Благодать сьогодні

А Господа Христа святіть у ваших серцях, і завжди готовими будьте на відповідь кожному, хто в вас запитає рахунку про надію, що в вас, із лагідністю та зо страхом. Майте добре сумління, щоб тим, за що вас обмовляють, немов би злочинців, були посоромлені лихословники вашого поводження в Христі. 1-е Петра 3:15-16

Петро дає настанову :"Святіть Господа Христа у серцях ваших", тобто поставте Христа на найголовніше місце у вашому житті у ролі Господа. Не просто Христа-брата чи Христа-друга, а дайте гідне Йому місце - Господаря вашого життя.

Ми прославляємо Христа як Захисника, Цілителя, але Він бажає не тільки торкатися наслідків нашого життя, наповнювати нас після того, як ми вже зазнали атаки диявола, а Він бажає бути причиною наших вчинків.


Дайте йому сісти на найвище у вашому житі місці у якості Господаря. Дозвольте Йому керувати вашим життям.


На що ти сподіваєшся?

Чи не буває тобі страшно від оточуючих обставин? Чи буває, що ти страждаєш від безсилля через обставини? Ти хочеш зупинити війну, але чи в твоїх це силах? Безсилля змушує нас страждати. Нам потрібно осмислювати свою надію особисто для себе - у чому полягає моя надія?

На що ти сподіваєшся? Що дає тобі надію?

Я дяку складаю Тому, Хто зміцнив мене, — Христу Ісусу, Господу нашому, що мене за вірного визнав і поставив на службу, мене, що давніше був богозневажник, і гнобитель, і напасник, але був помилуваний, бо я те чинив нетямучий у невірстві. І багато збільшилась у мені благодать Господа нашого з вірою та з любов’ю в Христі Ісусі. 1 Тимофія 1:12-14

Павло дякує за силу Христу, за те, що визнав його вірним. Як він став апостолом? Апостольсиво Павла ставилося під сумнів, бо він не ходив за Ним з учнями. Але:

"Я дяку складаю Тому, Хто зміцнив мене, — Христу Ісусу, Господу нашому, що мене за вірного визнав і поставив на службу,  мене, що давніше був богозневажник, і гнобитель, і напасник, але був помилуваний, бо я те чинив нетямучий у невірстві." багато збільшилась у мені благодать Господа нашого з вірою та з любов’ю в Христі Ісусі."

Є ті ознаки, за якими ти можеш впізнати, що це саме Божа благодать діє у твоєму житті. Коли ти всередині тебе маєш ресурс, коли ти любиш людей, прощаєш людей - це тільки від Бога береться.

Вірне це слово, і гідне всякого прийняття, що Христос Ісус прийшов у світ спасти грішних, із яких перший — то я.  1 Тимофія 1:15

Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха. Коли ж кажемо, що не маєм гріха, то себе обманюємо, і немає в нас правди! 1 Іван 1:7-8

Найгірше, коли ми обманюємо самих себе.

Ми маємо перебувати в процесі постійного чищення. Першородний гріх прощений, але є вчинки щоденні. Є те, що Господь буде очищувати постійно. Цей світ все ще спокушує. Благодать буде діяти лише в житті того, хто буде визнавати проблему у собі самому.

  Коли ти всередині маєш ресурс, коли ти любиш людей, прощаєш людей - це тільки від Бога береться.

Бо маю задоволення в Законі Божому за внутрішнім чоловіком, та бачу інший закон у членах своїх, що воює проти закону мого розуму, і полонить мене законом гріховним, що знаходиться в членах моїх. Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерти? Римлян 7:22-24

Питання спасіння - це перемога над самим собою.

Прийняття жертви Ісуса Христа визначає праведність людини. Богу заважає діяти, коли ми боїмося виглядати в очах людей негідними і недострйними і ми починаємо грати. Лицемірство - (один із перекладів) акторська гра.

Є старий я, і новий я, та без Нього все це - лицемірство.

"Я дяку складаю Тому, Хто зміцнив мене, — Христу Ісусу, Господу нашому, що мене за вірного визнав і поставив на службу, мене, що давніше був богозневажник, і гнобитель,"

Віра і любов поряд. Віра діє любов’ю. І Павло дякує Богу і каже, що віра діє через любов. І благодать зростає і діє через любов :

" багато збільшилась у мені благодать Господа нашого з вірою та з любов’ю"

Нам потрібно сказати:

"Батько, це твій день, твори у моєму житті. Якщо Ти до мене не доторкнешся, це буду старий я".

Слово каже, що ми прийняли благодать на благодать.

Скільки разів у рік нам потрібно прийняти благодать? Бог дає нам благодать на благодать. Це не соромно просити Бога підтримати тебе, дати благодать, дати мудрості.

Це не соромно.

Якщо тільки й може щось зупинити Бога - це твоя вдавана сила.

 

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *