Шлях до благословіння

Все, що маю сьогодні доброго, це все мені дав Господь. Це Його даяння. Коли ми приходимо до Нього, ми просимо благословить нас, нашу сім'ю, роботу. Це наше бажання.І коли Він нам дає, що ми просимо, ми кажемо, що Бог мене благословив.
А якщо Він не дав щось, що ми просили, чи можемо ми сказати Бог мене не благословив?
Я бачу, що іноду це ще більше благословіння для нас.
Бог сказав Аврааму: "Я благословлю тебе і розмножу тебе". Але ні Авраам, ні його син не бачили при своєму житті цієї обітниці від Бога. Але ми всі знаємо, що ми всі є нащадками Авраама.
Благословення починається зі Слова, з нашої таємної кімнати, де я чую, як Дух Святий говорить в моє серце.
Благословення часто в нашому житті виявляється набагато більшим ніж те, що ми можемо бачити своїми фізичними очима.
І будеш пам’ятати всю ту дорогу, що Господь, Бог твій, вів тебе нею по пустині ось уже сорок літ, щоб упокорити тебе, щоб випробувати тебе, щоб пізнати те, що в серці твоїм, чи будеш ти держати заповіді Його, чи ні.Повторення Закону 8:2

Шлях до благословіння

Що сьогодні найцінніше для Бога - привести людей в обіцяну землю, дати тобі усе, що ти просиш? Він всемогутній. Він може все зробити для тебе, але для Нього найважливіше інше.

Бог хоче особистих стосунків з тобою


Він хоче бачити як ти читаєш Біблію, як ти шукаєш відповідей від Духа Святого. Він хоче відкрити тобі особисто, Ким Він насправді є.
І впокорював Він тебе, і морив тебе голодом, і годував тебе манною, якої не знав ти й не знали батьки твої, щоб дати тобі знати, що не хлібом самим живе людина, але всім тим, що виходить із уст Господніх, живе людина. - Повторення Закону 8:3
Ми кажемо: "Якщо Боже ти благословляєш, то відкрий благословення наповну, я готовий". Але ми читаємо дещо інше -
що в пустині годує тебе манною, якої не знали батьки твої, щоб упокоряти тебе, і щоб випробовувати тебе, щоб чинити тобі добро наостанку, - Повторення Закону 8:16
Голодом Бог морив для того, щоб пізнати чи буде людина довіряти Йому у складні часи чи ні. Чи ти будеш уповати на Нього чи будеш роптати?
І Бог робив це з однією ціллю -" щоб дати тобі знати, що не хлібом самим живе людина, але всім тим, що виходить із уст Господніх, живе людина."

Ми маємо розуміти, що наше життя залежить від Нього. Це Його мета. Він дивиться у наше серця, на наші мотиви, перед тим як дати тобі благословення.

Він дав їм манну не для того, щоб наповнити їхні шлунки, а щоб пізнати чи будуть вони ходити за Ним, чи будуть вони вдячні Йому.
Бог каже: "Я дам тобі благословення, але не для того, щоб ти жив в розкоші, а для того, щоб ви пізнали Мене" . Щоб пізнати, хто головний у нашому серці.
І промовив Господь до Мойсея: “Ось Я спускатиму вам дощем хліб із неба, а народ виходитиме й щоденно збиратиме, скільки треба на день, щоб випробувати його, чи буде він ходити в Моєму Законі, чи ні. І зробили так Ізраїлеві сини, і назбирали хто більше, а хто менше. І зміряли вони гомером, — і не мав зайвого той, хто зібрав більше, а хто зібрав менше, не мав нестачі, — зібрали кожен у міру своєї їди! І сказав до них Мойсей: “Нехай ніхто не лишає з нього до ранку!”” Вихід 16:4, 17-19

Бог дає видимі благословення і до нього дає інструкцію - Слово.

Та не послухали вони Мойсея, і дехто позоставляли з нього до ранку, а воно зачервивіло, і стало смердюче. І розгнівався на них Мойсей! - Вихід 16:20
Те, що звечора було благословенням, уранці стає для мене серйозною проблемою. Божа інструкція у вигляді Слова Божого є до кожного благословення. Це і означає - не хлібом єдиним живе людина, а Словом Божим.
Коли Бог благословляє тебе майном чи сім'єю, то дає Слово тобі, щоб ви зробили життя щасливим. Якщо я не візьму відповідальність за благословення, то завтра для мене воно стане проблемою. Якщо я не буду виховувати свою дитину, яку дав мені Бог, то завтра її виховуватиме вулиця

  Якщо я не візьму відповідальність за благословення, то завтра для мене воно стане проблемою   

Є певні умови, коли благословення є справжнім благословенням. Воно не залежить від хліба, який ми просимо, а лише від Слова, яке дає до Нього Бог.
А збиранина, що була серед нього, стала вередувати, і також Ізраїлеві сини стали плакати з ними та говорити: “Хто нагодує нас м’ясом? Ми згадуємо рибу, що їли в Єгипті даремно, огірки й дині, і пір, і цибулю, і часник. А тепер душа наша в’яне, немає нічого, — тільки манна нам перед очима”. - Числа 11:4-6
Тобто благослоанння через короткий проміжок часу може втрачати свою цінність. Це сутність ненаситної гріховної природи людини.
І знявся вітер від Господа, і навіяв перепелиці від моря, і опустив їх над табором, — як денна дорога туди й як денна дорога сюди навколо табору, і коло двох ліктів на поверхні землі. - Числа 11:31
Десь 30 км в одну сторону в іншу і в метр висотою було м’яса насипано.
І встав народ, і цілий той день і цілу ту ніч, і цілий день назавтра збирали перепелицю. Хто збирав мало, той зібрав десять хомерів, і порозкладали їх собі скрізь навколо табору. Те м’ясо було ще між їхніми зубами, поки було пожуване, а гнів Господній запалився на народ! І вдарив Господь дуже великою поразкою в народ… І названо ймення того місця: Ківрот‑Гаттаава, бо там поховали народ пожадливий. -Числа 11:32-34

Те, що вчора було благословенням через невдалі мої уроки може призвести мене до поразки.


Господь хоче навчити нас, що людина живе не хлібом лише, а кожним Словом Божим.
Переконайся, що ти маєш певну інструкцію Божу до твого благословення. Він завжди дає таке Слово.
У Бога є величезна ціль - будувати церкву. Якщо в тебе є фінанси, то замислися, як їх використати, бо благословення, яке ти маєш, стане для тебе серйозним випробуванням. Ти не впораєшся наодинці.
Коли у тебе є Слово від Бога, ти стоїш на твердій основі, твоє благословення лише збагачуватиме тебе і не принесе смутку в твоє життя.

  Наше благословення вимірюється тим, наскільки ми прислухаємося до Його голосу і наскільки змінюємося в Його образ.   

Він благий і милостивий. Він має справу з нашим серцем, думками.
Наше благословення вимірюється тим, наскільки ми прислухаємося до Його голосу і наскільки змінюємося в Його образ.
Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить? Або що дасть людина взамін за душу свою? -Матвія 16:26
Коли тобі боляче, чи щось незрозуміло, пам'ятай - Він йде попереду, щоб давати силу.
Нехай всі наші бажання, хтивість будуть сховані за Його Христом.

Ми маємо благословіння тоді, на мою думку, якщо наша душа збагачується, якщо ми чуємо Його, якщо Дух Божий говорить у наш дух і дає Слово, яке дає нам правильно розпоряджатися тим благословінням від Бога.

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *