бо я не можу оцінити всієї ситуації.

Коли Бог говорить в наше життя, треба прислухатися до цього. Бог говорить через серце до нашого розуму, але чи сприймаємо ми це розумом?

Наші почуття блокують можливість чути Бога та один одного і тоді істина теж не зможе повпливати на нас.

Що нам потрібно робити, щоб виконати волю Божу? Христос відчував біль і страх, але милість Божа в тому, що Він не дозволив цьому контролювати Себе.

Він особисто переживав це і може говорити про це нам. Він виграв в кінці, але шлях був непростий, біль залишив шрами, з якими Христос прийшов до Своїх учнів.

І коли хтось щось говорить у моє життя, основне, що я маю попросити у Бога, це допомогти нам бачити Божими очима.

  Є мудрість Того, перед Ким мають схилитись емоції, воля і логіка   

Є мудрість Того, перед Ким мають схилитись емоції, воля і логіка. Треба попросити Бога дати нам істину, яка зцілює і звільняє, Дух Святий наставить нас на істину -  це Його мета

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *