Гріховна природа людини

Нам християнам потрібно приборкувати все наше життя своє тіло.

Не потрібно міркувати, звідки це все береться. Всі ми люди і все почалося з нашої гріховної природи від Адама. На жаль є прокляття гріха на людях, яке передається нам як "ДНК гріху".

Ми як батьки маємо давати настанови дітям. Ми не вчимо бути егоістичними, але це гріховна природа. Слово Боже каже: "усе плотське противиться Богу".

Гріховна природа в нас закладена, і ми всі маємо схильність до гріха. Ти навіть не розумієш, звідки беруться гріховні бажання, думки.

Гріховна поведінка виникає від нашої природи.

В нашу країну прийшла війна, тому що прийшла лиха людина, яка принесла хаос і руйнування. Там, де є людина, завжди виникають проблеми.

Біблія пояснює причину проблеми - людство гріховне.


Бог творив людину святою, праведною. Але в Едемському саду відбулося прокляття і вирок.


До жінки промовив: “Помножуючи, помножу терпіння твої та болі вагітности твоєї. Ти в муках родитимеш діти, і до мужа твого пожадання твоє, — а він буде панувати над тобою”. І до Адама сказав Він: “За те, що ти послухав голосу жінки своєї та їв з того дерева, що Я наказав був тобі, говорячи: “Від нього не їж”, — проклята через тебе земля! Ти в скорботі будеш їсти від неї всі дні свого життя. Тернину й осот вона буде родити тобі, і ти будеш їсти траву польову. У поті свого лиця ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, бо з неї ти взятий. Бо ти порох, — і до пороху вернешся”. Буття 3:16-19

І трохи пізніше Каїн вбиває Авеля.

З кожним поколінням життя скорочувалося через гріх. Спочатку 120, потім 80 років...

Життя - це не шлях, а розгалуження на шляху. Потім будуть небеса.

Бо що було неможливе для Закону, у чому був він безсилий тілом, — Бог послав Сина Свого в подобі гріховного тіла, і за гріх осудив гріх у тілі, Римлян 8:3

Отож, умертвіть ваші земні члени: розпусту, нечисть, пристрасть, лиху пожадливість та зажерливість, що вона ідолослуження, бо гнів Божий приходить за них на неслухняних.І ви поміж ними ходили колись, як жили поміж ними. Тепер же відкиньте і ви все оте: гнів, лютість, злобу, богозневагу, безсоромні слова з ваших уст. Не кажіть неправди один на одного, якщо скинули з себе людину стародавню з її вчинками, та зодягнулися в нову, що відновлюється для пізнання за образом Створителя її, Колосян 3:5-10

Це не відноситься до духовної природи нашої.


Якщо ми не будемо читати Боже Слово і "відновлюватися для пізнання", буде домінувати гріховна природа.


Гріховна природа це не вирок. Але потрібно щодня "відновлюватися для пізнання"

знаючи те, що наш давній чоловік розп’ятий із Ним, щоб знищилось тіло гріховне, щоб не бути нам більше рабами гріха, бо хто вмер, той звільнивсь від гріха! Римлян 6:6-7

Бо ми знаємо, що Закон духовний, а я тілесний, проданий під гріх. Римлян 7:14

Тілесний, у перекладі, - почуттєвий, недосконалий, матеріальний

Немає людини праведної на землі, що робила б добро й не грішила, Еклезіястова 7:20

Коли ж кажемо, що не маєм гріха, то себе обманюємо, і немає в нас правди! 1 Іван 1:8


Найбільший гріх - це самоправедність, коли ми вважаємо, що нам не потрібен Бог.


Плата за гріх - смерть. Усі згрішили, але нам належить життя вічне.

Із покоління в покоління нам передавалася ця гріховна людина.

 Тому то, як через одного чоловіка ввійшов до світу гріх, а гріхом смерть, так прийшла й смерть у всіх людей через те, що всі згрішили. Римлян 5:12

Коли я був молодий, я любив гуляти. Навіть, коли я покаявся, я не хотів лишати плотські бажання. Я хотів зависнути між небом і землею.

Плоть ніколи не насититься. Їй потрібно ще, ще і більше. Чому наркотики є важкі? Тому, що плоть хоче більше, і ти думаєш, що витримаєш, але так не виходить, і потім знаходять молодих хлопців мертвими.

Ми повинні сканувати наші бажання, наші джерела похоті. Чому я це роблю? наприклад, чому я п'ю вино? Я без нього не можу?

І не впивайтесь вином, в якому розпуста, але краще наповнюйтесь Духом, Ефесян 5:18

Для чого я це роблю? Я сомельє? Чи я піднімаю собі так настрій? Ми віруючі, і у нас настрій піднімається не від цього.


Я маю перемогу над гріхом. Я помер для гріха, щоб жити для праведності. 


Своїм воскресінням Христос пропонує вічне життя і звільнення від усіх гріхів.

Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога в Христі Ісусі, Господі нашім. Тож нехай не панує гріх у смертельному вашому тілі, щоб вам слухатись його пожадливостей, і не віддавайте членів своїх гріхові за знаряддя неправедности, але віддавайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші — Богові за знаряддя праведности.Бо хай гріх не панує над вами, — ви бо не під Законом, а під благодаттю. Що ж? Чи будемо грішити, бо ми не під Законом, а під благодаттю? Зовсім ні! Хіба ви не знаєте, що кому віддаєте себе за рабів на послух, то ви й раби того, кого слухаєтесь, — або гріха на смерть, або послуху на праведність? Тож дяка Богові, що ви, бувши рабами гріха, від серця послухались того роду науки, якому ви себе віддали. А звільнившися від гріха, стали рабами праведности. Римлян 6:11-18

Неправедність, у перекладі, неправда, образа, беззаконня, свавілля. 

Я був введений у вчення Христа і у Його послух.

Говорю я по людському, через неміч вашого тіла. Бо як ви віддавали були члени ваші за рабів нечистості й беззаконню на беззаконня, так тепер віддайте члени ваші за рабів праведности на освячення.  Бо коли були ви рабами гріха, то були вільні від праведности. Який же плід ви мали тоді? Такі речі, що ними соромитесь тепер, бо кінець їх — то смерть. А  тепер, звільнившися від гріха й ставши рабами Богові, маєте плід ваш на освячення, а кінець — життя вічне. Бо заплата за гріх — смерть, а дар Божий — вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім! Римлян 6:19-23

0 Comments 2

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *